پولاد نجاهي روز چهارشنبه در گفت و گو با ايرنا اظهار داشت: نوغانداران اين منطقه باتوجه به شرايط آب و هوايي نسبت به زنده كردن تخم نوغان بايد اقدام كنند.
وي گفت: با توجه به بارش باران و كاهش دما هنوز توتستان ها در برخي از مناطق اين بخش از عملكرد خوبي برخوردار نيست كه نوغانداران بايد به شرايط آب و هوايي براي پرورش كرم ابريشم توجه كنند.
وي افزود: در بخش غربي جرگلان روستاهايي همچون باغلق، بك پولاد و دويدوخ به علت وضعيت جوي هنوز توتستان از برگ لازم براي تغذيه كرم ابريشم برخوردار نيست كه نوغانداران بايد از ساير روستاها اقدام كنند.
وي اظهار داشت: نوغانداران مي توانند زنده كردن كرم ابريشم را به تاخير بيندازند و يا از توتستان هاي ساير روستاها براي پرورش كرم ابريشم استفاده كنند.
وي با بيان اينكه در روزهاي اول ميزان مصرف برگ توت پايين است افزود: به علت برودت هوا هم اكنون برخي از توستان ها دچار سرمازدگي نيز شده اند كه نوغانداران بايد از روستاهاي همجوار برگ توت براي خوراك كرم ابريشم تهيه كنند تا شرايط آب و هوايي منطقه بهبود يابد.
مدير امور طيور، زنبور عسل و كرم ابريشم سازمان جهاد كشاورزي خراسان شمالي از شروع توزيع تخم نوغان در استان خبر داد.
حسين رضازاده اظهار داشت: در سال 97 تعداد دو هزار و 860 جعبه تخم نوغان بين دو هزار و 407 نوغاندار توزيع و 107 تن نيز پيله تر ابريشم توليد شده بود كه شهرستان راز و جرگلان با بيشترين نوغاندار رتبه اول استان را دارد.
وي گفت: توليد پيله تر ابريشم در كشور 30-25 كيلوگرم و در خراسان شمالي 45-40 كيلوگرم است.
هم اكنون خراسان شمالي از نظر ميزان توليد پيله رتبه چهارم كشوري را دارد.
استان خراسان شمالي بويژه شهرستان مرزي راز و جرگلان مستعد براي كشت درخت توت به منظور پرورش كرم ابريشم است.
براساس آمارها، در خراسان شمالي حدود 2 هزار و 340 خانوار در زمينه نوغانداري و پرورش كرم ابريشم فعاليت مي كنند.
3007/ 6042
بجنورد- ايرنا- بخشدار جرگلان شهرستان مرزي راز و جرگلان گفت: بارش باران هاي اخير، كاهش دما و سبز نشدن توتستان ها پرورش كرم ابريشم در روستاهاي اين بخش را به تاخير انداخته است.