۳۱ فروردین ۱۳۹۸، ۱۵:۱۲
کد خبر: 83285459
T T
۰ نفر

شمارش معكوس برای بزرگترین رویداد فرهنگی كشور

۳۱ فروردین ۱۳۹۸، ۱۵:۱۲
کد خبر: 83285459
شمارش معكوس برای بزرگترین رویداد فرهنگی كشور

تهران- ایرنا- نبض نمایشگاه كتاب تهران در آستانه رسیدن به سی و دومین دوره حیات خود این روزها تندتر می‌تپد تا همه چیز در شان یك رویداد فرهنگی جهانی رقم بخورد.

به گزارش روز شنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا، سه روز مانده تا آغاز به‌كار سی و دومین نمایشگاه بین المللی كتاب تهران و همه در تقلای آماده كردن همه چیز تا مهلت مقرر هستند؛ رویدادی كه خیلی‌ها معتقدند مسیر كلی حوزه كتاب را در یكسال پیش‌ رو تعیین می‌كند و رقم می‌زند. سه روز نفس گیر برای متولیان برگزاری و ناشرانی كه قصد دارند بلیت بخت خود را در این دوره بیازمایند تا بلكه زیان ناشی از بحران كاغذ و غریبی كتاب در سال گذشته را تا حدودی جبران كنند.
نمایشگاه كتاب در آستانه سی و دومین دوره خود نیز با فراز و نشیب های مختلف همراه است، فراز و نشیب هایی كه شاید هیچوقت تمامی ندارد و شاید اگر كتابنامه و جدولی از خط خوردگی خطاهای و تقویت نقاط قوت قبلی آن وجود داشت، امروز كمتر و كمتر می‌شد.
هوای سه روز مانده به آغاز نمایشگاه در ابتدای صبح ابری است، ماشین‌هایی سنگین كه میلگرد و تجهیزات و برخی هم كتاب باركرده‌اند یكی پس از دیگری می رسند، تكاپوی لحظه آخری مقدمه چینی‌های نمایشگاه به همه سرایت كرده هرچند همچنان كم و كاست هایی در همین مقدمه مشاهده می شود كه مسلما باید از خیلی پیش صورت می‌گرفت.
برنامه‌ریزی برای بازدید خبرنگاران رسانه‌های مختلف از نمایشگاه در شرایطی كه هنوز به نظر می‌رسد كار زیادی باقی مانده است شاید تصمیم عجولانه ای بود.
كاروان خبرنگاران باز هم دست از همه جا كوتاه، ابتدا در آستانه درب مصلی امام خمینی و بعد هم در داخل محوطه، بلاتكلیف و سردرگم ناچار به تماشای اجباری چارچوب های آهنی و پیكره نخستین غرفه هایی شدند كه هنوز هیچ شباهتی با غرفه نمایش و فروش كتاب نداشتند. البته سردرگمی به ساعت نكشید و راهپیمایی در مصلی، گشت و گذار و سرك كشیدن در سالن ها آغاز شد.
درست وقتی به این فكر می‌كنیم آیا روزی می‌رسد كه برنامه‌ریزی‌ها برای یك رویداد فرهنگی دقیق و منظم‌تر صورت گیرد، بوی ناخوشایند دود هم به مشام می رسد. دود از آتش افروخته شده در مانور كلاس آموزشی آتش نشانان است كه در محوطه مصلی برپا شده بود كه برخی آن را با خنده «چهارشنبه سوری» می‌خواندند.
نمایشگاه قرار است چهارشنبه آغاز به كار كند، اما سالن ها بر اساس مشاهدات و محاسبات از مرحله ای كه باید باشند عقب تر هستند، متولیان برگزاری نمایشگاه دلیل آن را ثبت نام دیرهنگام و البته برگزاری مسابقات قرآن در مصلی عنوان می كنند و این در حالی است كه ناشران از آمادگی زودتر از موعد خود برای سامان‌دهی غرفه می گویند.
