به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، «عبدالرضا رحمانی فضلی» روز دوشنبه در نشست «گزارش بازدید دفاتر سازمان ملل در مناطق سیل زده» در سالن پیامبر اعظم وزارت كشور ضمن تشكر از سفرا و مهمانان حاضر گفت: درباره بحث سیل باید علمی و ملموس جغرافیای سیل را توضیح دهیم، بارندگی در 25 استان اتفاق افتاد و بیش از 315 میلی متر در این استان ها رخ داد كه بیش از دو برابر میزان مشابه سال قبل بود و موجب طغیان رودخانه ها و اتفاقات پس از آن شد.
وزیر كشور افزود: مدیریت سیل در این 25 استان كه همراه با جابه جایی ساكنان استان ها از منازل آن ها به جای دیگر و خدمات و كمك رسانی های اولیه، كه مرحله مقابله با سیل است كار بسیار بزرگ و عظیم رخ داد.
رحمانی فضلی خاطر نشان كرد: در این مرحله با كمك مردم و همه نهادها و دستگاه های اجرایی، به ویژه دستگاه های نظامی مانند ارتش، سپاه، بسیج و نیروهای انتظامی، هلال احمر و دیگر دستگاه ها، توانستیم به اهداف اولیه در مقابله با سیل دست یابیم.
رحمانی فضلی با یادآوری این كه اولین هدف گذاری ما كاهش تلفات و هزینه های جاری بود، گفت: كل هزینه های انسانی در این مدت و با توجه به حجم عظیم سیل، 76 نفر بوده است كه برخی به دلیل حوادث جنبی سیل جان خود را از دست دادند.
رحمانی فضلی با اشاره به اهمیت جان افراد اظهار داشت: هرچند جان هر نفر برای ما ارزشمند و فوت هر نفر برای ما سخت است اما می توانستیم هزاران كشته داشته باشیم.
وی افزود: در بحران سیل اقدامات وسیعی صورت گرفت و در مرحله مدیریت سیل تصمیمات بزرگ و اقدامات وسیعی انجام شد، مردم نهایت همكاری را با مسوولان داشتند و اوج شكوه و عظمت این تصمیمات همكاری مردم بود.
رحمانی فضلی با اشاره به شرایط سیل در خوزستان گفت: در این شهر یا باید قبول می كردیم تا سه برابر افزایش ظرفیت سیل، متناسب با ظرفیت رودخانه ها، نیمی از شهرهای اهواز، سوسنگرد، بستان و حمیدیه زیر آب روند كه هزینه های بسیاری به وجود می آورد، یا مجبور بودیم انتخاب كنیم كه مزارع دشت ها و روستاها زیر آب روند، یعنی مجبور بودیم بین بد و بدتر یكی را انتخاب كنیم.
وی افزود: در این انتخاب مردم آسیب و خسارت می دیدند و باید جابه جا می شدند، اما مردم از پیشنهادهای دولت استقبال كردند و هیچ كجا مقاومتی وجود نداشت.
وزیر كشور تاكید كرد: جابه جا كردن مردم بیش از دویست روستا، كه صد روستای آن را آب فرا گرفته بود، بدون همكاری مردم كار آسانی نبود و این همكاری نتیجه گذشت و فداركاری مردم منطقه برای نجات انسان های بیشتر بوده است.
رحمانی فضلی با اشاره به پایان مرحله مقابله و آغاز مرحله بازسازی با سیل گفت: همزمان با مرحله مقابله با سیل در خوزستان، مرحله بازسازی در نقاط دیگر سیل زده آغاز شده است، بازسازی و نوسازی به صورت متمركز، با فرماندهی واحد قرارگاه كه وزارت كشور است، ایفای نقش می كنند.
وزیر كشور افزود: 179 هزار واحد مسكونی، از 10درصد تا 100درصد آسیب دیده اند كه باید بازسازی و نوسازی شوند، زمین های زراعی، دام، واحدهای تولیدی، جاده های، پل ها و تاسیسات و ادارات زیادی زیر اب رفت و خراب شد.
رحمانی فضلی تصریح كرد: برای همه 179 هزار واحد مسكونی آسیب دیده، شناسنامه تشكیل شده و شناسایی شده اند، میزان خسارت ها برآورد و نوع كمكی كه باید به این خسارت ها شود در هیات دولت تصویب شده است.
