به گزارش خبرنگار ایرنا، ستاد كل نیروهای مسلح اواخر اسفند 97 نام شهر كرمانشاه را هم در لیست مناطق جنگی قرار داد؛ پیشتر هم شهرستانهای پاوه، جوانرود، ثلاث باباجانی، روانسر، سرپل ذهاب، قصرشیرین، گیلانغرب، اسلام آباد غرب و دالاهو به عنوان منطقه جنگی ثبت شده بودند.
تعیین مناطق جنگی كشور در نتیجه اجرای ماده 112 قانون برنامه ششم توسعه انجام شده كه براساس آن مزایایی برای جبران عقبافتادگی مناطق جنگزده در نظر گرفته شده است از جمله «رشد سالانه 10 درصدی شاخصهای توسعه، افزایش حقوق 20 و 25 درصدی كاركنان و دادن یك طبقه شغلی».
براساس آنچه در ماده 112 قانون برنامه ششم توسعه آمده، بازنشستگان و نیروهای شركتی از افزایش حقوق و مزایای مناطق جنگی محروم هستند زیرا این ماده از عنوان «كاركنان شاغل دولتی» استفاده كرده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی كرمانشاه در این باره گفت: در ماده 112 قانون برنامه ششم توسعه تنها كاركنان شاغل دولتی مدنظر هستند و نیروهای بازنشسته و غیردولتی مشمول این قانون نمی شوند.
حبیب الله وفایی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طبق ماده 50 قانون خدمات مدیریت كشوری، دستگاههای اجرایی هم شامل وزارتخانهها و زیرمجموعههای آنها، موسسات دولتی، بانكها، بیمهها، نیروهای مسلح و سایر دستگاههای مشمول ذكر نام است مانند شركت ملی نفت.
به گفته او «افراد شاغل دولتی كسانی هستند كه با دولت رابطه استخدامی دارند و در سه حوزه رسمی، پیمانی و انواع قراردادی مشغول به كار هستند.»
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی كرمانشاه نتیجه گرفت كه «با توجه به اینكه طرف قرارداد نیروهای شركتی، بخش خصوصی است و این نیروها هیچگونه رابطه استخدامی با دولت ندارند، دولت نمیتواند درباره نحوه هزینهكرد منابع دستگاههای متبوع آنها تكلیف كند.»
وفایی افزود: البته ماده 112 نهادهای عمومی غیردولتی مانند شهرداری، بنیاد مسكن و... را هم موظف كرده است كه از محل منابع مربوطه، مزایای مناطق جنگی را برای نیروهای خود برقرار كنند.
**تلاش برای شیرینكام كردن بازنشستهها
به دنبال اعتراض بازنشستگان كرمانشاهی، مسئولان ارشد استان طی روزهای اخیر تلاش برای بهرهمندی بازنشستهها از مزایای مناطق جنگی را هم آغاز كردهاند.
هوشنگ بازوند، استاندار كرمانشاه دوم اردیبهشت در نامهای به رئیس مجلس شورای اسلامی نوشت: با توجه به اینكه بازنشستگان فعلی مناطق جنگی، در دوران هشت سال دفاع مقدس و در میان آماج بمبارانها و موشك باران شهرهای این استان، با اخلاص و فداكاری مشغول ارائه خدمت به مردم شریف استان بودهاند، خواهشمند است دستور فرمائید تحقق مطالبه بحق بازنشستگان شریف استان در دستور كار مجلس شورای اسلامی قرار گیرد و در بند «ث و ج ماده مذكور پس از كلمه شاغلان عبارت» و بازنشستگان» نیز اضافه شود.
سیدقاسم جاسمی و حشمتالله فلاحت پیشه، نمایندگان كرمانشاه و اسلامآباد غرب در مجلس هم در نامههایی جداگانه به علی لاریجانی، خواستار بهرهمندی «كاركنان ایثارگر زمان جنگ» از مزایای قانون مناطق جنگی شدهاند.
همچنین عبدالرضا مصری، نماینده مردم كرمانشاه در مجلس در جلسه علنی هفته گذشته گفت: انصاف نیست كه بازنشستگانی كه هشت تا 10 سال از عمر خود را در منطقه جنگی خدمت كردهاند، اكنون از مزایای قانون مناطق جنگی محروم شوند.
**هزینه 30 میلیاردی سالانه
اجرای مصوبه افزایش حقوق كاركنان شاغل دولتی استان كرمانشاه سالانه حدود 30 میلیارد تومان است كه اگر بازنشستگان هم مشمول این قانون شوند، ممكن است 50 تا 100 درصد افزایش پیدا كند.
به گفته وفایی «اهمیت قرار گرفتن شهرهای جنگ زده كرمانشاه در لیست مناطق جنگی مزایای زیادی برای استان دارد كه یكی از مهمترین آنها افزایش پرداختیها و طبعا جذب و ماندگاری نیروهای متخصص در استان و جلوگیری از مهاجرت آنهاست.»
استان كرمانشاه برای حفظ دین و وطن، 9 هزار و 800 شهید، دست كم 22 هزار جانباز، حدود چهار هزار شیمیایی و هزار و 797 آزاده تقدیم انقلاب كرده كه سه هزار و 500 نفر از آنان شهید بمباران بوده اند.
بر پایه این ایستادگی و ایثارگری بود كه رهبر معظم انقلاب در سفر مهر ماه سال 1390 به كرمانشاه، لقب «سینه ستبر ایران اسلامی» را به این استان داد.
استان 2 میلیون نفری كرمانشاه 371 كیلومتر مرز مشترك با عراق دارد و در طول هشت سال دفاع مقدس به طور مستقیم درگیر جنگ بود.
7444/3033
گزارش از عبدالله الماسی
كرمانشاه- ایرنا- یكی از اتفاقات خوبی كه به تازگی كام مردم كرمانشاه را شیرین كرده، بهرهمند شدن كارمندان آن از حقوق و مزایای مناطق جنگی است اما این رویداد امیدبخش تاثیری به حال بخشی از كرمانشاهیها ندارد.