۱ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۱:۳۳
کد خبر: 83286136
T T
۰ نفر

احتمال وجود يك سياره ديگر در منظومه شمسي

۱ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۱:۳۳
کد خبر: 83286136
احتمال وجود يك سياره ديگر در منظومه شمسي

تهران- ايرنا- گروهي از محققان انستيتوي فناوري كاليفرنيا واقع در پاسادنا مستنداتي را گردآوري كرده‌اند كه نشان دهنده احتمال وجود يك سياره ديگر در منظومه شمسي است.

به گزارش روز يكشنبه خبرنگار علمي ايرنا، در طول دو دهه گذشته محققان اجرام مختلفي را شناسايي كردند كه فراتر از نپتون به دور خورشيد گردش مي‌كنند. تعداد زيادي از اين اجرام داراي مدار بيضوي شكلي هستند كه فاصله آن از خورشيد به چندصد برابر فاصله زمين تا خورشيد مي‌رسد.
اين اجرام كه در ناحيه‌اي موسوم به كمربند كويپر قرار دارند، بر اساس الگوي مدار خود به دور خورشيد، در چند دسته طبقه‌بندي مي‌شوند. جرم اين اجرام به قدري كم است كه به سادگي تحت تاثير ميدان گرانشي اجرام بزرگتر و به ويژه نپتون قرار مي‌گيرند.
محققان با ردگيري ديناميك گرانشي اين اجرام دريافتند صرفنظر از شكل مدار، مسير حركت آن‌ها توسط نيروهاي وارد شده توسط اجرام بزرگتر تعيين مي‌شود.
به گفته محققان تشخيص اثر نپتون بر اجرام كمربند كويپر ساده است. اما يك گروه كوچكتر از اجرام وجود دارند كه با عنوان جمعيت منفصل شناخته مي‌شوند و خصوصيات مدار آن‌ها كاملا متفاوت است. برخي از اين اجرام داراي مدارهاي معكوس هستند و برخي ديگر در مدارهايي حركت مي‌كنند كه به شدت از صفحه خورشيد دور شده يا به آن نزديك مي‌شوند.
همچنين اين اجرام كلاسترهايي را تشكيل مي‌دهند كه موجب هماهنگي دقيق بين مدارهاي بيضوي آن‌ها مي‌شود. به گفته محققان نپتون نمي‌تواند چنين اثري بر مدار اين اجرام داشته باشد.بنابراين نظريه وجود يك جرم بزرگ ديگر را مطرح كردند كه با عنوان سياره نهم شناخته مي‌شود.
محققان توانستند ويژگي‌هاي سياره نهم را به طور دقيق تعيين كنند. براي مثال با بررسي پرتوهاي مادون قرمز دريافتند سياره نهم بايد كوچكتر از زحل باشد. در واقع به اعتقاد آن‌ها اندازه سياره نهم بين 5 تا 10 برابر زمين بوده و مدار آن تا خورشيد بين 400 تا 800 برابر دورتر از مدار زمين تا خورشيد است. همچنين مدار آن نسبت به صفحه منظومه شمسي بين 15 تا 25 درجه زاويه دارد.
محققان معتقدند در صورتي كه سياره نهم وجود داشته باشد،‌ كشف و مشاهده آن حداقل به يك دهه زمان نياز دارد.
علمي**9259 **2021**
۰ نفر