باید امیدوار بود غرفه‌ها كه به نظر می رسد باید زودتر تحویل ناشران می شد هر چه زودتر برپا شوند.
در نمای كلی و در سكانس اول، شبستان قرار دارد كه البته مهمترین بخش اختصاص یافته به مسابقات قرآنی بوده و از قضا همین بخش آماده‌تر و مهیاتر برای افراشتن عَلَم نمایشگاه است؛ فضای فیزیكی غرفه‌ها در شبستان برای ناشران عمومی تقریبا آماده و غرفه داران مهیای چیدن كتاب ها و تجهیزات جانبی هستند. برخی از نشرها چیدن كتاب را هم آغاز كرده اند.
اما بخش آموزشی كه به نظر می رسد بیش از نیمی از آماده سازی اش باقی مانده در رواق مستقر است، جوشكاری، رنگ كاری، بنایی و چارچوب‌های آهنی پیچ خورده نمای كلی این سالن ها را تشكیل می‌دهند، جنب و جوش به دلیل تلاش بیشتر برای آماده سازی در این بخش مصلی بیشتر به چشم می‌آید.
اما در این میان گویا بخش بین الملل بویژه غرفه مهمان (چین) فعال تر است ، احمد شاكری مدیر بخش بین الملل نمایشگاه می گوید فردا ظهر چیدمان بخش چین و بین الملل آغاز می شود، البته به نظر می رسد، مهمانان چینی نمایشگاه خوش بر احوال ترند چون مهمان ویژه بخش بین الملل هستند.
نمایشگاه كتاب كه انتظار می رود هر سال تكمیل تر و پخته تر از سال پیش چیده شود، امسال جابجایی و تغییراتی را هم در برخی بخش ها شاهد است، از استقرار بخش كودك و نوجوان در تراز 5 و حذف چادرهای این بخش در برای تأمین ایمنی، آسایش و رفاه بیشتر خانواده‌ها، جابجایی هایی كه شاید بتوان در همان دسته آزمون و خطاهای رویدادهای هر ساله جایشان داد.
به گفته متولیان نمایشگاه، امسال تنها بخشی كه در چادر استقرار می‌یابد ناشران دانشگاهی است، بخش فعالیت‌های فرهنگی به نیم‌طبقه بالای شبستان منتقل شده، بخش ناشران آموزشی در فضای مسقف رواق غربی و ناشران عمومی هم طبق روال گذشته در شبستان اصلی، مستقر خواهند شد.
همچنین بخش نشر دیجیتال نیز به پشت‌بام حیاط اصلی انتقال داده شده و بخش بین‌الملل نیز همچون سال‌های گذشته در نیم‌طبقه دوم شبستان قرار دارد.
به جز نمازخانه و فضای رستورانی پیش بینی شده و غرفه های رفاهی، برای كنترل ترافیك محدوده نمایشگاه هم تمهیداتی اندیشیده شده از جمله پاركینگ‌های خیابان قنبرزاده كلا تعطیل شده و در اختیار تاكسیرانی قرار گرفته تا با نرخ‌های مشخص به حمل‌ونقل بازدیدكنندگان بپردازند.
سی و دومین نمایشگاه كتاب تهران كه در حال حاضر تا صددرصد آماده سازی راه زیادی دارد قرار است روز سه شنبه با حضور رئیس جمهوری در كتابخانه ملی افتتاح و از صبح روز چهارشنبه آغاز به كار كند.
سی و دومین نمایشگاه بین‌المللی كتاب تهران با شعار «خواندن توانستن است» از 4 تا 14 اردیبهشت ماه در مصلی امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد.
دو هزار و 400 ناشر داخلی با 300 هزار عنوان كتاب و حدود 800 ناشر خارجی از 30 كشور جهان با 137 هزار عنوان كتاب در این دوره نمایشگاه حضور دارند.
گزارش از فاطمه رحمتی
فراهنگ**3009** 9053