۳۰ فروردین ۱۳۹۸، ۲۲:۴۴
کد خبر: 83284631
T T
۰ نفر
معاون وزیر ارشاد: نگاه آمایشی از راه های پایداری توسعه هنر است

بیرجند - ایرنا - معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: نگاه آمایشی یكی از راه هایی است كه می تواند توسعه هنر را در مناطق كشور پایدار كند.

به گزارش ایرنا، سید مجتبی حسینی عصر جمعه در آیین اختتامیه دومین جشنواره ملی مجسمه های نمكی كه در محل تالاب كجی نمكزار نهبندان برگزار شد افزود: نگاه آمایشی به سرزمین یعنی بررسی كنیم كه چه امكانات و توانمندی هایی در نقاط مختلف كشور وجود دارد.
وی ادامه داد: این توانمندی ها از ظرفیت ها و استعدادهای طبیعی و جغرافیایی، استعدادهای انسانی، امكانات و بستری است كه توسعه از منظر هنر در این نقاط پایدار شود.
معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: اگر در نقطه ای كه امكان برگزاری رویداد های مجسمه سازی نباشد سرمایه گذاری برای آن شود شاید تلاشی انجام شده باشد اما پایدار نمی شود.
وی بیان كرد: تالاب كجی نمكزار یكی از استعدادهای ویژه در منطقه خراسان جنوبی و یكی از نقاط با استعداد كشور است كه ما بتوانیم به بهانه هنر، رویدادی را در آن طراحی كنیم كه علاوه بر پرورش استعدادها برای بروز كردن خلاقیت خود، توجه ملی هم به این نقطه جغرافیایی بشود و هنرمندان برجسته یكی از مقاصد فعالیت خود را در این نقطه تعریف كنند.
حسینی گفت: وقتی یك رشته ای پایدار شود و گونه هنری در یك نقطه جغرافیایی به حركت درآید بر اساس این محور بسیاری از استعداد های دیگر هم شكوفا می شود و امروز در كنار این رویداد مجسمه های نمكی كسانی كه برای بازدید و تماشای این مجسمه ها آمده بودند از محصول هنرمندان بومی این منطقه هم خریداری كردند و كسب و كار در حاشیه یك رویداد هنری شكل گرفت.
وی افزود: در سال های آینده با استمرار این جریان امكانات بیشتری گسیل و بسیج می شود و چهره این منطقه را تحت تاثیر خود قرار می دهد.
وی اظهار داشت: هنرمندان از 11 استان كشور در قالب 25 گروه از بخش رقابتی، 16 گروه از هنرمندان بومی منطقه تالاب و 10 گروه از هنرمندان انجمن مجسمه سازان برای ساخت مجسمه های نمكی امروز (30 فروردین) با هم به رقابت پرداختند.
معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان كرد: خراسان جنوبی یك منطقه بسیار با استعداد به لحاظ جمعیت جوان، مستعد در عرصه هنر و بزرگ ترین مجموعه خدمات با برنامه ریزی برای آموزش هنرمندان و هنرجویان این منطقه است.
حسینی گفت: این جشنواره با هنر دستان توانا و ذهن خلاق شما به پیامی رسا و زیبا تبدیل شد و این پیام زبان هنر را به فصیح ترین بیان بازگو كرده است.
وی اظهار داشت: راز هنر وحدت و امید است و ایران سرزمین اقوام و اقلیم های متنوع و گویش های مختلف است، همیشه به یكی بودن خود افتخار كردیم.
معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: انسان ایرانی نه تنها پیوند دهنده شرق و غرب است بلكه پیوسته كوشیده تا زمین و آسمان را از مسیر دشوار دلپذیر و فرهنگ و هنر با ابزار ناب و نگارین زیبایی را به هم نزدیك كند و ایران خاك امید است.
نخستین جشنواره ملی مجسمه های نمكی سال 1396 برگزار شد و آثاری از هنرمندان 22 استان كشور به دبیرخانه جشنواره رسید.
جشنواره در سال گذشته با وجود ارائه فراخوان، به دلیل خشكسالی و مساعد نبودن شرایط جوی برگزار نشد و اكنون در پی بارش باران و آماده شدن تالاب، دومین جشنواره با حضور 25 گروه از استان های مختلف كشور روزهای 29 و 30 فروردین ماه جاری در نهبندان برگزار شد و روز جمعه در مراسم اختتامیه گروه های برتر نیز معرفی شدند.
در جشنواره ملی مجسمه های نمكی تلاب كجی نمكزار نهبندان استان های خراسان جنوبی، خراسان رضوی، سمنان، همدان، لرستان، البرز، یزد، آذربایجان شرقی، كرمان و تهران شركت كردند.
در این جشنواره، مرتضی دستجردی از استان خراسان رضوی نفر اول و محمد جواد جعفری و علی رضا پویایی مهر از استان تهران به ترتیب به عنوان نفرات دوم و سوم از طرف هیات داوران معرفی شدند.
همچنین بهمن چگینی و مصطفی محسنی از استان تهران در این جشنواره شایسته تجلیل شناخته شدند.
تالاب كجی نمكزار نهبندان با چشم انداز زیبا در 75 كیلومتری نهبندان و حاشیه محور این شهرستان به بیرجند قرار گرفته است.
مساحت آن بیش از 22 هزار هكتار است و با وجود دو دهه خشكسالی در استان خراسان جنوبی هنوز زنده و پایدار است كه زیستگاه پرندگان آبزی به شمار می رود.
این تالاب شوره زار وسیع بوده و با توجه به شوری زیاد خاك آن به دریاچه ای پوشیده از نمك و به رنگ سفید تبدیل شده است.
مركز شهرستان نهبندان در 200 كیلومتری جنوب بیرجند است.
7559 * 6054
۰ نفر