علي رفيعي روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: با انجام اين كشت، چهار نوبت در آبياري صرفه جويي مي شود و مصرف نهاده هاي توليد شامل آب، سموم دفع آفات گياهي، علف كش هاي شيميايي، عناصر غذايي و بذر مصرفي نيز به ميزان قابل توجهي كاهش مي يابد.
وي اضافه كرد: اين نوع كشت در افزايش ميزان آب در گياه و كاهش سموم گياهي بسيار موثر است.
به گزارش ايرنا چغندرقند محصول پُر آب بري است. اين گياه در بيشتر نقاط دنيا در فصل پاييز كشت ميشود تا بيشترين حجم آب مورد نياز خود را از بارانهاي پاييزي تامين كند و بخش كمي از آن، با آبياري كشاورزان تامين شود.
با اين حال وقتي كشت اين گياه در اوايل دهه 1370 به آذربايجان غربي راه پيدا كرد، كشاورزان مجبور شدند آن را در بهار بكارند تا از سرماي شديد زمستان در امان بماند.
بارانهاي بهاري اما كفاف آب مورد نياز چغندر قند را نميداد و كشاورزان از آبياري بيشتري براي زمينهاي خود استفاده كردند .
در اين ميان كشت نشاي گلخانه اي چغندرقند كمك شاياني در مصرف بي رويه آب و سموم كشاوزي ميشود.
9918/2093
اروميه - ايرنا - سرپرست جهاد كشاورزي نقده گفت: چغندرقند براي اولين بار به صورت نشاي گلداني در چهار هزار مترمربع از اراضي اين شهرستان كشت شد.