۲ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۰:۱۰
کد خبر: 83286898
T T
۰ نفر

خطر انقراض برخی گونه های گیاهی و جانوری كشور جدی است

۲ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۰:۱۰
کد خبر: 83286898
خطر انقراض برخی گونه های گیاهی و جانوری كشور جدی است

تهران - ایران - رئیس انجمن ژنتیك ایران، خطر انقراض برخی گونه های گیاهی و جانوری كشور مانند گاو گلپایگانی، شتر دوكوهانه، اسب كاسپین و نیز تعدادی ذخایر طبیعی دیگر را جدی اعلام كرد.

دكترمحمود تولایی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار علمی ایرنا؛ تغییرات اقلیمی، عدم درك صحیح از شرایط گونه های جانوری و برداشت بی رویه از گونه های نادر گیاهی را موجب در معرض خطر جدی قرار گرفتن و انقراض این سرمایه های ارزشمند دانست.
وی با اشاره به ضرورت توجه جدی به حفظ و نگهداری ذخایر زیستی و ژنتیكی افزود: برای اسب كاسپین، حداقل 10 انجمن تخصصی در سراسر دنیا وجود دارد ولی ما هر روز باید شاهد از دست رفتن این گونه ها باشیم.
تولایی ادامه داد: بعنوان مثال، شتر دوكوهانه، گاو سرابی، گاو گلپایگانی و بز سیستانی ما با آن همه مزیت خاص، در چه شرایطی قرار دارند؟ در صورت تبیین موضوع مهم حفظ و نگهداری ذخایر زیستی و ژنتیكی، می توان حمایت از این سرمایه ارزشمند را از مسئولان مطالبه كرد.
وی به وجود منابع غنی و ارزشمند ذخایر ژنتیكی و گونه های بی نظیر گیاهان دارویی در ‌كشور اشاره كرد و گفت: ایران از جمله كشورهایی است كه دارای ذخایر ژنتیكی و گونه های گیاهی و باغی بی نظیر است.
تولایی افزود: كشور از تنوع اقلیمی بسیار برخوردار است و از گرم و خشك تا معتدل و سردسیری را در درون سرزمین خود دارد و هر اقلیم و استان ما، از گونه های اختصاصی و ویژه برخوردار هستند. بعنوان مثال، استان كهكیلویه و بویراحمد كلكسیونی ارزشمند از گیاهان دارویی است و پهنه زاگرس نیز پهنه دیگری از گونه های گیاهی ارزشمند است.
وی، بهره گیری از فناوری های ارزشمند بیوتكنولوژی و مهندسی ژنتیك برای حفظ، تثبیت و بهره برداری از ذخایر ژنتیكی را الزام آور دانست و تاكید نمود: تنوع ویژه گونه های گیاهی ایران، فرصتی مناسب برای توسعه اقتصادی و اشتغال پایدار است.
رئیس انجمن ژنتیك ایران اظهار داشت: گونه های گیاهی و ذخایر زیستی پر ارزش كشور ما می تواند از جهت درآمدزایی و هم از جهت امنیت غذایی، مورد بهره برداری صحیح و اصولی قرار گیرد.
تولایی به تصویب قانون حفاظت از ذخایر و منابع ژنتیكی در اواخر سال 97 اشاره كرد و گفت: دستگاه های اجرایی با همكاری انجمن ژنتیك و سایر انجمن های مرتبط، در حال تدوین آیین نامه های اجرایی این قانون هستند.
علمی**1201**1485
۰ نفر