به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا جلال ذكایی روز سه شنبه در نشستی با حضور خبرنگاران با بیان اینكه نگاه فرهنگی مبتنی بر نزدیك شدن اقوام و ملل نسبت به یكدیگر از جمله اهداف اصلی نخستین جشنواره خوراك ملل است، گفت: خوراك صرفاً یك محصول ارگانیك با تركیب بیوشیمیایی نیست بلكه برای اعضای هر جامعه غذا به عنوان یك عنصر فرهنگی تعریف شده است.
وی افزود: خوراك به عنوان یك فعالیت معنیدار بر روابط اجتماعی تاكید دارد، اعتقادات و دین را تصویب و بسیاری از الگوهای اقتصادی را معین میكند و ناظر بر بخش بزرگی از گردش روزانه زندگی است.
ذكایی گفت: همانگونه كه سیستم های پزشكی در بیماری و ارتقای سلامت نقش دارند عادات تغذیه ای نیز نقش اجتماعی اساسی فراتر از طریق به بدن انسان بازی می كنند.
وی با اشاره به اینكه طعم چگونگی تهیه و مصرف غذا همگی در كنار فرهنگ ملت ها شكل میگیرد، گفت: این ویژگی ها ما را به فرهنگ دیگر ملل نزدیك می كند به این ترتیب تجربه چشیدن غذا با فرایند حضور و درك آن همراه می شود.
رئیس نخستین جشنواره «خوراك ملل» گفت: غذا یك زبان مشترك است و مهمتر اینكه یك حق جهانی است كه مانند هر زبان دیگری برای ارتباط اشتراك در احساسات و عواطف و هیجان به كار گرفته می شود.
ذكایی افزود: خوراك موجب پیوند صمیمی میان تاریخ و فرهنگ مردم جامعه میزبان با دیگر جوامع و نیز گردشگران میشود و به عنوان بازتاب دهنده فرهنگ یك كشور یا یك ملت در نظر گرفته میشود.
وی افزود: بنابراین غذا یكی از محصولات ایده آل برای ارائه به عنوان یك جاذبه در مقصد گردشگری دارای ظرفیتهای بسیاری است.
**غذاهای اصیل ایرانی خاصیت های دارویی دارد
رضا اسلامی معاون گردشگری كلنون جهانگردی و اتومبیلرانی همچنین در این نشست گفت: نگاه علمی به غذا و خوراك، تجاری سازی خوراك ایرانی، نشان دادن خواص داروی خوراكی ایرانی از جمله اهداف این نمایشگاه است.
وی افزود: نخستین جشنواره خوراك ملل 20 تا 25 مرداد ماه سال جاری در مركز نمایشگاهی برج میلاد برگزار میشود.
اسلامی ادامه داد: دعوت هایی به منظور حضور دیگر كشورها و ارائه غذاهایشان انجام گرفته و در كنار آن سازمان های مردم نهاد و تولیدكنندگان غذایی داخلی و خارجی نیز میتوانند برای ارائه محصولات شان حضور پیدا كنند.
وی از همكاری وزارت خارجه، وزارت فرهنگ ارشاد اسلامی، سازمان ارتباطات اسلامی، سازمان اكو و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری برای برگزاری نخستین جشنواره خوراك ملل خبر داد.
فراهنگ**3377**3009
تهران- ایرنا- رئیس نخستین جشنواره «خوراك ملل» با اشاره به اینكه این جشنواره با هدف نزدیك شدن ملل و كشورها به یكدیگر برگزار می شود، گفت: ایران 20 تا 25 مرداد امسال میزبان نخستین جشنواره خوراك ملل است.