۹ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۹:۰۹
کد خبر: 83295693
T T
۰ نفر

ايران و تركيه توافق‌نامه امنيت مرزي امضاء كردند

۹ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۹:۰۹
کد خبر: 83295693
ايران و تركيه توافق‌نامه امنيت مرزي امضاء كردند

تهران - ايرنا - هيات هاي تركيه‌ و ايران براي بررسي خطوط مرزي بين دو كشور در استان وان تركيه گرد هم آمدند و توافق نامه امنيت مرزي را امضاء كردند.

به گزارش ايرنا به نقل از آناتولي ، ديدار و مذاكره هيات هاي دو طرف به رياست 'محمدامين بيلمز' استاندار استان وان تركيه و سيدمحمد عابدي فرماندار شهرستان خوي از استان آذربايجان غربي ايران انجام شد كه طرفين درباره موضوعاتي از قبيل تامين امنيت مرزها و مبارزه با قاچاق و تروريسم به بحث و تبادل نظر پرداختند.
استاندار وان تركيه در پنجاه و سومين نشست فرعي و امنيت مرزي هيات‌هاي تركيه و ايران برلزوم رفع مشكلات مرزي تاكيد و اظهار اميدواري كرد همكاريهاي متقابل موجب گسترش امنيت در مرزها بين دوكشور شود.
محمدامين بيلمز افزود: 'وان تركيه 285 كيلومتر مرز مشترك با جمهوري اسلامي ايران دارد كه بايد تلاش شود تا ورود و خروج شهروندان تسهيل و مشكلات تجارت مرزي بين دو كشور نيز مرتفع گردد.
وي همچنين اظهار اميدواري كرد كه با همكاري بين مسوولان دو كشور مرزهاي ايران و تركيه محل ناامني براي تروريست ها شود.
محمدعابدي فرماندار خوي نيز ضمن قدرداني از ميزباني استاندار و مردم وان تركيه گفت: توافق نامه امنيت مرزي بين دو كشور در مبارزه با تروريسم و قاچاق و عبور غيرقانوني بسيار اهميت دارد.
وي افزود: اين نشست در فضايي صميمانه برگزار و درباره افزايش امنيت مرز هاي مشترك به نتايج خوبي رسيديم.
عابدي گفت: براي افزايش سطح رفاه براي اهالي شهر‌هاي مرزي تركيه و ايران اهميت بسياري قائل هستيم.
به گفته ي وي، مديريت مشترك مرزها، كنترل قاچاق و ترددهاي غيرمجاز و برخورد با مخلان امنيت و آسايش منطقه از اهداف برگزاري اين نشست ها است.
به گزارش ايرنا ايران و تركيه 566 كيلومتر مرز مشترك دارد و آذربايجان غربي از ايران با استان هاي آغري، ايغدير، وان و حكاري از تركيه هم مرز است.
بخش اعظمي از مرزهاي ايران و تركيه را مناطق كوهستاني و سخت گذر تشكيل مي دهد و شرايط جغرافيايي دو طرف مرز امكان تردد در مرز را به خصوص در ماه هاي سرد سال محدود مي كند.
خاورم**9469**1211