به گزارش خبرنگار ايرنا، شاهرخ يوسف زاده چابك روز پنجشنبه در مراسم روز ماما در سالن اجتماعات مركز آموزشي درماني الزهرا رشت افزود: دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني استان گيلان در زمينه فرهنگ سازي براي ارتقاء زايمان طبيعي و ترويج آن تلاش مي كند.
وي با اشاره به نقش مهم ماماها در جامعه اظهار داشت: ماماها تنها گروهي هستند كه از همان ابتدا در كنار حكيمان حضور داشتند و از ابتداي بشريت، حامي گروه زنان و در كنارشان بودند.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي گيلان خاطر نشان كرد: ماما يا قابله، توانمندترين افراد در بين زنان بودند كه اين مسئوليت را به عهده مي گرفتند؛ امروز كساني كه در اين حوزه فعاليت مي كنند، در كنار عشق ، علاقه، ايثار و از خودگذشتگي و در دسترس بودن، بايستي از توانمندي هاي جسمي و حركتي خاصي برخوردار باشند.
وي با بيان اين كه در گذشته از قابله يا ماما تنها در زايمان استفاده مي شد، خاطر نشان كرد: اما اكنون اين دامنه افزايش يافته؛ مراقبت هاي دوران بارداري ، شناسايي مادران پرخطر و حمايت از آنها، ايجاد محيط امن و آرام نه تنها براي زنان باردار بلكه براي خانواده و جامعه جزء مهمترين نقش ماماست.
يوسف زاده در ادامه سخنانش با اشاره به پيشرفت ها و تحولات در حوزه هاي مختلف و ضرورت ارتقاء ماماها و به روز بودن آنها تصريح كرد: در اين تغيير و تحولات اگر هر گروهي نتواند خود را با شرايط و پيشرفت هاي روز هماهنگ كند، عقب مي ماند.
وي با اشاره به فعاليت 800 ماما در استان گيلان اظهار داشت: از اين تعداد 200 نفر در حوزه درمان و زايمان نقش دارند و 600 نفر در مراقبت هاي دوران بارداري و پس از آن نقش آفريني مي كنند.
پنجم ماه مي مصادف با پانزدهم ارديبهشت، روز جهاني ماماست؛ شعار امسال اين روز، ماماها مدافع حقوق زنان نام گرفته است.
7286/2007
رشت - ايرنا- رئيس دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني گيلان گفت: با اجراي طرح تحول نظام سلامت از سال 93 تا 97، زايمان به روش طبيعي در اين استان 10 درصد افزايش يافته است.