دبیر علمی هشتمین كنگره ملی گیاهان دارویی روز چهارشنبه در حاشیه افتتاحیه هشتمین كنگره گیاهان دارویی به خبرنگار علمی ایرنا گفت: در این دوره از كنگره 726 مقاله به دبیرخانه ارسال شده است كه پس از بررسی توسط داوران ، 601 مقاله در چهار محور پذیرفته شده اند.
پیمان صالحی افزود: از میان مقالات دریافت شده در این كنگره ، 305 مقاله مربوط به محور كشاورزی و منابع طبیعی در بخش های اكولوژی، فرآوری اولیه پس از برداشت، اهلی كردن و اصلاح، بیو تكنولوژی، كشت و زارعت، فیزیولوژی گیاهی، مكانیزاسیون و تكنولوژی بذر است كه بیشترین آمار ارائه مقالات در این كنگره را به خود اختصاص داده است.
وی گفت: 230 مقاله نیز در محور داروسازی، پزشكی در بخش های طب سنتی، اثرات فارماكولوژیك، اثرات بالینی و فرمولاسیون و كنترل دریافت شده است، در محور صنعت واقتصاد هم 15مقاله در بخش های بازرگانی گیاهان دارویی و فرآورده های آنها، تولید فرآورده های گیاهان دارویی، نوآوری در تولید محصولات كاربردی، نظام كیفی و تولید محصولات با كیفیت و انتقال تكنولوژی و تولید محصولات گیاهی ارائه شده است.
وی گفت: همچنین در محورعلوم پایه 176 مقاله در بخش های گیاه شناسی، فتو شیمی، بیو شیمی ژنتیك، اثرات بیولوژیك و بیوتكنولوژی به دبیرخانه كنگره رسیده است.
صالحی بیان كرد: در این كنگره دو روزه از میان 601 مقاله پذیرفته شده، 16 مقاله به صورت سخنرانی و 585 مقاله در قالب پوستر ارائه خواهد شد.
وی با اشاره به این موضوع كه هشتمین كنگره ملی گیاهان دارویی دارای امتیاز بازآموزی است و كنگره از پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ISC نیز مجوز برگزاری دارد، گفت: در این كنگره مهمانان خارجی نیز از كشورهای آلمان، یونان و لهستان حضور و سخنرانی خواهند داشت.
در كنار این كنگره كه به میزبانی دانشگاه تربیت مدرس درحال برگزاری است، نمایشگاه جانبی از محصولات داروهای گیاهی و فرآورده های طبیعی شركت های دانش بنیان و خلاق باریج اسانس، انجمن تولید كنندگان داروها و فرآورده های گیاهان دارویی، پژوهشكده گیاهان دارویی، مجتمع صنایع دینه ایران، شركت دارویی زردبند، شركت كشت و صنعت فرآوری گیاهان دارویی سها جیسا، كاوش آریان آزما، شركن میم دارو، شركت داروسازی نوتك فار و شركت داروساز یاس دارو برپا شده است.
علمی** 9340** 1055
تهران- ایرنا- هشتمین كنگره ملی گیاهان دارویی به همت شبكه ملی پژوهش و فناوری گیاهان دارویی با حمایت ستاد توسعه فناوری های گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری با ارائه 601 مقاله آغاز به كار كرد.