۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۲۳:۳۴
کد خبر: 83298479
T T
۰ نفر

98 درصد مردم اردكان از ارتقا سطح سلامت خود رضايت دارند

۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۲۳:۳۴
کد خبر: 83298479
98 درصد مردم اردكان از ارتقا سطح سلامت خود رضايت دارند

يزد - ايرنا - رئيس شبكه بهداشت و درمان اردكان گفت: با فعال بودن سامانه‌ رضايتمندي مراجعان، 98 درصد مردم اين شهرستان از ارتقاء سطح سلامت خود احساس رضايت دارند .

به گزارش ايرنا سيد محمد پورهاشمي سه شنبه شب در نشست خبري مسئولان حوزه سلامت شهرستان با خبرنگاران افزود: امروز با تبليغات رسانه‌اي مردم از بسته‌هاي سلامت استفاده مي‌كنند و پرونده الكترونيك مردم از 88 تا 90 درصد است كه مردم به غربال‌گري روي آورده‌اند.
هفته سلامت از نهم ارديبهشت شروع شد.
وي با بيان اينكه هفته‌ سلامت حول محور شعار سازمان بهداشت جهاني اعلام مي‌كند برگزار مي شود، اضافه كرد: بايد بدانيم كه اصول بهداشتي در ايران كمي قبل از انقلاب در صدر امور قرار گرفت و الان كشور به جايي رسيد كه شاخص‌هاي اوليه بالاست.
رئيس شبكه بهداشت و درمان اردكان تصريح كرد: متاسفانه امروز بيماري‌هاي غيرواگيردار مشكلاتي بر سر راه اين نهاد قرار داده است‌ كه براي حل اين مشكل نياز به همراهي و تغيير سبك زندگي مردم است و بحث اجتماعي سازي سلامت در برنامه طرح تحول سلامت در سال 94 مورد توجه قرار گرفت و با حمايتي كه خواهد شد اين نوع از بيماري‌ها نيز تحت كنترل قرار خواهد گرفت.
پورهاشمي در خصوص طرح تحول نظام سلامت اظهار داشت: اين طرح با مطالعاتي كه بر روي كشورهاي منطقه صورت گرفت و نيز شيوع بيماري‌هاي مزمن مثل سرطان‌ها، قلبي و عروقي و همچنين تنفسي و ديابت كه با واكسيناسيون قابل كنترل نيست ، لزوم چنين طرحي در كشور نياز بود و طرح موفقي بوده ‌است.
رئيس شبكه بهداشت و درمان اردكان يادآور شد: متاسفانه سطح سواد سلامت در استان يزد پايين است و نياز به همراهي همه‌ ارگان‌ها براي بالا بردن سطح سواد سلامت مردم است و براي اينكه بيماري‌ها كنترل شود بايد غربال‌گري صورت گيرد و 11 بسته‌ حمايتي براي ارتقاي سلامت جامعه در اختيار مردم قرار گرفته‌ است.
اين مسئول با بيان اينكه ايران سومين كشوري است كه مردم براي درمان بايد هزينه ها را از جيب خود پرداخت كنند يادآور شد: متاسفانه بيمه‌ها، تعهدات خود را كم كردد، فرهنگ‌سازي بايد به سمتي برود كه پيشگيري از بيماري‌ها، از درمان مهمتر و موثرتر است.
وي يادآور شد: در حوزه سلامت يزدي ها بايد اعتماد كامل به پزشك خود داشته‌ باشند تا بتوانند دستور را تحليل كنند، متاسفانه در استان رابطه‌ خوبي بين پزشك و بيمار وجود ندارد و بايد عزمي براي سالم زيستن وجود داشته‌ باشد، متاسفانه چنين عزمي وجود ندارد.
پورهاشمي خاطرنشان كرد: متاسفانه در حوزه دسترسي به سبك زندگي مردم با تشتت اطلاعات روبروند كه اين امر مشكل ساز است و مردم را دچار سردرگمي مي‌كند.
رئيس شبكه بهداشت و درمان اردكان تاكيد كرد: همه بايد بدانندكه سطح سواد سلامت ارتباطي با سواد كلاسيك ندارد و ما بايد اطلاعات را گرفته و درست به آن عمل كنيم.
