به گزارش خبرنگار ايرنا، دكتر محسن اعرابي روز پنجشنبه به مناسبت هفته سلامت در گفت وگو با خبرنگاران افزود: بيشترين حيوان گزيدگي در اين خطه شمال كشور مربوط به سگ به ثبت رسيده است.
به گفته وي 70 درصد از گاز گرفتن سگ در اين استان مربوط حيوان داراي صاحب هستند و دليل آن را كم آگاهي صاحبان در نگهداري اين حيوان اهلي دانست.
وي اضافه كرد: صاحبان سگ ها بايد به آگاهي لازم نسبت به نگهداري اين حيوان برسند به طوري كه حيوان خود را در برابر بيماري هاري واكسن بزنند تا در صورت حيوان گزيدگي به انسان منتقل نشود.
به گفته وي به دليل در دسترس بودن امكان مراقبت هاي بهداشتي پس از حيوان گزيدگي گزارشي از بيماري هاري به ثبت نرسيده است.
رئيس مركز بهداشت مازندران گفت: آمارها نشان مي دهد كه آمار حيوان گزيدگي در اين استان در سنوات اخير افزايش چنداني نداشته است.
**** شهرداري ها مسوول جمع آوري سگ هاي ولگرد
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي مازندران شهرداري را در شهر و بخشداري ها را در مناطق روستايي از لحاظ قانون مسوول جمع آوري سگ هاي ولگرد بيان كرده است.
دكتر اعرابي افزود : اين نهادها بايد مسووليت خود را در جمع آوري سگ هاي ولگرد انجام دهند تا مردم در كوچه و خيابان دچار مشكل نشوند.
وي مسووليت بهداشت را واكسن افراد در صورت حيوان گزيدگي بيان كرد و اظهارداشت: هم اكنون در تمام مراكز بهداشتي در شهرها و روستاها به صورت شبانه روزي امكان واكسن هاري در برابر حيوان گزيدگي وجود دارد و مشكلي در اين بخش وجود ندارد.
براساس آمار وزارت بهداشت و درمان استان مازندران رتبه سوم حيوان گزيدگي را در سطح كشور داراست.
6982/1899
ساري-ايرنا- رئيس مركز بهداشت مازندران گفت: به طور ميانگين سالانه 10 هزار حيوان گزيدگي در اين استان به ثبت مي رسد.