۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۴:۳۹
کد خبر: 83297786
T T
۰ نفر

3 شهيدي هرمزگاني كه در عمليات بيت المقدس شهيد شدند

۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۴:۳۹
کد خبر: 83297786
3 شهيدي هرمزگاني كه در عمليات بيت المقدس شهيد شدند

بندرعباس- ايرنا- شهيدان «گنجعلي دارا، غلامعباس داشته و اسدالله جعفري» سه شهيد دوران دفاع مقدس هستند كه 10ارديبهشت ماه در عمليات بيت المقدس به شهادت رسيدند.

به گزارش ايرنا، هر سه نفر اين شهيدان در روز 10 ارديبهشت سال 1361 در عمليات بيت المقدس كه منجر به آزادسازي خرمشهر شد و همچنين همزمان با روز ملي خليج فارس آسماني شدند.

**شهيد اسدالله جعفري
شهيد اسدالله جعفري در سال 42 در بخش فين در 85 كيلومتري شمال بندرعباس به دنيا آمد.
وي 6 ساله بود كه به دبستان رفت و تا كلاس چهارم در فين درس خواند و پس از آن به بندرعباس آمد و تا سوم راهنمايي ادامه تحصيل داد.
شهيد جعفري براي كمك به بهبود وضعيت معيشتي خانواده، تابستان ها و همزمان با تعطيلي مدرسه ها به كار مكانيكي مشغول مي شد.
وي با شروع تظاهرات و راهپيمايي ها برضد رژيم شاهنشاهي به پخش اعلاميه هاي حضرت امام با شروع ديگران براي شركت در راهپيمايي و تظاهرات مي پرداخت.
اين پاسدار شهيد پس از پيروزي انقلاب در بسيج ثبت نام كرد و دوره آموزش نظامي را گذارند.
در روابط عمومي سپاه همراه با ساير دوستانش به كار تبليغاتي مي پرداخت و پس از مدت كوتاهي به «اردوي طرح هجرت» اردوهايي كه توسط سپاه در دوره هاي 30 تا 45 روزه در اصفهان برگزار مي شد.
وي كه از ابتداي انقلاب در كمك رساني به محرومان با همكاري كميته امداد تلاش زيادي داشت، در توزيع كالاهاي اساسي به روستايي ها به همراه شهيدان «احمد مجرد» از شهيدان انقلاب و «منصور علياس» فعاليت مي كرد.
شهيد اسدالله پس از بازگشت از اصفهان، فعاليت هاي خود را ادامه داد و با ساير دوستانش به پاك سازي شعارهاي ضدانقلاب از روي ديوارها مي پرداخت و شعارهاي انقلابي مي نوشت و از مظلومان حمايت مي كرد.
جنگ كه آغاز شد جزو نخستين افرادي بود كه به جبهه رفت و 2 ماه در خط مقدم ماند. اوايل سال 1360 با شناختي كه از سپاه پاسداران پيدا كرده بود به عضويت اين نهاد انقلابي درآمد و عاشقانه مشغول خدمت شد.
اما تنها خدمت در سپاه برايش كافي نبود و حضور در جبهه را مقدم مي دانست، بنابراين براي دومين بار به جبهه رفت، در عمليات آزادسازي شهر بستان شركت كرد و از ناحيه دست مجروح شد.
شهيد جعفري در پاسخ مادر به ازدواج نكردنش، اسلحه را از ماشين درآورد و رو به مادر گفت: «سلاحي كه در دست من مي بيني عروس من است و سنگر امام حسين(ع) حجله ام».
وي براي سومين بار كه عازم جبهه شد درعمليات بيت المقدس شركت كرد و روز دهم ارديبهشت سال 1361 براثر اصابت گلوله در خرمشهر به ياران شهيدش پيوست.

