مقاومت بيش از نيمي از اروپايي ها در برابر واكسيناسيون فرزندانشان

تهران - ايرنا -واكسيناسيون كودكان به يكي از مهمترين چالش هاي بهداشت عمومي در قاره سبز تبديل شده است چرا كه بيش از نيمي از اروپايي ها در برابر واكسيناسيون فرزندان خود مقاومت مي كنند.

به گزارش شبكه تلويزيوني يورونيوز، تازه ترين مطالعات كميسيون اروپا حاكي از به خطر افتادن بهداشت عمومي در اروپا است.
گزارش كميسيون اروپا نشان مي دهد ، بيش از به نيمي از شهروندان اروپا به اشتباه بر اين باورند كه واكسيناسيون اثرات جانبي مضر و مخربي دارد.
علت اين باور غلط وجود اخبار فراواني است كه در شبكه هاي اجتماعي درباره مضرات واكسيناسيون منتشرمي شود و برخي از والدين را برآن داشته تا روند اجباري واكسيناسيون فرزندان خود را انجام ندهند.
همزمان با انتشار اين اخبار، گروه هاي ضدواكسيناسيون در قاره سبز روزبروز قدرتمندتر مي شوند.
در گردهمايي هاي انتخابات در اروپا برخي از نامزدها در حمايت از گروه هاي ضد واكسيناسيون برآمده اند تا جايي كه «كارزارضد واكسيناسيون» تبديل به يكي از موضوع هاي مورد بحث سياسي شده است.
يكي از مهم ترين گروه هاي سياسي حامي كارزار ضدواكسيناسيون ائتلاف حاكم در ايتاليا است.
دولت ايتاليا در سال گذشته طرح واكيسناسيون اجباري را كه به توصيه سازمان جهاني بهداشت آغاز شد، متوقف كرد و اجازه داد تا والدين آزادانه در اين باره تصميم گيري كنند.
بر اساس آخرين مطالعات كميسيون اروپا، 48 درصد از افراد نظرسنجي شده در اين قاره بر اين باورند كه واكسن اثرات جانبي منفي بر فرزندانشان مي گذارد.
در مقابل 41 درصد باوري متفاوت دارند و فكر مي كنند كه واكسن هيچ اثر جانبي و خطرناكي ندارد.
البته آمارها نشان مي دهد در بيش از نيمي از كشورهاي عضو اتحاديه اروپا از جمله فرانسه و انگليس بيشتر از 50 درصد شهروندان به اشتباه عقيده دارند كه واكسيناسيون فرزندانشان خطرات جانبي دارد.
سازمان جهاني بهداشت در واكنش به گزارش هاي كميسيون اروپا بيانيه اي داده كه در آن تاكيد شده است اثرات جانبي و خطرناك ناشي از واكسيناسيون به اندازه اي نادر است كه دليلي براي توقف آن وجود ندارد.
علاوه بر اين، سازمان جهاني بهداشت در آخرين گزارش خود آورده است كه شك و ترديدها درباره واكسيناسيون «يكي از مهم ترين تهديدهايي است كه در سال 2019 بهداشت عمومي را به چالش مي كشد.»
يونيسف هم در آخرين گزارش خود در ماه مارس گذشته هشدار داد كه شيوع سرخك در 98 كشور جهان در سال 2018 نسبت به سال قبل از آن با افزايش مواجه شده است. به اعتبار اين گزارش خطر شيوع سرخك بسيار سريع تر و فراگيرتر از ابولا، سل و يا حتي آنفولانزا است.
مركز پيشگيري از بيماري‌ها در آمريكا اعلام كرد كه از ابتداي سال جاري ميلادي تاكنون 695 مورد ابتلا به ويروس فراگير سرخك در اين كشور به ثبت رسيده كه اين امر نشانگر شيوع بي سابقه و نگران كننده اين بيماري پس از ريشه كن شدن رسمي آن در سال 2000 است.
برخي منابع پزشكي شيوع مجدد سرخك در آمريكا را خودداري برخي افراد از زدن واكسن سرخك و به راه افتادن جنبش ضد واكسن در برخي از ايالت هاي اين كشور مي دانند.
شبس**اروپام**9041**1917