۲ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۲:۰۹
کد خبر: 83287125
T T
۰ نفر
وزارت صنعت:شوینده و سلولزی 5 درصد از ارزش افزوده صنایع را دارند

تهران- ایرنا- معاون وزیر صنعت معدن و تجارت گفت: صنعت مواد شوینده، آرایشی، بهداشتی و سلولزی چهار تا پنج درصد ارزش افزوده كل صنعت كشور را تشكیل می دهندكه تامین عمده مواد اولیه در داخل و ارائه مناسب خدمات فنی و مهندسی شرایط خوبی را برای این صنعت فراهم ساخته است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، 'محسن صالحی‌نیا' امروز (دوشنبه) در آئین افتتاح بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی مواد شوینده، آرایشی، بهداشتی، سلولزی و ماشین آلات وابسته در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران در جمع خبرنگاران افزود : این صنعت به دلیل توسعه یافتگی، استفاده از برند های مناسب، ماشین آلات نوین و نیروی انسانی كارآمد در سال‌های گذشته توانسته بیش از 90 درصد زنجیره تامین خود را تكمیل كند.
وی خاطرنشان كرد: بر این اساس صنعت یاد شده وابستگی بسیار كمی به خارج از كشور داشته و در شرایط محدودیت ها ی بین المللی نیز آسیب پذیری پایینی دارد.
به گفته این مقام مسئول، صنعت شوینده و سلولزی به دلیل تنوع در محصولات همچنین تنوع ویژگی ها و بسته بندی ها و عرضه محصول بر اساس مطلوبیت و سلیقه مشتری، سرآمد سایر صنایع است.
مدیرعامل سازمان صنایع كوچك و شهركهای صنعتی ایران خاطرنشان كرد: علاوه بر تامین نیازهای داخلی، توسعه و رونق صادرات برنامه وزارت صنعت در این ارتباط است و در عین حال پارسال 200 میلیون دلار انواع محصولات مرتبط با این صنعت صادر شد و پیش‌بینی می‌شود امسال به 300 میلیون دلار برسد.
وی گفت: میزان صادرات بدون احتساب آن مواردی است كه شاید در گمركات و مبادی رسمی اظهار نشده باشد و با محاسبه آنها، اهمیت بیشتری برای این صنعت از نظر تامین داخل و صادرات می توان قائل شد.

** افزایش قیمت محصولات نهایی
صالحی‌نیا در پاسخ به پرسش ایرنا در زمینه دلایل افزایش قیمت محصولات مختلف با وجود امكانات در داخل كشور، تاكید كرد: یكی از دلایل اصلی این امر افزایش قیمت مواد اولیه، مواد كمكی و بسته بندی است كه بر پایه اقلام شیمیایی یا پتروشیمی بوده و با افزایش قیمت روبرو شدند.
صالحی نیا توضیح داد: برخی از این اقلام قیمت های جهانی داشته، برخی دیگر در بورس كالا عرضه می شوند و موضوع برابری نرخ ارز نیز به افزایش قیمت‌ها در این حوزه همچون سایر صنایع دامن زد.
وی تصریح كرد: رقابتی بودن مزیت اصلی این صنعت است كه عاملی مهم در تنظیم قیمت ها و بالا نرفتن غیرواقعی نرخ ها محسوب می شود.
معاون وزیر صنعت در جواب سوال دیگر ایرنا پیرامون تاثیر همكاری نكردن برخی بانك‌های خارجی با فعالان اقتصادی ایرانی یادآور شد: همه صنایع چنانچه امكان نقل و انتقال پول برای برخی ملزوماتشان فراهم نشود، در قیمت هایشان تاثیر گذار شده یا با محدودیت های تولید روبرو می شوند، اما این صنعت همچون سایر صنایع روند خوبی را در زمینه تولید دارد.
معاون وزیر صنعت تاكید كرد: عرضه محصولات وابسته به این صنایع را در همه فروشگاه ها و سطح بازار می توان مشاهده كرد كه با تنوع بالا و با كمترین محدودیت در حال انجام است.
این مقام مسئول تاكید كرد: وزارت صنعت برای نقل و انتقال پول به خارج از كشور، همچنین امكان استفاده از سامانه نیما برای فعالان صنعتی به شركت ها مشاوره می دهد كه به طور قطع به آنها در فرآیند تولید و صادرات كمك خواهد كرد.
به گزارش ایرنا، بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی مواد شوینده، آرایشی، بهداشتی، سلولزی و ماشین آلات وابسته امروز (دوشنبه) با مشاركت 265 شركت داخلی و خارجی در محل دائمی نمایشگاه بین‌المللی تهران آغاز به كار كرد كه تا پنجم اردیبهشت ماه از ساعت 10 تا 18 در آماده بازدید علاقمندان است.
مصرف سالانه لوازم آرایشی، بهداشتی و شوینده در كشورمان حدود 20 هزار میلیارد تومان است.
ظرفیت تولیدكنندگان داخلی نیز چندین برابر مصرف است و با این حال بیش از 2 میلیارد دلار ( حدود 7 هزار میلیارد تومان) لوازم آرایشی و بهداشتی به كشور قاچاق می‌شود.
تولیدكنندگان مواد شوینده سالانه بیش از 200 میلیون دلار به كشورهای پاكستان، افغانستان تاجیكستان، عراق، سوریه، آذربایجان ، تركمنستان و لبنان صادرات دارند.
اقتصام 3065**2078**1559
۰ نفر