به گزارش ايرنا، نقش اصلي و كليدي كارگران در چرخه توليد و رونق اقتصادي كشورها آنقدر برجسته و ممتاز بوده است كه در تقويم جهاني روز 11 ارديبهشت ماه به نام كار و كارگر نامگذاري شده است.
امروزه نيروي انساني نقش تعيين كننده اي در شكوفايي اقتصادي كشورها ايفا مي كند و مي توان گفت بدون حضور نيروهاي ماهر و متخصص بهره برداري از منابع و ثروت هاي يك كشور تقريبا امكان پذير نخواهد بود.
در همين راستا سه تن از كارشناسان و مديران دستگاه هاي اجرايي در ميزگرد ايرنا قزوين حضور يافته و درخصوص چالش ها و مشكلات جامعه كارگري استان گفت و گو كرده و نقش كارگران را در تحقق شعار سال و ايجاد رونق توليد بررسي كردند.
***برگزاري 15 برنامه مختلف به مناسبت روز كارگر در قزوين
معاون روابط كار اداره تعاون، كار و رفاه اجتماعي استان قزوين در اين ميزگرد گفت: كميته كارگري در استان قزوين به اتفاق تشكلات كارگري، كارفرمايي ودستگاه هاي عضو برگزار شد و بعد از چند جلسه،برنامه هاي مختلفي براي روز كارگر تدوين و ارايه گرديد.
حجت الله آقاجاني با اشاره به مهمترين اين برنامه ها افزود: برگزاري مراسم تجليل از كارگران در واحدهاي توليدي مختلف، غبارروبي مزار شهدا، ديدار جامعه كار و توليد با نماينده ولي فقيه در استان و امام جمعه شهر قزوين، حضور فعال جامعه كار و توليد در خطبه هاي نماز عبادي، سياسي جمعه، عيادت از بيماران بستري در بيمارستان، ديدار با خانواده شهدا، برگزاري مسابقات تير و كمان در آبيك،برگزاري يادواره 300 شهيد استان با حضور مهمان كشوري، برگزاري مسابقات فوتسال چهارجانبه در آبيك، بازديد از چهار واحد توليدي با حضور مدير كل تعاون و فرماندار آبيك در كاسپين، برگزاري جشن بزرگداشت هفته كارگر در بويين زهرا و همايش پياده روي از تالار شهر تا مزار شهداي قزوين و برگزاري همايش كارگري در شهرستان البرز از جمله برنامه هاي اين هفته در قزوين هستند.
وي اضافه كرد:علاوه بر برنامه هاي در نظر گرفته شده براي هفته كارگر بيشتر شركت ها به صورت مستقل برنامه هايي را براي تشويق كارگران و تقدير از آنها طراحي و برگزار خواهند كرد.
***تكيه بر ظرفيت كارگران، راهكار رونق توليد
وي در ادامه به راهكارهاي تحقق شعار سال و نقش پررنگ كارگران در اين خصوص اشاره كرد و افزود: دشمنان انقلاب اسلامي تمامي سعي و تلاش خود را براي ضربه به نظام جمهوري اسلامي به كار گرفته و با حربه تحريم و جنگ اقتصادي براي ايجاد نارضايتي ميان مردم و فشار بر كشور تلاش مي كنند.
معاون روابط كار اداره تعاون، كار و رفاه اجتماعي استان قزوين افزود: در اين فضا بايد با استفاده حداكثري از توان و ظرفيت داخلي و افزايش بهره وري از كارگران براي رونق توليد اقدام كرد و دشمنان را در دست يابي به اهداف خود ناكام گذاشت.
آقاجاني اضافه كرد:كشور ايران اسلامي ظرفيت ها و توانمندي هاي زيادي در ابعاد مختلف دارد و بايد با فرهنگ سازي براي استفاده از كالاهاي داخلي براي رونق توليد و اقتصاد كشور اقدام نمود.
اين مسئول با تاكيد بر تدوين برنامه هاي بلند مدت، ميان مدت و كوتاه مدت براي تحقق شعار سال، افزود:علاوه بر اين موضوع، ارتقاي كيفيت كالاها، ايجاد ساختار مناسب براي صادرات و مقابله با كالاهاي قاچاق نيز براي رونق توليد موثر بوده و نقش مهمي در شكوفايي اقتصادي براي استان و كشور به دنبال خواهد داشت.
