دكتر سعید علیپور پارسا روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا، دلایل این افزایش ابتلا به سكته در مردان را عوامل ژنتیكی و هورمونی اعلام كرد.
وی اظهار داشت: همچنین بروز سكته قلبی در زنان بالاتر از 55 سالگی، به مردان نزدیك می شود.
این متخصص قلب و عروق با اشاره به اینكه سن بروز سكته قلبی كاهش یافته است، گفت: در سال های گذشته افراد بالاتر از 40 سالگی دچار این بیماری می شدند كه در حال حاضر شاهد سكته های قلبی در افراد بالاتر از 20 سال هستیم.
وی مصرف سیگار، سابقه دیابت، فشارخون و چربی خون را از عوامل خطر شناخته شده این بیماری اعلام كرد و گفت: بی تحركی، استرس، رژیم غذایی نامناسب و چاقی از دیگر عوامل خطر این بیماری هستند.
استاد دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، سن را یكی دیگر از عوامل خطر اعلام كرده و گفت: هرچه سن بالاتر برود احتمال ابتلا به سكته قلبی بیشتر می شود.
علیپور پارسا اظهار داشت: گاهی اوقات مصرف برخی داروهای روانگردان هم می تواند در بروز سكته قلبی نقش داشته باشد.
وی به نقش عوامل محیطی در بروز این بیماری اشاره كرد و گفت: استرس های محیطی، آلودگی هوا و آلودگی های تغذیه ای می توانند در بروز سكته قلبی نقش مهمی داشته باشند.
علمی ** 1201 **1485
تهران - ایرنا - استاد دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی با اشاره به بالا بودن میزان ابتلا به سكته قلبی میان مردان، گفت: مردان 1.5 تا 2 برابر زنان دچار این بیماری می شوند.