معصوم فصيح روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: درياچه سدارس يكي از بزرگترين و مستعدترين منابع آبزي پروري در سطح كشور و استان به شمار مي رود و ممنوعيت صيد همه ساله با هدف حفظ اصولي ذخاير ارزشمند منابع آبي صورت مي گيرد و در صورت مشاهده هر گونه فعاليت با متخلفان طبق قوانين برخورد خواهد شد.
وي با بيان اينكه 386 نفر در قالب تعاوني ها طي فصل صيد در درياچه سد ارس فعاليت مي كنند، افزود: درياچه پشت سد ارس داراي انواع گونههاي ماهيان بومي و گرمايي با ارزشي از جمله كپور، آمور، فيتوفاك، صوف و بيگ هد، ماش و گونه ارزشمند شاه ميگو است.
به گزارش ايرنا از ابتداي مهرماه تا پايان فروردين فصل صيد ماهي در آذربايجان غربي است؛ بر اساس اعلام سازمان جهاد كشاورزي استان سالانه در فصل صيد منتهي به پايان فروردين بيش از سه هزار و 600 تن انواع ماهي گرمابي از درياچه پشت سد ارس صيد مي شود.
درياچه پشت سد ارس تنها منبع توليد و صيد گونه با ارزش شاه ميگوي آب هاي شيرين در كشور است كه سالانه افزون بر 250 تن از اين گونه با ارزش به صورت زنده به كشورهاي اروپايي صادر مي شود.
درياچه پشت سد ارس با 15 هزار هكتار وسعت بزرگترين درياچه پشت سد در ايران است كه به صورت مشترك با جمهوري آذربايجان مورد بهره برداري قرار مي گيرد.
سد ارس كه بر روي رودخانه مرزي ارس ساخته شده در 285 كيلومتري مركز استان آذربايجان غربي (اروميه) قرار گرفته و يك نيروگاه برق 40 مگاواتي مشترك نيز در آن فعال است.
7125/2093
اروميه - ايرنا - مدير شيلات و آبزيان آذربايجان غربي گفت: با توجه به شروع فصل تخم ريزي ماهيان در درياچه هاي پشت سدهاي استان و ايجاد وحدت رويه در بهره برداري از ذخاير آبزيان، تا اطلاع ثانوي فعاليت صيد در درياچه پشت سد ارس ممنوع اعلام مي شود.