***رصد مستمر بنگاه هاي اقتصادي براي حمايت از جامعه كارگري
وي با اشاره به مهمترين اقدامات صورت گرفته در راستاي حمايت از جامعه كارگري و جلوگيري از تعديل نيروها، اضافه كرد:در اين راستا به صورت مستمر فضاي بنگاه هاي اقتصادي استان كه بيش از پنج نفر نيرو را تعديل مي كنند رصد و تحليل شده و گزارش جمع بندي آن براي استاندار و فرمانداران ارسال مي شود.
آقاجاني اضافه كرد:همچنين تلاش مي كنيم بنگاه هاي مشكل دار را در استان شناسايي و رصد كرده و با اقدامات پيشگيرانه از تعديل نيروها جلوگيري نماييم.
وي با بيان اينكه مشكلات واحدهاي توليدي به 2 بخش استاني و ملي تقسيم مي شود، افزود:با رصد و شناسايي مشكلات واحدهاي توليدي تلاش مي كنيم موانع و مشكلات استاني را در داخل حل كرده و مشكلات ملي را براي حل و فصل به كارگروه هاي ملي ارسال نماييم.
معاون روابط كار اداره تعاون، كار و رفاه اجتماعي استان قزوين افزود: پيگيري در ستاد تسهيل و رفع موانع توليد استان و مركز، طرح در كارگروه مديريت بحران اداره كل تعاون و پيگيري از طريق كميسيون هاي امنيت كارگري، شوراي تامين و دستگاه هاي اجرايي از جمله اقدامات براي حل مشكلات و موانع توليد در استان است.
وي اضافه كرد: انجام بازرسي هاي مستمر از واحدهاي توليدي و تشكيل كميته هاي سه جانبه با حضور نمايندگان كارگران، كارفرمايان و دستگاه هاي دولتي از جمله اقدامات ديگر براي شناسايي و رفع مشكلات جامعه كار و توليد در استان بوده است.
***كاهش دادخواست هاي كارگري استان قزوين در سال 97
معاون روابط كار اداره تعاون، كار و رفاه اجتماعي استان قزوين گفت: در سال 97 تعداد سه هزار و 816 دادخواست كارگري در استان بررسي شد كه نسبت به سال 96 كه چهار هزار و 16 مورد بود 2.5 دهم درصد كاهش يافت.
وي با اشاره به دلايل كاهش بررسي دادخواست ها كارگري در استان افزود: تشكيل كميته بحران، حضور در كميسيون هاي امنيت كارگري،تشكيل جلسات ستاد تسهيل و رفع موانع توليد،برگزاري دوره هاي آموزشي،راه اندازي يك واحد مشاوره و پاسخگويي در كليه ادارات و برگزاري جلسات سه جانبه كارگري، كارفرمايي و دستگاه هاي اجرايي در اين زمينه موثر بوده اند.
*** كارگران، بالاترين سرمايه كارفرمايان براي توليد و كارآفريني
رييس كانون كارفرمايان استان قزوين نيز در اين ميزگرد با تبريك هفته كار و كارگر به تلاشگران عرصه جهاد اقتصادي، گفت: ما كارفرمايان باور و اعتقاد داريم كه كارگران، بالاترين سرمايه ما در توليد و كارآفريني هستند و براي صيانت از كار و توليد و پيشرفت و بهبود امور به تعامل واقعي و صحيح با آنها نيازمند هستيم.
مجيد آهنگريان افزود: اعتقاد داريم تمامي خروجي ما در حوزه هاي توليد و خدمات قطعا به واسطه تلاش كارگران است و بايد در شرايط موجود بتوانيم رضايت نسبي اين قشر زحمت كش جامعه را فراهم كنيم.
***كارگر و كارفرما در كنار يكديگر معنا و مفهوم مي يابند
وي اضافه كرد: يقين داريم كه كارگر و كارفرما در كنار هم معنا و مفهوم پيدا مي كنند و يقينا با همدلي و درك صحيح از وضعيت و شرايط اقتصادي حاكم مي توانند به نقطه بهتري از وضع موجود دست يابند.
اين مسئول گفت: دشمنان در اين شرايط اقتصادي به دنبال ايجاد اختلاف و شكاف ميان گروه هاي مختلف مردم به ويژه جامعه كارگري و كارفرمايي هستند و بايد اين دو گروه با درك صحيح از شرايط جلوي هرگونه سوء استفاده دشمنان را بگيرند.
