۲ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۲۰:۱۳
کد خبر: 83287946
T T
۰ نفر

اردستان به طرح دفن زباله و مديريت پسماند نياز دارد

۲ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۲۰:۱۳
کد خبر: 83287946
اردستان به طرح دفن زباله و مديريت پسماند نياز دارد

كاشان - ايرنا - فرماندار اردستان با تاكيد بر لزوم راه اندازي كارخانه جمع آوري پسماند، فقدان طرح دفن زباله و مديريت پسماند را از چالش هاي زيست محيطي اين شهرستان برشمرد.

به گزارش ايرنا، حميدرضا تاملي عصر دوشنبه در جلسه ستاد مديريت پسماند اردستان گفت: بايد اداره حفاظت محيط زيست با همكاري ديگر اعضاي ستاد، نسبت به تهيه طرحي جامع براي مديريت پسماند و ابلاغ آن به دستگاه ها اقدام كند.
وي بر راه اندازي كارخانه مديريت پسماند با مشاركت شهرداري ها و بخشداري هاي اردستان و نطنزتا پايان شهريور امسال، آموزش تفكيك زباله از مبدا به مردم، تشكيل سمن (سازمان مردم نهاد) محيط زيست، استفاده از ظرفيت آموزش و پرورش و برداشت واقعي از ميزان توليد زباله و نحوه دفن آن تاكيد كرد.
فرماندار اردستان افزود: مكان تخليه نخاله هاي ساختماني نيز بايد در سه شهر مشخص شده، كاميون ها موظف به تخليه در آنجا باشند و با متخلفان برخورد قانوني صورت گيرد.
وي عنوان كرد: محيط زيست چنان كه روي مسائل مربوط به صنايع و منطقه حفاظت شده كار كرده، روي بحث پسماند و دفن زباله فعال نبوده است.
تاملي اضافه كرد: شهرداري ها و بخشداري ها بايد سهم خود را بابت راه اندازي شركت مديريت پسماند به شهرداري اردستان بپردازند، اين موضوع را به عنوان يك منبع درآمد در نظر گرفته و از ظرفيت اعتبار يكهزار ميليارد ريالي دولت در اين بخش استفاده كنند.
رييس اداره حفاظت محيط زيست اردستان نيز تصريح كرد: دفن زباله در اين شهرستان به صورت اصولي صورت نمي گيرد و 99 درصد روستاها فاقد ترانشه مناسب دفن زباله هستند.
حسين شواخي افزود: هفت مركز دفن زباله در اردستان و چهار مركز در بخش زواره هم اكنون وجود دارد كه شرايط آنها چندان مناسب نيست و تا زمان مصوب نشدن طرح جامع، اين مشكلات همچنان وجود خواهد داشت.
وي با تاكيد بر واگذاري تفكيك زباله به بخش خصوصي يادآور شد: طرح تفكيك زباله از مبدا در شهر زواره با پيگيري هاي صورت گرفته از سال گذشته آغاز و با پيمانكار قرارداد بسته شد.
به گفته رييس اداره حفاظت محيط زيست اردستان، روزانه نزديك به 60 تن زباله توليدي در اين شهرستان جمع آوري مي شود كه در صورت راه اندازي كارخانه پسماند با مشاركت شهرستان نطنز، روزانه افزون بر 100 تن زباله به كمپوست تبديل خواهد شد.
وي با اشاره به اجراي طرح محيط بان در شهرستان اردستان عنوان كرد: 80 نفر از دانش آموزان با همكاري آموزش و پرورش در روستاهاي هندوآباد، كچو مثقال، زفرقند، درباغ و مزدآباد كه در محدوده منطقه حفاظت شده كهياز واقع شدند، از آموزش هاي زيست محيطي برخوردار شدند و طرح محيط يار نيز به اجرا درآمده است.
شواخي در ادامه اضافه كرد: منطقه حفاظت شده كهياز با 92 هزار هكتار وسعت و منطقه شكار ممنوع خارو با 100 هزار هكتار وسعت داراي گونه هاي جانوري گوناگوني مي باشد كه در سرشماري امسال 20 درصد كاهش به چشم مي خورد.
وي به ساخت پاسگاه شكارباني خارو با 85 درصد پيشرفت فيزيكي و كهياز با 35 درصد پيشرفت اشاره كرد و افزود: اميد مي رود اين طرح ها در سال جاري تكميل شوند.
شهردار اردستان نيز در اين جلسه يادآور شد: سالانه بين 10 تا 15 ميليارد ريال براي جمع آوري و حمل زباله هزينه مي شود و از مردم وجهي در ازاي آن دريافت نمي كنيم.
محسن حيدري اضافه كرد: اگر شهرداري هاي زواره و مهاباد، بخشداري هاي مركزي و زواره و دهياري ها سهم خود را براي راه اندازي شركت پسماند بپردازند، مي توان زودتر از مزيت هاي اجراي اين طرح بهره برداري كرد.
شهرستان اردستان با جمعيت افزون بر 42 هزار نفر در فاصله نزديك به 118 كيلومتري شمال شرقي اصفهان واقع است.
7431/8123