۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۳:۵۹
کد خبر: 83297690
T T
۰ نفر

نگرش افراد نسبت به حقوق كودكان باید تغییر كند

۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۳:۵۹
کد خبر: 83297690
نگرش افراد نسبت به حقوق كودكان باید تغییر كند

یزد - ایرنا - دبیر مرجع ملی كنوانسیون حقوق كودك گفت: نگرش افراد به حقوق كودكان باید به عنوان یك مطالبه اساسی در بین مردم و نیز مسئولان تغییر كند و در عمل به رسمیت شناخته شود.

به گزارش ایرنا، محمود عباسی روز سه شنبه در كنفرانس تخصصی حقوق كودك در یزد افزود: یكی از مهمترین زوایای حقوق بشر رعایت حقوق این قشر در جامعه و خانواده است كه باید با همكاری بخش های مختلف برای تحقق كامل آن اقدام كرد.
وی ادامه داد: كودكان به خاطر شرایط سنی بیشتر از سایر گروه های جمعیتی در معرض آسیب های اجتماعی قرار دارند، باید برای پیشگیری از آن تمام دستگاه های اجرایی بیش از گذشته وظایف خود را انجام دهند.
معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزارت دادگستری تصریح كرد: بهره مندی كودكان از آموزش و همچنین مصونیت در برابر برنامه های فضای مجازی از جمله مسائل مهمی است كه باید تصمیم گیران و تصمیم سازان به آن حساسیت نشان دهند.
عباسی تصریح كرد: هم اكنون 30 درصد جمعیت ایران كه حدود 23 میلیون نفر كودك هستند، توسط 16 دستگاه اجرایی عضو مرجع ملی كنوانسیون حقوق كودك برای خدمت به آنها اقدام می شود.
وی بیان داشت: ایجاد رشته كارشناسی ارشد در حوزه حقوق كودكان برای تربیت نیروهای زبده از جمله نیازهایی است كه باید در كشور پیگیری و اقدام شود.
دبیر مرجع ملی كنوانسیون حقوق كودك با اشاره به اینكه فضای مجازی كودكان را به شدت تهدید می كند بر نظارت و كنترل آن برای پیشگیری از آسیب ها و ناهنجاری ها تاكید كرد.
عباسی به اهمیت جلب همكاری تشكل های مردم نهاد ( سمن ) ها برای همكاری با سایر بخش ها برای رعایت حقوق كودكان و خدمت به آنها به عنوان یك موضوع مهم اشاره كرد و پیگیری آن را خواستار شد.
به گفته معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزارت دادگستری از 2 میلیارد كودك در دنیا حدود یك میلیارد نفر به نحوی در معرض خشونت ، آزار و تنبیه هستند.
عباسی با بیان كودك به فرد زیر 18 سال اطلاق می شود، افزود:
نگاه به حقوق كودك باید از نگرش احساسی به حق مدارانه تغییر كند و حقوق كودكان به رسمیت شناخته و اجرایی شود.
معاون وزیر دادگستری با اشاره به پیوستن ایران به كنوانسیون حقوق كودك سازمان ملل متحد در سال 1379 افزود: به جز ایالات متحده آمریكا، تمامی كشورها عضو این كنوانسیون هستند كه این نشان می دهد آن كشور بانی و متولی آشكار نقض حقوق بشر است.
وی با اظهار تاسف گفت: در گوشه كنار دیده می شود كه كودكان مورد تحقیر واقع می شوند و برای احقاق حقوق نیاز به تغییر نگرش اجتماعی در جامعه است.