***تبديل تهديدها به فرصت ها با فعاليت صحيح و درست اقتصادي
رييس كانون كارفرمايان استان قزوين اضافه كرد: امروز تحريم هاي ظالمانه دشمنان كه روز به روز تشديد مي شود، اقتصاد كشور را دچار مشكلات و بحران هاي متعددي كرده است و اعتقاد داريم طبق پيام نوروزي مقام معظم رهبري بايد در سال جاري با فعاليت صحيح و درست تهديدها را به فرصت تبديل كرد.
وي با اشاره به راهكار تحقق شعار سال اضافه كرد:شعار رونق توليد تنها زماني در جامعه محقق مي شود كه كارگران و كارفرمايان و قواي مقننه، قضاييه و مجريه بيش از پيش همكاري با فعالان اقتصادي داشته و به يك درك مناسب از شرايط اقتصادي رسيده باشند.
آهنگريان افزود: خوشبختانه اين درك مشترك در استان با محوريت استاندار، مديران كل تعاون،كار و رفاه اجتماعي، امور مالياتي و تامين اجتماعي به وجود آمده و فضاي اقتصادي و كارگري استان به خوبي در نشست ها، كارگروه ها و جلسات متعدد رصد و پيگيري مي شود.
وي اضافه كرد: امروزه باور و اعتقاد دستگاه هاي اجرايي و قضايي، حمايت از فعالان اقتصادي وگره گشايي از مشكلات آنها است و اين باور و عقيده را مي توان در تشكيل نشست هاي مشترك كارگروه تسهيل و رفع موانع توليد استانداري با ستاد اقتصاد مقاومتي دادگستري مشاهده كرد.
آهنگريان گفت:هم اينك تمامي دستگاه هاي اجرايي و قضايي استان خواهان استفاده حداكثري از ظرفيت هاي قانوني براي حل مشكلات واحدهاي توليدي و فعالان اقتصادي استان هستند و همين موضوع مي تواند نقش موثري در رونق توليد و حل مشكلات كارگري استان ايفا نمايد.
*** روح قانون براي حمايت از فعالان اقتصادي در بستر توليد ساري شود
رييس كانون كارفرمايان استان قزوين افزود: اگر بخواهيم اين دوره را به شكوفايي اقتصادي تبديل كنيم راهي جز اينكه درك خاصي از اين شرايط داشته باشيم و نگاه مقطعي را كنار بگذاريم وجود ندارد.
آهنگريان گفت: به اعتقاد ما اصلي ترين شاخص ادامه حيات يك بنگاه اقتصادي حضور كارگران است و بايد با جاري كردن روح قانون كه حمايت از فعالان اقتصادي است جلوي تعديل نيروها را گرفت.
***فقدان نيروي كار ماهر يك معضل و ضايعه غيرقابل جبران است
رييس كانون كارفرمايان استان قزوين افزود: باور داريم بهره وري حاصل كار يك كارگر متخصص است و وقتي يك بنگاه اقتصادي يك كارگر با تجربه را از دست مي دهد مطمئنا آسيب جدي به آن وارد مي شود.
آهنگريان گفت: در بسياري از كارگاه ها و محيط هاي كوچك كه كار با هنر كارگر و ارزش افزوده حاصل از وجود وي محقق مي شود از دست دادن نيروي كار ماهر يك معضل و ضايعه غيرقابل جبران است.
وي افزود:فقدان نيروي ماهر و جايگزين شدن نيروهاي جديد تبعات و آثار سوء زيادي به دنبال دارد كه مهمترين آنها ايجاد ضايعات در مواد اوليه، كاهش راندمان و از دست رفتن سطح توليد است به همين دليل كارفرمايان اعتقاد دارند بايد با حفظ شرايط توليد و بستر مناسب توليد جلوي تعديل نيروها را گرفت.
آهنگريان گفت:اميدواريم با باور عميق، همدلي بيشتر و تجزيه و تحليل شرايط بتوانيم وضعيت موجود اشتغال استان را حفظ كرده و با حداكثر ظرفيت براي تحقق شعار سال و رونق توليد در جامعه قدم برداريم.
