به گزارش ایرنا، شبكه تلویزیونی 'تی وی 5'(TV5) فرانسه گزارش داد: تظاهرات جلیقه زردها امروز به غیر از پاریس، در شهرهای 'لیون'، 'تولوز'، 'مونپلیه' و 'بوردو' برگزار می شود.
پلیس فرانسه افزون بر شانزه لیزه، میدان 'كپیتول' در تولوز و لیون، تجمع در محدوده كلیسای نوتردام را نیز ممنوع اعلام كرده است.
در همین ارتباط شبكه تلویزیونی 'فرانس اینفو تی وی' از دستگیری 70 معترض خبر داد.
به گزارش ایرنا، اعتراض های امروز در فرانسه كه از این روز به عنوان 'شنبه بزرگ' یاد شده در حالی پیگیری می شود كه رئیس دولت فرانسه سخنرانی تلویزیونی - البته از پیش ضبط شده - خود را كه قرار بود ساعت 20 دوشنبه گذشته انجام شود، به دلیل آتش سوزی كلیسای نوتردام به زمان دیگری موكول كرد؛ این اقدام مكرون واكنش های تندی را از سوی مخالفان و منتقدان به دنبال داشت.
به نقل از خبرگزاری فرانسه، جلیقه زردها طبق یك برنامه پیش بینی شده اعلام كردند كه چهار تجمع برای امروز تدارك دیده اند كه 2 مورد آنها مجوزدار است.
جلیقه زردها خواستار حركت از منطقۀ «برسی»، در نزدیكی این كلیسا به سوی مركز پاریس و میدان شارل دوگل در انتهای شانزه لیزه بودند.
'دیدیه لالمان' فرمانده پلیس فرانسه برنامه تجمع در محدوده نوتردام را به منزله اقدام تحریك آمیز عنوان كرده است.
فرمانداری پاریس اعلام كرده كه «جزیره سیته» كه كلیسای «نوتردام» در آن واقع شده و نیز سواحل رودخانه «سن» در نزدیكی این منطقه به روی تظاهر كنندگان بسته خواهد بود.
تظاهراتی كه فرمانداری انتظامی پاریس با آن مخالفت نكرده است، از برابر كلیسای «سن دنی» در شهری به همین نام در شمال پاریس آغاز و در برابر مجتمع دانشگاهی «ژوسیو» در منطقۀ پنجم پاریس متوقف می شود.
برنامه امروز جلیقه زردها بدنبال اعتراض های شنبه گذشته تدارك دیده شده و برگزاركنندگان وعده داده بودند در بیستم آوریل تجمع گسترده تری حتی نسبت به اعتراض های 16 مارس برگزار خواهند كرد.
به گزارش ایرنا، در 16 مارس سال میلادی جاری (25 اسفند سال 97)، حجم خشونت ها در میان معترضان به قدری بود كه تعدادی از مغازه ها و اماكن عمومی در پاریس غارت شد.
این خشونت ها واكنش و برخورد سریع و در عین حال سخت پلیس را به دنبال داشت.
در این روز، معترضان در محل 'طاق پیروزی'، سنگفرش های خیابان را كنده و آنها را به سمت نیروهای پلیس پرتاب كردند كه نیروهای پلیس برای متفرق ساختن معترضان از گاز اشك آور و ماشین های آب پاش استفاده كردند.
بدنبال اعتراض 29 هزار نفری در این روز، دهها معترض بازداشت شدند.
دولت فرانسه با پایان گفت وگوهای ملی امانوئل مكرون، با تغییر قانون ضدخرابكاری، اقدامات سختگیرانه ای از امروز علیه معترضان به كار بسته است كه محدودیت های جدید در روز جاری از سوی پلیس نشان از تشدید این اقدامات دارد.
براساس قانون «ضد خرابكاری» دولت مكرون كه به تصویب مجالس ملی و سنای فرانسه رسیده، معترضانی كه از دستور منع حضور در تجمعات سرپیچی كنند، با مجازات 6 ماه زندان و پرداخت 7500 تا 15هزار یورو جریمه نقدی مواجه می شوند.
** 60 هزار نیروی پلیس در فرانسه
این تحركات در حالی از سوی معترضان اعلام شده كه وزیر كشور فرانسه روز جمعه اعلام كرد، بیش از 60 هزار نیروی پلیس و ژاندارم برای بیست وسومین شنبه اعتراضی جلیقه زردها، مسوولیت امنیت شهرهای این كشور را بر عهده گرفته اند و از این تعداد پنج هزار نیروی پلیس در پاریس مستقر می شوند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، 'كریستوف كاستانر' بار دیگر با اشاره به وجود برخی افراد در میان جلیقه زردها برای برهم زدن اعتراض ها گفته 'هدف آنها كاملا روشن است؛ می خواهند حوادث شانزدهم مارس را بار دیگر تكرار كنند و نیروهای پلیس و ژاندارمری ماموریت دارند نظم شهرهای پاریس را تضمین كنند و اجازه ندهند حوادث ماه مارس تكرار شود. ماموریت این نیروها تضمین امنیت فرانسوی ها و تضمین آزادی تظاهرات بدون خطر است.'
** نوتردام، بهانه ای برای طفره از پاسخگویی
در حالیكه مكرون حادثه نوتردام را با سوءاستفاده از احساسات معنوی و مذهبی مردم، بهانه ای برای فرار از پاسخگویی به مطالبات مردمی قرار داد اما غم فراگیر ناشی از این حادثه به سرعت، به خشم رو به افزایش تبدیل شده است.