**پوشش 470 هزار دانش آموز پناهنده در كشور
همچنین قائم مقام وزیر آموزش و پرورش در امور بین الملل گفت: هم اكنون 470 هزار دانش آموزان كشورهای مختلف در مدارس ایران تحصیل می كنند.
غلامرضا كریمی افزود: 98 درصد كودكان سن لازم التعلیم كشور در مدارس زیرپوشش فعالیت های علمی و پرورشی قرار دارند و از امكانات آموزشی استفاده می كنند.
وی خاطر نشان كرد: در برخی مدارس ایران تنها یك دانش آموز با یك معلم در حال تحصیل است كه این موضوع نشان دهنده توجه نظام اسلامی به تعلیم و تربیت است كه در دنیا سابقه ندارد.
قائم مقام وزیر آموزش و پرورش در امور بین الملل تاكید كرد: در ایران هیچ دانش آموزی با مجوز و یا بدون مجور اقامت از تحصیل در مدارس محروم نیست و توجه خاص به آینده آنها صورت می گیرد.
كریمی یادآور شد: توجه به حقوق كودكان در دین اسلام و اهداف انقلاب اسلامی از جایگاه ویژه ای برخوردار است چون آنها آینده سازان و مدیران آینده هستند و باید مورد توجه قرار گیرند.

** ضرورت تغییر نگاه به كودكان
همچنین استاندار یزد گفت: توجه به حقوق كودكان و نوجوانان از جمله مسائل مهمی است كه پرداختن به آن به همكاری تمام دستگاه ها، مردم ، خانواده ها و تشكل ها نیاز دارد.
محمدعلی طالبی افزود: حمایت اجتماعی از كودكان به خاطر اینكه در معرض آسیب های مختلف هستند، موضوع اساسی است و باید به خاطر شرایط زمان و مكان همه همكاری كند.
استاندار یزد تصریح كرد: بی توجهی به حقوق كودكان می تواند خود منشا بخش زیادی از آسیب ها و ناهنجاری ها باشد و برای پیشگیری از آن همه مسئول هستند.
طالبی همكاری و حمایت سمن ها و همچنین خیران و بخش خصوصی در كنار برنامه مشترك دستگاه های اداری را بسیار ضروری دانست و تاكید كرد: باید حقوق كودكان همواره مدنظر قرار گیرد.
وی ایجاد حساسیت به موضوع حقوق كودكان و همچنین آشنایی مردم و خانواده ها به وظایف را در كاهش بخش زیادی از آسیب ها در این حوزه مهم موثر و ضروری دانست.

**توجه فقه اسلامی به حقوق كودكان
همچنین رئیس كل دادگستری یزد گفت: فقه اسلامی و آموزه های دینی از صدر تاكنون توجه به رعایت حقوق كودكان را در صدر برنامه های خود قرار داده است .
محمدرضا حبیبی افزود: دفاع از حقوق كودكان به خاطر ویژگی های عاطفی آنها موضوع بسیار مهم و اساسی است و باید همه مردم و مسئولان با همكاری هم اقدام كنند.
وی اظهار داشت: تشكیل شعبه های رسیدگی به حقوق اطفال، برگزاری كارگاه های آموزشی با حضور قضات مرتبط و تشكیل مركز مهر خانواده در استان از جمله اقدام های موثر در تحقق رعایت حقوق كودكان است.
معاضدت حقوقی و كودكان، حمایت از كودكان كار و خیابانی ، خشونت علیه كودكان و نوجوانان و حقوق كودك در فرایند دادرسی عادلانه از محورهای این كنفرانس است.
همچنین در حاشیه این كنفرانس برگزاری چهار پنل تخصصی در زمینه حقوق كودك از دیگر برنامه های این كنفرانس است.
كنفرانس مورد اشاره به همت دفتر امور بانوان و خانواده استانداری و كانون وكلای دادگستری استان یزد برگزار شد.
كنفرانس تخصصی حقوق كودك با حضور 400 نفر از استادان ، دانشجویان، قضات و مسئولان توسط دادگستری، دانشگاه یزد، كانون وكلا و استانداری در سالن شهید عباسپور برق منطقه ای برگزار شد.
27 درصد جمعیت یك میلیون و 138 هزاری نفری استان یزد را كودكان و نوجوانان زیر 15 سال تشكیل می دهند.
7536/ 2088/ 2047/
۰ نفر