۴ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۸:۰۶
کد خبر: 83290806
T T
۰ نفر

توانبخشي نبايد ويترين تشريفاتي باشد

۴ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۸:۰۶
کد خبر: 83290806
توانبخشي نبايد ويترين تشريفاتي باشد

اصفهان- ايرنا - معاون امور توانبخشي سازمان بهزيستي گفت: توانبخشي نبايد تنها ويترين تشريفتي باشد بلكه بايد در رديف اصول جدانشدني خدمات مداخله اي بهنگام قرار گيرد.

به گزارش ايرنا، حسين نحوي نژاد روز چهارشنبه در سيزدهمين كنگره سراسري ارتوز و پروتز ايران در مركز همايش هاي مجموعه سيتي سنتر اصفهان افزود: توانبخشي به نوعي پيشگيري و به قولي جلوگيري از تعميق ناتواني در افراد است.
وي اظهار داشت: توانبخشي نيازمند همكاري و مشاركت جمعي و بمنظور بازگرداندن هرچه سريعتر فرد به جامعه است.
معاون امور توانبخشي سازمان بهزيستي افزود: متاسفانه برخي نگرش ها از فرد ناتوان و معلول تعبير به فقير است كه بايد به بهزيستي و يا كميته امداد مراجعه كند در حالي كه در بسياري از كشورها اقدامات بسيار بزرگي از جمله مناسب سازي منازل و معابر براي اين گونه افراد صورت مي گيرد.
وي يادآور شد: بر اين اساس بايد براي آنقدر جاذبه در اين رشته علمي ايجاد شود كه افراد نه از سر ناچاري بلكه با عشق و علاقه به اين رشته دانشگاهي و حرفه علمي روي بياورند.
رييس انجمن علمي ارتوز و پروتز ايران نيز در اين كنگره گفت: يكي از مشكلات در اين حوزه توزيع نامناسب تعداد دانش آموختگان در تمام استان هاست.
بهنام حاجي آقايي اظهارداشت: زيرا همچنان تراكم بالايي از دانش آموختگان اين رشته در تهران مشغول فعاليت هستند و در برخي از شهرستان ها اين توزيع به عنوان يك نياز صورت نگرفته است.
وي يادآور شد: معضل اصلي ديگر در اين رشته پزشكي همچون ساير رشته ها كمبود دانش و دانشمند نيست بلكه اخلاق علمي و حرفه اي است.
حاجي آقايي ادامه داد : در اين حوزه به طور تقريبي هر روزه با مواردي از شكايت بيماران و يا همكاران نسبت به هم مواجه هستيم كه بايد با رويكرد اخلاق مداري به فكر رفع و حل و فصل اين موارد باشيم.
دومين كنگره بين المللي و سيزدهمين كنگره سراسري ارتوز و پروتز ايران از چهارم تا ششم ارديبهشت ماه به همت انجمن علمي ارتوز و پروتز ايران و دانشكده علوم توانبخشي دانشگاه علوم پزشكي اصفهان در مركز همايش هاي مجموعه سيتي سنتر اصفهان ادامه دارد.
اين كنگره با هدف اطلاع رساني از آخرين فناوري هاي نوين جهاني به كارشناسان و متخصصان، ارتقاي سطح آموزش در رشته ارتوز و پروتز، بهبود كيفيت سطح خدمت‌رساني در اين بخش و افزايش همكاري‌هاي بين بخشي و بحث و تبادل نظر پيرامون مشكلات شاغلان اين رشته ها و در قالب محورهايي شامل مداخلات ارتوز و پروتز در ضايعات ارتوپدي، نورولوژي، ديابت، سالمندي، آسيب هاي ورزشي و حوادث، فناوري يا نوآوري در ساخت يا توليد محصولات، مواد اوليه يا قطعات ارتوز و پروتز، آموزش، چشم اندازها و سياستگذاري در ارتوز و پروتز، همكاري بين بخشي، مسائل مرتبط با شاغلان حرفه و اخلاق حرفه اي برگزار شده است.
در اين كنگره مدعويني از دانشگاه‌هاي علوم پزشكي اصفهان، همدان، شيراز، دانشگاه علوم پزشكي ايران، علوم بهزيستي و توانبخشي مستقر در تهران حضور دارند و در روزهاي آينده نيز مهماناني از كشورهاي انگليس، ايتاليا، الجزاير، آلمان، گينه و سيرالئون براي غني تر كردن بار علمي اين كنگره به جمع حاضران مي پيوندند.
'ارتوز' به وسايل و ابزاري گفته مي شود كه بر روي اندام هاي مختلف و در مواقع فلج عضلاني و يا انحراف در اندام و به منظور بهبود عملكرد عضو نصب مي شود و 'پروتز' به اندام‌هاي مصنوعي گفته مي‌شود كه براي افرادي كه دچار قطع عضو بر اثر بيماري، حوادث كار و يا مواردي ديگر مي‌شوند قابل استفاده است.
6994/6026/