آسوشیتدپرس در این باره نوشت: شماری از جلیقه زردها كه اعتراضات آنها علیه نابرابری اقتصادی چند ماه است فرانسه را گرفتار خود كرده، گفته اند از آتش گرفتن كلیسا به شدت ناراحت شدند، اما افزوده اند كه امانوئل مكرون به آتش سوزی كلیسا در كمتر از 24 ساعت واكنش نشان داد، اما در برابر اعتراضات «سه هفته»(پس از 29مارس و اتمام وعده گفت و گوی ملی) صبر كرد.
پول های هنگفتی كه به دنبال وعده مكرون برای بازسازی كلیسا جمع آوری شده تاكنون به یك میلیارد یورو رسیده كه خود این مساله هم باب جدیدی از واكنش ها و انتقادهای تند مخالفان را در پی داشته است.
تاكنون بیش از یك میلیارد یورو به حساب ویژه صندوق بازسازی نوتردام ریخته شده است.
آسوشیتدپرس روز گذشته (جمعه) در گزارش خود نوشته بود: پیام ها علیه ثروتمندان كه مبالغ هنگفتی برای بازسازی كلیسای نوتردام اختصاص داده اند، در روزهای اخیر در شبكه های اجتماعی گسترش یافته و «جلیقه زردها» نیز برای انجام دور دیگری از اعتراضات، خود را آماده می كنند.
22 دی سال گذشته بود كه روزنامه 'یو.اس.تودی' در مطلبی از مكرون كه به علت رفتار اشرافی مورد انتقاد قرار گرفته بود، به عنوان 'رئیس جمهور ثروتمندان' یاد كرد كه سعی دارد به روش 'لویی شانزدهم' آتش خشم جلیقه زردها را خاموش كند.
** میلیاردها به جای نوتردام به فكر بی خانمان ها باشند
رادیو بین المللی فرانسه نیز گزارش داد: با وجود ممنوعیت تجمع در حوالی كلیسای نوتردام، برخی جلیقه زردها اعلام كردهاند كه «برای بزرگداشت میراث ملی» میخواهند در مسیر راهپیمایی خود از برابر ساختمان كلیسا نیز بگذرند. برخی دیگر نیز كمكهای فراوان اعطا شده برای بازسازی كلیسا را به باد انتقاد گرفتهاند. آنان میپرسند چگونه است كه «میلیاردرها با شتاب برای نجات كلیسا یك میلیارد یورو فراهم آوردند، اما هیچ كس به بی خانمان ها اعتنایی ندارد؟»
برخی معترضان در صفحات فیسبوك نیز بار دیگر خواستار استعفای امانوئل مكرون از ریاست جمهوری شدند.
یكی از حساب های كاربری این افراد كه 5٧٠٠ طرفدار دارد از مردم خواسته بود «به طریق غیرمسالمت آمیز و زرد» این شنبه به پایتخت سرازیر شوند.
در جریان اعتراض های جلیقه زردها كه از 17 نوامبر 2018 میلادی(برابر با 26آبان 97) آغاز شده، تاكنون 11 نفر كشته و بیش از 2 هزار تظاهركننده و یك هزار نیروی پلیس زخمی و 9 هزار نفر بازداشت شده اند.
** نوتردام در مقابل جلیقه زردها؛ آغاز دروغین مكرون
روزنامه فرانسوی زبان 'لو دُوآر' كانادا نیز امروز در مطلبی با عنوان 'نوتردام در مقابل جلیقه زردها؛ آغاز دروغین مكرون' نوشت: در روز دوشنبه، كشور در حال آماده شدن برای گوش دادن به پیشنهاداتی بود كه رئیس دولت در پاسخ به جلیقه های زردها داشت. پیشنهادهایی كه پس از یك بحث بزرگ ارائه شد. طلسمی كه تمام برنامه های استراتژیست های الیزه را مختل كرده است، به طور نامعلومی یك لحظه از حقیقت را به عنوان انتظار منتقل می كند.
به گزارش ایرنا، انتظار می رفت كه در پایان موعد گفت وگوی ملی با وجود تاخیر سه هفته ای از ارائه گزارش پس از این موعد یعنی 29 مارس(نهم فرودین ماه)، دولت با شفافیت در خصوص نتایج این گفت وگو با مردم سخن و از برنامه های آتی خود در پاسخ دهی به مطالبات مردمی بویژه جلیقه زردها بگوید كه این تعلل دولت مكرون انتقاد و واكنش های تند بسیاری را به دنبال داشته به گونه ای كه گفته می شود مكرون با وجود تمام اقدام هایی كه در خاموش كردن آتش اعتراض ها انجام داده اما در كنترل جنبش های مردمی ناتوان ظاهر شده و لازم است یك بار و برای همیشه قاطعانه و با شفافیت كامل با مردم كشور سخن بگوید.
اروپام ** 6984 ** 1071
تهران - ایرنا - معترضان به سیاست های اقتصادی دولت «امانوئل مكرون» رئیس جمهوری فرانسه موسوم به 'جلیقه زردها'، امروز (شنبه) و در بیست وسومین هفته اعتراض های خود، به رغم هشدار قوی پلیس در اعمال محدویت ها، به خیابان های پاریس و دیگر شهرهای این كشور آمدند.