پورهاشمي در ادامه انتخاب بيمارستان ضيايي اردكان به عنوان دومين بيمارستان برتر استان در حوزه‌ سلامت مادران خبر داد و گفت: اين واحد درماني شايسته دريافت لوح تقدير از وزير شده است .
وي افزود: ميزان خام تولد در اين شهرستان 26.6 در هزار است كه هرسال بر اين آمار اضافه مي‌شود، آمار باروري كلي بانوان 3.2 است كه در اردكان 2.1 مي‌باشد كه اين آمار در شهر قابل قبول است ، رشد جمعيت 2.3 و ميزان مرگ نوزدان(زير يك ماه) 6.2 در هزار تولد است كه اين آمار قبل از انقلاب 150 تا 160 درصد بود و با توجه به ارائه‌ خدمات ميزان مرگ و مير كاهش يافته است.
رئيس شبكه بهداشت و درمان اردكان در ادامه اظهار داشت : هرچه عمل سزارين كمتر باشد سطح سلامت مادر و نوزاد بالاست و خوشبختانه در اين زمينه اردكان رتبه‌ بالايي داشته و اين نشان دهنده‌ خدمات موثر و روشنگري در اين حوزه است.
پورهاشمي يادآور شد: مهمترين چالشي كه اردكان را تهديد مي‌كند بحث آسيب‌هاي اجتماعي است، كه متاسفانه در زمينه‌ طلاق جزو رتبه‌هاي بالاي استان است ، عدم فرهنگ سازي در استفاده از فضاي مجازي نيز در اين زمينه مشكل ساز بوده و همچنين از اعتياد و مشروبات الكلي نيز نبايد غافل شد كه استان در زمينه آسيب‌هاي اجتماعي مشكل داشته و بايد به سمتي برويم كه فرهنگ غالب در استان همان فرهنگ اصيل خود مردم يزد باشد نه اينكه فرهنگ غالب مردم تحت تاثير خرده فرهنگ‌ها قرار گيرد.
وي خبر از تجهيز بيمارستان ضيايي با دستگاه هاي او.‌پي.‌جي، اِم.‌آر.‌آي و دستگاه سونوگرافي داد و گفت: هزينه خريد اين دستگاه ها را خير بزرگوار حاج رضا جندقي به ياد فرزندش قبول كرد .
اين مسئول اظهار داشت: همچنين ساخت بخش‌هاي مختلفي كه در آينده‌اي نزديك به بخش‌هاي بيمارستان ضيايي افزوده خواهد شد، از جمله بخشي كه تا امروز 80 تا 85 درصد پيشرفت فيزيكي دارد توسط دكتر صدرات و دكتر نصيري به عنوان وراث، كه اين بخش در هفت طبقه كه چهار طبقه‌ آن به بستري تعلق خواهد گرفت و 160 تخت نيز به آمار تخت‌هاي بيمارستان اضافه خواهد شد‌.
پورهاشمي ادامه داد: بخش دياليز در 2 طبقه كه هزينه‌ ساخت آن را دكتر قطب‌الديني برعهده گرفت، بخش آي.‌ سي. ‌يو كه مرحوم يحيي آسائي قبول كرد و همچنين ساخت اورژانس توسط آقابابائي انجام مي گيرد.
پورهاشمي از خيرين بزرگوار نيز به نيكي ياد كرد و گفت: اگر كمك‌هاي اين عزيزان نبود ما با مشكلات زيادي روبرو بوديم.
بيمارستان ضيايي اردكان در سال 1329 هجري شمسي به همت مرحوم حسن ضيايي احداث و در سال 1331 به بهره‌برداري رسيد.
بعد از 57 سال فعاليت در بيمارستان قديم در خردادماه 88 بيمارستان جديد ضيايي با 148 تخت فعال به بهره‌برداري رسيد و هم‌اكنون با 187 تخت فعال و 199 تخت مصوب پذيراي ماهانه 2 هزار بيمار بستري در بخش،12 هزار و 500 مورد مراجعه به اورژانس و 14 هزار مورد مراجعه به پلي كلينيك و 10 هزار مورد مراجعه جهت خدمات پاراكلينيك (راديولوژي ، آزمايشگاه ،سي‌تي‌اسكن، آندوسكوپي ،كولونوسكوپي، اكو و آزمون ورزش ، فيزيوتراپي و...) است.
بيمارستان ضيايي اردكان داراي 500 نفر نيروست .
مركز شهرستان 98 هزارنفري اردكان در 60 كيلومتري شمال شهر يزد قرار دارد.
7544/ 2047/