به گزارش ايرنا، 'عبدالمتين قلندري' روز پنجشنبه در نشست بررسي همكاري هاي مشترك كرمان و افغانستان با بيان اينكه احداث بيمارستان در يكي از استان هاي افغانستان توسط سرمايه گذاران ايراني مورد نياز و البته درآمدزا است افزود: اگر زمينه اقتصادي منافع 2 طرف در سرمايه گذاري و مشاركت تامين شود همكاري ها سودبخش و ادامه دار خواهد بود.
وي تصريح كرد: افغانستان و ايران 2 كشور با ويژگي هاي مشترك فراوان هستند كه قرارداد همسايگي 2 طرفه تمام نشدني دارند.
رئيس اتاق تجارت و صنايع غزني اظهار داشت: وجود نداشتن اعتماد لازم در برخي مبادلات تجاري، موجب محدود شدن مبادلات تجاري بين 2 طرف مي شود لذا مواردي كه مانع گسترش مبادلات تجاري ايران و افغانستان است، بررسي و رفع مي شود.
وي گفت: ساكنان چند استان افغانستان نيازهاي خود را از طريق حضور از غزني تامين مي كنند.
وي غزني را داراي معادن طلا، سنگ آهن، ليتيوم، سنگ هاي قيمتي، ظرفيت هاي كشاورزي و منابع آبي معرفي كرد.
رئيس اتاق تجارت و صنايع هرات نيز گفت: اين استان با 19 شهرستان چهار ميليون نفر جمعيت دارد و پايتخت فرهنگي افغانستان به شمار مي رود.
الحاج سعد خطيبي با اشاره به از بين رفتن زيرساخت هاي افغانستان در جنگ ها افزود: اين كشور در چند سال اخير توانسته در بسياري از زمينه ها به رقابت با كشورهاي همسطح خود بپردازد به طوري كه اكنون 600 كارخانه صنعتي صادر كننده در هرات فعال است.
وي با تاكيد بر اينكه هرات به سرعت در حال توسعه است گفت: شهرك صنعتي اين منطقه در سه فاز فعال و فاز چهارم نيز در حال راه اندازي است.
رئيس اتاق تجارت و صنايع هرات تصريح كرد: قوانين و مقررات براي جذب سرمايه گذار خارجي در افغانستان بروز شده است به طوري كه روزانه 500 كانتينر كالا از ايران وارد افغانستان مي شود كه بيشترين سهم را استان هاي خراسان هاي رضوي و شمالي دارد.
وي ادامه داد: صادرات افغانستان به ايران حدود يك درصد واردات از ايران است.
3029
كرمان - ايرنا - رئيس اتاق تجارت و صنايع غزني با تاكيد بر سرمايه گذاري مشترك ايراني ها در افغانستان گفت: كشورهاي ايران و افغانستان مشتركات فرهنگي و زباني بسياري دارند و در بخش همكاري تجاري نيز مي توانند همكاري خوبي داشته باشند.