***جامعه كارگري، هوشيار در برابر توطئه هاي دشمنان
نايب رييس كانون انجمن هاي صنفي كارگري استان قزوين نيز در اين ميزگرد با تبريك هفته كارگر گفت:دشمنان انقلاب اسلامي همواره بعد از پيروزي انقلاب از حربه تحريم و جنگ براي فشار وارد كردن بر مردم استفاده كرده اند اما خوشبختانه با همدلي و همراهي ميان مردم، كارگران، كارفرمايان و دستگاه هاي حاكميتي نقشه هاي آنها نقش بر آب شد.
علي اكبر سيارمه افزود:امروزه نيز دشمنان، اقتصاد و واحدهاي توليدي كشور را نشانه گرفته اند و بايد با افزايش همدلي و همكاري سه جانبه ميان جامعه كارگري، كارفرمايي و نهادهاي حاكميتي جلوي تحقق اهداف شوم آنها را گرفت.
وي با اشاره به شعار سال افزود: مقام معظم رهبري با هوشياري به اين خدعه و نيرنگ دشمنان پي برده اند و هوشمندانه نام هاي سال را به شعار هاي اقتصادي از قبيل حمايت از كالاي ايراني و رونق توليد نامگذاري كرده اند.
سيارمه اضافه كرد:جامعه كار و تلاش استان قزوين نيز رهنمود مقام معظم رهبري را درباره رونق توليد و شعار سال الگوي خود قرار داده و تلاش مي كند تمام توان خود را براي تحقق اين شعار به كار گيرد.
نايب رييس كانون انجمن هاي صنفي كارگري استان قزوين افزود:در اين راستا بايد بررسي كرد كه نهادها و دستگاه هاي متولي نيز آيا در انجام وظايف خود از جمله اشتغالزايي، حفظ اشتغال موجود، جلوگيري از تعديل نيروها و نظارت دقيق بر اجراي بخش نامه ها و آيين نامه ها تا چه اندازه موفق بوده اند؟
***نقش تعيين كننده نيروي انساني در توليد
اين مسئول گفت: دولت هاي مختلف طي 40 سال بعد از انقلاب اسلامي براي اشتغالزايي شعارهاي مختلفي سرداده و عملكرد مثبت و منفي از آنها برجاي مانده است اما چيزي كه همگان بر آن اذعان كرده اند نقش تعيين كننده نيروي انساني در توليد است و بايد بيشتر قدر اين گوهر گرانمايه دانسته شود.
وي گفت:امروزه بسياري از كشورها با كمبود نيروي انساني كارآمد،جوان و با انگيزه مواجه هستند و بايد قدر اين نيروي انساني متعهد و كارآمد كه مي تواند چرخ هاي اقتصاد كشور را به حركت درآورد بيشتر دانست.
***افزايش حقوق و دستمزدهاي كارگري متناسب با شرايط اقتصادي باشد
سيارمه اضافه كرد:امروزه متاسفانه به دليل نوسانات اقتصادي و تحريم هاي دشمنان حقوق كارگران كفاف بسياري از مخارج زندگي آنها را نمي دهد و به همين دليل بسياري از كارگران مجبور هستند چند شيفت در روز كار كنند.
وي افزود:در همين راستا در شوراي عالي كار براي افزايش دستمزدها چانه زني هاي بسيار زيادي صورت گرفته است ولي بسياري از كارفرمايان و واحدهاي توليدي افزايش دستمزدها را به معناي تعطيلي كارخانه خود مي پندارند.
اين مسئول گفت:اين درحالي است كه اگر به صورت تخصصي به موضوع نگاه شود، سهم دستمزدها در بسياري از بنگاه هاي توليدي كشور درصد پاييني از هزينه ها است و حتي با ميانگين هزينه هاي واحدهاي توليدي در كشورهاي صنعتي، پيشرفته و در حال توسعه نيز همخواني ندارد.
وي گفت:اميدواريم نشست هاي سه جانبه كارگري،كارفرمايي و دستگاه هاي اجرايي ادامه يابد تا دغدغه هاي كارگران به گوش مسئولان رسيده و براي حل آنها اقدام شود.
6101
قزوين - ايرنا - كارشناسان و محتصصان بخش توليد اتفاق نظر دارند كه كارگران به عنوان نيروهاي شتاب دهنده به صنعت از نقش محوري و كليدي در تحقق شعار سال و به ثمر رسيدن اهداف آن برخوردار هستند.