**شهيد گنجعلي دارا
شهيد گنجعلي دارا در چهاردهم شهريور 1346، در شهرستان بندرعباس به دنيا آمد، يادگار علي و فاطمه تا دوم راهنمايي درس خواند و به عنوان بسيجي در جبهه حضور يافت.
دهم ارديبهشت سال 1361 در سيد جابر به شهادت رسيد، پيكرش مدت ها در منطقه برجا ماند و پس از تفحص، وي در گلزار شهداي زادگاهش به خاك سپردند.
در بخشي از وصيت نامه شهيد گنجعلي دارا آمده است: اي امت عزيز ايران، هوشيار باشيد و هميشه در صحنه حضور داشته باشيد. اين را بدانيد كه تنها رمز پيروزي مسلمانان اتحاد، همبستگي و ايمان است.
برادرش نيز شهيد اسحق دارا متولد 1345 روستاي گيشان از توابع بندرعباس است كه در كنار شهيد رييسي 29 فروردين ماه 67 آبهاي نيلگون خليج فارس در مقابل آمريكايي ها ايستادگي كرد و پيكرش در خليج فارس ماند.
وي در عمليات والفجر 4 در دوران دفاع مقدس نيز به درجه جانبازي رسيده بود.

**شهيد غلام عباس داشته
شهيد غلام عباس داشته يكم فروردين سال 42 در شهرستان ميناب در يك خانواده مذهبي به دنيا آمد، به دليل شغل نظامي پدرش، دوران كودكي خود را در روستاها و شهرهاي اطراف استان سپري كرد.
وي، اوقات فراغت خود را صرف رفتن به مكتب خانه و آموزش قرآن مي كرد؛ همين انس با قرآن و عشق به اهل بيت (ع) از او نوجوان آرامي ساخته بود.
نوجواني شهيد داشته با انتقال پدرش به آبادان مصادف شد و در همين روزها با وجود سن اندك به فكر كاركردن براي كمك به امرار زندگي خانواده نيز بود.
وي مقطع راهنمايي را مي گذراند كه مبارزات انقلابي مردم ضد رژيم شاه به اوج خودش رسيد و از همان زمان فعاليت هاي سياسي اش را آغاز كرد.
اين شهيد دوران دفاع مقدس مرداد ماه سال 57 به همراه خانواده راهي بندرعباس شد و تا زمان شهادت در اين شهر زندگي كرد.
شهيد داشته به همراه دوستان نوجوان خود فعاليت هاي سياسي اش را ادامه داد و پس از پيروزي انقلاب عضو بسيج محله «الشهدا» شد.
وي سال 60 پس از ترور «شهيد احمد مجرد» به دست منافقان راهي جبهه شد و پس از گذراندن دوره آموزش نظامي به خط مقدم جبهه رفت.
اين شهيد سرافراز فروردين ماه 61 به شوش اعزام شد و در عمليات «فتح المبين» شركت كرد.
او مدت كوتاهي پس از پايان اين عمليات راهي «خرمشهر» شد و در مرحله اول عمليات «بيت المقدس» نيز شركت كرد.
شهيد غلام عباس داشته سرانجام 10 ارديبهشت سال 61 براثر اصابت تركش به گلوله شهيد شد و پيكر مطهرش در منطقه ماند و مفقود الجسد و جاويد الاثر است.
به گزارش ايرنا، عمليات بيت المقدس 10 ارديبهشت سال 61 به مدت 25 روز در منطقه عمومي رودخانه كرخه و غرب رود كارون با رمز يا علي بن ابيطالب اجراشد.
اين عمليات گسترده و فتح خرمشهر به منزله بزرگترين پيروزي نظامي سياسي جمهوري اسلامي بود.
در اين عمليات گسترده ارگان هاي عمل كننده سپاه و ارتش حضور داشتند و عمليات با اهدافي چون آزاد سازي خرمشهر و خارج ساختن شهر هاي اهواز، حميديه و سوسنگرد از برد توپخانه سنگين دشمن – طي چهار مرحله اجراشد و تلفات دشمن بيش از 35 هزار كشته و زخمي و اسير گزارش شده است.
9887/6048