علیرضا رزم حسینی روز شنبه در نشست شورای گفت و گوی بخش خصوصی خراسان رضوی و دولت، تخصیص 360 هزار میلیارد ریال منابع را از سوی دولت در آن زمان به منظور مدیرت بحران مالی 'كاری خیلی بزرگ' توصیف و بیان كرد: دولت تدبیر و امید در شرایطی كشور را تحویل گرفت كه رشد اقتصادی منفی بود اما ظرف سه سال نخست فعالیت دولت یازدهم رشد اقتصادی كشور مثبت شد.
وی در ادامه همچنین گفت: زمانی شركت پدیده شاندیز بسیار مورد توجه بود اما با مشكلاتی مواجه شد كه آقای رشیدیان استاندار پیشین خراسان رضوی و من هنوز درگیر آن هستیم.
استاندار خراسان رضوی بر لزوم تبدیل قدردانی از خدمتگزاران به فرهنگ رفتاری تاكید و بیان كرد: همانطور كه طبق قانون نمایندگان مجلس شورای اسلامی می توانند در هر نشستی بی پروا انتقاد و نظر خود را درباره عملكرد دیگران بیان كنند، خدمات خدمتگزاران دولت مانند آقای رشیدیان را نیز باید ستود.
وی در ادامه از كسب رتبه برتر شورای گفت و گوی بخش خصوص خراسان رضوی و دولت در سال گذشته ابراز خرسندی و بیان كرد: امیدواریم امسال نیز این شورا رتبه برتر كشور را بدست آورد و طرح های نوینی در سطح ملی اجرا كند.
رزم حسینی همچنین به دیدار نوروزی با رهبر معظم انقلاب اسلامی اشاره و بیان كرد: در این دیدار گزارشی مختصر اما متفاوت پیرامون مسائل اقتصادی و طرح های خراسان رضوی محضر رهبری ارائه كردم كه نخستین آن در حوزه اقتصاد 'طرح مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی' با تمركز بر معیشت مردم و برگرفته از الگوی اقتصاد مقاومتی بود.
وی افزود: اجرای طرح مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی به كل گستره خراسان رضوی تعمیم یافته و در این چارچوب تاكنون 53 معین اقتصادی منتخب از شركت های مهم استان مسئولیت بخشهای مختلف را بر عهده گرفته اند.
استاندار خراسان رضوی 'موضوع آب، حاشیه نشینی، ساخت 10 هزار واحد مسكونی در بافت قدیم، حوزه اجتماعی و راه اندازی 66 دفتر مرتبط با حوزه اجتماعی طی سه ماه آینده در حاشیه شهر مشهد' را دیگر برنامه های استان برشمرد كه حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی ارائه شده اند.
وی افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامی در این دیدار فرمودند كه كارآفرینی عبادت و كارآفرینان عابد هستند و مجاهدان اقتصادی كه در طرح مثلث توسعه اقتصادی وارد عمل می شوند باید تعامل و همكاری نزدیكی داشته باشند.
رزم حسینی ادامه داد: همچنین در محضر رهبر معظم انقلاب اسلامی به 900 هزار میلیارد ریال سپرده بانكی معادل یك چهارم بودجه كشور و شش هزار میلیارد ریال خروجی عمرانی سال 1397 خراسان رضوی استان اشاره شد و معظم له بر بهره گیری از ظرفیت بخش خصوصی برای مدیریت سپرده ها به منظور اتمام طرحهای عمرانی تاكید فرمودند.
وی 'تفویض برخی اختیارات به مدیران استان' را دیگر موضوع مطرح شده به محضر رهبر معظم انقلاب اسلامی ذكر و بیان كرد: همچنین رهبری تعامل و همكاری تولیت آستان قدس رضوی با مدیران دولتی خراسان رضوی را در حكم حجت الاسلام مروی تولیت جدید آستان قدس رضوی لحاظ كرده اند.
استاندار خراسان رضوی گفت: خوشبین هستیم كه تعامل مدیران دولتی با تولیت آستان قدس رضوی به كل خراسان رضوی تعمیم یافته و تقویت شود.
وی همچنین نگاه رهبر معظم انقلاب اسلامی را به بخش اقتصادی 'درخشان' توصیف و بیان كرد: اگر بوروكراسی اداری مشكلات اقتصادی را مضاعف كرده باید خودمان با همكاری و تعامل با یكدیگر در جهت رفع آنها تلاش كنیم.
