مسعود انصاریان شامگاه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در این خصوص توضیح داد: برای نحوه جابجایی چنین روستاهایی یك كمیته تخصصی متشكل از سازمان آب و برق استان، معاونت عمرانی استانداری و دیگر دستگاه های مرتبط ایجاد شده است.
به گفته وی تعداد روستاهایی كه در بستر رودخانه های استان قرار دارند زیاد نیستند اما روستاهایی كه در حریم كمی و كیفی ایجاد شده اند تعداد زیادی دارند.
مدیركل بنیاد مسكن انقلاب اسلامی خوزستان تصریح كرد: این كمیته همچنین در خصوص روستاهایی كه در حریم رودخانه ها قرار دارند نیز تصمیم گیری می كند و در صورتی كه نیاز باشد برخی از روستاها آن جابه جا خواهند شد.
این عضو شورای اداری استان با اشاره به اینكه اولین جلسه این كمیته برای تعیین تكلیف روستاهایی كه در بستر رودخانه ها قرار دارند فردا یكشنبه در محل معاونت عمرانی استاندار برگزار می شود، گفت: با تصمیم این كمیته موضوع جابجایی روستاها برای تصویب در شورای برنامه ریزی طرح می شود.
وی یادآور شد: عملیات بازسازی در این مناطق نیاز به تصمیم گیری های لازم دارد تا در بعد تامین منابع مالی جابجایی روستاها انجام شود.
انصاریان اضافه كرد: بدون تصمیم نهایی شورای برنامه ریزی و كمیته جابه جایی نمی توان نام روستای مشخصی را عنوان كرد.
مدیركل بنیاد مسكن انقلاب اسلامی خوزستان همچنین دلیل اینكه روستاهای زیادی در حریم كمی و كیفی رودخانه ها قرار دارند را وجود رودخانه های متعدد و جلگه ای بودن استان عنوان كرد و گفت: با این وجود عملیات بازسازی واحدهای مسكونی در خارج از حریم با كاهش سطح آب فورا آغاز می شود.
وی همچنین در خصوص اینكه تا كنون سیل خوزستان به چند واحد مسكونی خسارت وارد كرده است، گفت: تا فروكش نكردن آب نمی توان میزان دقیقی از خسارت ها را برآورد كرد اما بررسی های اولیه نشان می دهد كه تعداد 10 هزار واحد مسكونی روستایی دچار آسیب شده اند.
بر اساس آمار رسمی ، 58 شهر استان خوزستان زیر 25هزار نفر جمعیت دارند و حدود 1.2 میلیون نفر از جمعیت 4.7میلیونی استان در چهار هزار و 9 پارچه آبادی و روستا زندگی می كنند.
بر اساس سرشماری مسكن شهری و روستایی سال 1392 ، حدود 210هزار واحد مسكن روستایی در خوزستان وجود دارد ولی از تعداد مسكن فرسوده و غیرمقاوم در این استان آمار دقیقی در دست نیست.
بنیاد مسكن انقلاب اسلامی خوزستان متولی نوسازی و مقاوم سازی مسكن روستایی ، اجرای طرح مسكن مهر در شهرهای زیر25هزار نفری استان و تامین مسكن مناسب برای خانوارهای بی سرپناه شهری و روستایی است.
سیلاب كه با طغیان رودخانه های كرخه ، دز و كارون از روزهای آغازین فروردین شروع شد حدود 400هزار نفر را در مناطق روستایی و شهری 12شهرستان خوزستان درگیر كرد.
در روزهای اخیر با كاهش خروجی آب سدهای كرخه ، دز و گتوند ، سیلاب در حال فروكش كردن است و خطرات ناشی از سیلاب مجدد كاهش یافته است.
9931/6068
اهواز- ایرنا- مدیركل بنیاد مسكن انقلاب اسلامی خوزستان گفت: روستاهایی كه در بستر رودخانه های استان قرار دارند نیاز به جابه جایی دارند و این موضوع در بین مناطق روستایی استان یك اولویت است.