وی گفت: وسایل موردنیاز برای زندگی بیش از صد هزار خانواده تامین شده است و منتظر بازسازی مسكن آن ها هستیم، در بحث مسكن موقت، با توجه به گرم و مرطوب بودن مناطق سیل زده، به همه اختیار داده شده است كه واحدهایی را اجاره كنند یا واحدهای موقت و كوچك بسازند تا مسكن اصلی تامین شود.
وی تاكید كرد: طبق برنامه ریزی ها حداكثر ظرف یك سال واحدهای نوساز و جدید در اختیار سیل زدگان قرار خواهد گرفت. واحدهای تعمیراتی هم حداكثر در دو ماه آینده تحویل داده خواهد شد.
وزیر كشور افزود: روزانه بیش از پانصد هزار وعده غذایی به مردم داده می شد كه همه این میزان را مردم در قالب نهادهای اجتماعی و خدماتی تامین می كردند. ارائه غذای گرم دیروز به 70 هزار وعده رسیده كه نشان می دهد مردم مستقر شده و خود نیازهای خود را تامین می كنند.
رحمانی فضلی ادامه داد: به هر حال این حادثه مانند بسیاری از حوادث دیگر مدیریت و ساماندهی خواهد شد، اما حادثه ها هستند كه دوستان واقعی را به مردم نشان می دهند، فداكاری و مهر را جاری می كنند و آزمونی برای همه انسان هایی است كه به دنبال فداكاری و عشق هستند.
وزیر كشور در ادامه سخنان خود با اشاره به اعلام نیاز در جریان سیل فروردین گفت: بنده به عنوان مسوول بحران از ابتدا اعلام هیچ نیازی نكردم و به وزارت خارجه درباره اعلام نیاز به كمك پاسخ منفی دادم و معتقد بودم با وجود عنایت خداوند و امكانات موجود و نیز كمك مردم واقعا نیازی به كمك نداشتیم اما وظیفه انسانی، نوع دوستی و خدمت عاشقانه به مردم موضوعی نیست كه احتیاج به اعلام نیاز باشد.
رحمانی فضلی با تاكید بر اینكه ارزش كمك زمانی بیشتر می شود كه بدون اعلام نیاز و بر اساس نوع دوستی انجام گیرد، تاكید كرد: كشورهایی كه بدون اعلام نیاز ما كمك كردند، صرفنظر از نوع كمك كه ملاك نیست، نفس این احساس عاطفی توام با محبت، اصالت دارد و من از عمل انسانی آن ها صادقانه تشكر می كنم.
وزیر كشور با اشاره به سواستفاده كنندگان از شرایط موجود گفت: عمل كسانی كه با استفاده از ابزار سیاسی با موضوعات انسانی ، مقابله می كنند شیطانی است. فقط شیطان است كه با صلح و نوع دوستی مخالف و در پی شرارت و خشونت و ترور است.
رحمانی فضلی تاكید كرد: ترور فقط به دست گرفتن سلاح نیست، ترور تحقیر كردن شخصیت یك ملت و نادیده گرفتن عواطف و احساسات است. ترور برخلاف عشق عمل كردن است و این معنی ترور در ادبیات و فرهنگ ماست.
وی افزود: كسانی كه در این مدت به دلیل مسائل سیاسی واهی مانع كمك رسانی شدند؛ با شیطان همراهی كردند. هم نوع دوستی و محبت ها و هم این كارشكنی ها در یاد و خاطره مردم ایران باقی خواهد ماند.
رحمانی فضلی در پایان تاكید كرد: چنین حوادثی در همه جای دنیا و در هر جغرافیا و تاریخی و با هر سیاست و فرهنگی روی می دهد، در این حادثه دوستان و دشمنان ما مشخص تر شد.
سیام** 3202**9402**9121
تهران-ایرنا- وزیر كشور با اشاره به اقدامات صورت گرفته در مدیریت بحران سیل گفت: در مرحله مدیریت سیل تصمیمات بزرگ و اقدامات وسیعی انجام شد و مردم نهایت همكاری را با مسوولان داشتند.