۳۱ فروردین ۱۳۹۸، ۱۵:۴۱
کد خبر: 83285521
T T
۰ نفر
انرژی‌های بازگشت‌پذیر می‌توانند برای محیط‌ زیست خطرساز باشند

تهران- ایرنا- تكنولوژی‌های مبتنی بر انرژی‌های بازگشت‌پذیر اگرچه موجب كاهش تولید آلاینده‌های ناشی از سوزاندن سوخت‌های فسیلی می شوند اما زیرساخت‌های موردنیاز آن‌ها به‌خودی‌خود ممكن است به طبیعت صدمات جدی وارد كند.

به گزارش روز شنبه سرویس علمی ایرنا، انرژی‌های بازگشت‌پذیر مثل انرژی بادی، خورشیدی و الكتریكی امروزه به‌عنوان اصلی‌ترین جایگزین‌ سوخت‌های فسیلی شناخته می‌شوند. منابع بازگشت‌پذیری كه ظاهرا هیچ‌كدام از معایب انرژی فسیلی را ندارند، بااین‌حال در حقیقت تكنولوژی‌های كنونی استفاده از این منابع انرژی به‌خودی‌خود می‌توانند زیان‌بار باشند. بر اساس گزارشی كه این هفته منتشر شد، گسترش استفاده از تكنولوژی‌های مرتبط با انرژی‌های بازگشت‌پذیر موجب افزایش تقاضا برای برخی فلزات مثل كبالت و لیتیوم شده است.
به عنوان نمونه هر خودروی الكتریكی به طور متوسط به حدود 5 تا 10 كیلوگرم كبالت برای باتری‌های لیتیوم یون خود نیاز دارد. تقریبا بیش از 60 درصد كبالت كنونی دنیا هم از جمهوری كنگو استخراج می‌شود. كشور كوچك توسعه‌نیافته ای كه همین حالا هم متهم به عدم رعایت برخی مقررات زیست‌محیطی و حقوق كارگران در معادن خود است.
براساس این گزارش، محققان با بررسی 14 فلزی كه به‌صورت گسترده در تكنولوژی‌های مرتبط با انرژی‌های بازگشت‌پذیر مثل پنل های خورشیدی و توربین‌های بادی استفاده می‌شود، به این نتیجه رسیده‌اند كه تبدیل صددرصدی منابع انرژی دنیا به انرژی‌های بازگشت‌پذیر موجب می‌شود تا تقاضا برای فلزاتی مثل لیتیوم و نیكل بین 280 تا 136 درصد افزایش پیدا كند.
این افزایش سریع تقاضا موجب می‌شود تا كشورهایی كه صاحب این معادن هستند برای پاسخ‌گویی تحت‌فشار قرار گیرند. به‌علاوه موجب می‌شود تا شاهد استخراج بی‌رویه منابع زمین باشیم. ضمن آنكه موضوع تولید و بازیافت خود این تكنولوژی‌ها هم هنوز مسئله‌ای حل‌نشده است. همین حالا هم هنوز مسئله بازیافت و زباله های الكتریكی خصوصا باتری های گجت های مختلف یكی از نگرانی های عمده زیست محیطی شمرده می شود.
با این همه، بر اساس این گزارش بازیافت زباله‌ها همچنان یكی از بهترین راه‌های ما برای كنترل و پاسخ‌گویی به این مشكل خواهد بود. شركت‌هایی مثل اپل و آمازون همین حالا هم در حال كار روی چرخه‌هایی برای بازیافت محصولات الكترونیكی خود هستند، بااین‌وجود این تلاش‌ها هنوز به آنجایی كه باید نرسیده است.
علمی **9224**1485
۰ نفر