رزم حسینی افزود: در خصوص 'رونق تولید' نمی توان به مثمرثمر بودن طرحهایی كه در سطح ملی مطرح می شود امید داشت لذا تمركز ما در این استان بر ظرفیتهای داخلی از طریق راه اندازی نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی، معینهای اقتصادی و شركتهایی است طرح مثلث توسعه اقتصادی خراسان رضوی را همراهی می كنند.
وی همچنین به دیدارهای هفته پیش خود با وزیران در حوزه كار، رئیس و نمایندگان مجلس شورای اسلامی اشاره و بیان كرد: در این چارچوب آقای لاریجانی دیدگاه امیدواركننده ای نسبت به طرحهای اقتصادی و عملكرد خراسان رضوی داشتند و در مجموع امیدواریم امور استان بهتر از گذشته مدیریت شود.
استاندار خراسان رضوی در ادامه به تشكیل هیات رئیسه جدید اتاق بازرگانی خراسان رضوی نیز اشاره و بیان كرد: حضور نمایندگان دستگاه قضایی، اعضای فعال بخش خصوصی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی در 'شورای گفت و گو' بسترسازی مناسبی برای بخش اقتصاد است.
فعالیت شورای گفت و گوی بخش خصوصی و دولت در خراسان رضوی از دی ماه سال 1390 آغاز شده است. ظرف سالهای 1393 تا پایان 1397 این شورا در خراسان رضوی 225 نشست برگزار كرده كه حاصل آن 446 مصوبه ملی و استانی بوده است.
افزون بر 50 درصد مجموع مصوبات شورای گفت و گوی بخش خصوصی و دولت در خراسان رضوی اجرایی شده، 40 درصد آنها نیز بخاطر مقطعی بنودن فرآیند اجرا در دست انجام قرا دارند و فقط كمتر از 10 درصد مصوبه های شورای گفت و گوی بخش خصوصی و دولت در خراسان رضوی اجرایی نشده اند.
شورای گفت و گوی بخش خصوصی و دولت در خراسان رضوی طی این مدت بخاطر ظرفیت بالای خود توانسته در سطح ملی نقش آفرینی كرده و منشا اثر باشد بگونه ای كه با جمع آوری 'قوانین مخل تولید' و ارسال آن به تهران نه تنها زمینه بهبود فضای كسب و كار را در استان بلكه در كشور فراهم كرده است.
'شورای گفت و گوی بخش خصوصی و دولت' مبتنی بر قانون برنامه پنج ساله پنجم توسعه كشور كه اواخر سال 1389 در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی ایران تشكیل و فعالیتش آغاز شد، محلی برای تعامل بیشتر اركان حاكمیت با بخش خصوصی است تا در این چارچوب نسبت به رفع موانع كسب و كار، تشریك مساعی به منظور تسهیل فعالیتهای اقتصادی و توسعه سهم بخش خصوصی در اقتصاد كشور گفت و گو، تصمیم گیری و اقدام شود.
این شورا علاوه بر تشكیلات مركزی آن در تهران، هم اینك در همه مراكز استانهای كشور با عضویت طرفهای دولتی شامل 'استاندار به عنوان رئیس شورا، رئیس سازمان برنامه و بودجه، مدیركل اداره امور اقتصادی و دارایی، روسای سازمانهای صنعت، معدن و تجارت و جهاد كشاورزی، ، مدیركل تعاون، كار و رفاه اجتماعی و دبیر كمیسیون هماهنگی بانكهای استان، چهار نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به تشخیص مجمع نمایندگان استان، رئیس كل دادگستری و دادستان مركز استان' دایر است.
اعضای غیردولتی شورای گفت و گوی بخش خصوصی و دولت در استانها نیز شامل 'روسای اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی، اتاق تعاون، اتاق اصناف، اتاقهای بازرگانی شهرستانها و هشت نفر از مدیران عامل شركتهای برتر خصوصی و تعاونی یا رؤسای تشكلهای تعاونی و خصوصی از بخشها و رشته های مختلف استان' است.
7489/1858
مشهد- ایرنا- استاندار خراسان رضوی به خدمات قابل تقدیر استاندار پیشین این استان اشاره و بیان كرد: خراسان رضوی بحران مالی زیادی در ابتدای فعالیت دولت تدبیر و امید داشت كه در آن دوره و پس از آن به خوبی مدیریت شد.