به گزارش خبرنگار ايرنا، ماماها ضربان قلب آينده را مي شنوند، اولين نفس، نگاه، اشك و اولين گريه، را مي بينند و مي شوند، مامايي حس باشكوه ترين لحظه هاست، قلب هاي پراضطراب هر مادري با نگاه دوست داشتي اش آرام مي گيرد، اوست كه آمدن عزيزترين موجود زندگي را نويد مي دهد.
نقش ماما در توسعه سلامت باروري غيرقابل انكار است، ماما به عنوان حلقه مهم ارتباطي و هماهنگ كننده بين اعضاي خانواده و تيم بهداشتي درماني نقش بسيار مهمي در تامين سلامت مادران دارد، ارائه مراقبت هاي مامايي با كيفيت بالا، عامل مهمي در كاهش مرگ و مير مادران است.
دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني گيلان امروز (پنجشنبه) به مناسبت فرارسيدن پنجم مي مصادف با پانزدهم ارديبهشت مراسمي را با هدف تجليل از ماماهاي نمونه استان و قدرداني از فعالان اين حوزه برگزار كرد؛ در اين مراسم دعوت شدگان از ماماهاي بازنشسته و پيشكسوت تا ماماهاي مشغول به گذراندن طرح، پرشور حضور يافتند.
ماندانا حيدري مقدم ماما و مدير آموزش بهورزي شهرستان آستانه اشرفيه در حاشيه برگزاري اين همايش در گفت وگو با خبرنگار ايرنا، با تشريح حرفه مامايي و نقش اين گروه در سلامت مادران و نوزادان بيان داشت: مامايي به لحاظ حرفه اي، عشق و علاقه است و صبر و حوصله مي خواهد.
وي با بيان اين كه نقش ماما در سلامت مادر و نوزاد پررنگ است، اظهار داشت: ماما در سيستم بهداشت و خدمات بهداشت باروري، زايمان طبيعي و كمك به مادران باردار براي داشتن زايمان و نوزاد سالم نقش مهم و تاثيرگذاري دارد.
وي با اشاره به نقش ماما در ترويج زايمان طبيعي و فرهنگ سازي در اين باره خاطر نشان كرد: اگر مادر باردار شرايط زايمان طبيعي را داشته باشد، اين روش زايمان بايستي در اولويت قرار گيرد كه ماماها در اين زمينه سيار كمك كننده هستند.
حيدري مقدم با تشريح فوايد زايمان طبيعي و مضرات زايمان به روش سزارين بيان داشت: در روش طبيعي مادر يك ساعت بعد از زايمان مي تواند به زندگي عادي خود برگردد اما در زايمان به روش سزارين مادر چنين حالتي ندارد، روزها و گاهي ماه ها با اين جراحي درگير است.
وي يادآور شد:با اجراي طرح تحول سلامت همزمان با سراسر كشور در استان گيلان از سال 93، براي ارتقاء زايمان طبيعي و فرهنگ سازي در اين باره تلاش هايي انجام مي گيرد و آموزش هاي لازم به مادران باردار براي ترويج زايمان به روش طبيعي داده مي شود.
* اولين نگاه و نفس؛ تقديم ماماست
مدير درمان دانشگاه علوم پزشكي گيلان نيز با بيان اين كه مامايي شغل شريفي است، اظهار داشت: ماماها، اولين نگاه، نفس و عشق را مشاهده مي كنند.
اسماعيل نورصالحي با اشاره به نقش مهم ماما در سيستم سلامت خاطر نشان كرد: ماماها با انجام مراقبت درست و صحيح قبل از زايمان، اجازه نمي دهند تا اميد مادري براي ديدن فرزندش، به نااميدي تبديل شود.
وي اظهار داشت: بر اساس آمارها، 85 درصد مراقبت هاي مادران باردار در جهان توسط ماما انجام مي گيرد و با حضور ماماها 60 درصد زايمان طبيعي انجام مي شود.
مدير درمان دانشگاه علوم پزشكي استان اضافه كرد: امروزه شاخص هاي رشد و توسعه يافتگي هر كشوري منوط به تعداد مرگ و مير مادران است كه ماماها در كاهش اين مرگ و ميرها براي ارتقاء شاخص هاي رشد نقش مهمي دارند.
وي با بيان اين كه مرگ و مير مادران باردار به شاخص هاي بهداشتي لطمه مي زند، خاطر نشان كرد: ضروريست تا مراقبت هاي ويژه اي در اين باره داشته باشيم كه در اين راستا كميته هاي دانشگاهي مرگ و مير مادران باردار را تشكيل داده ايم.
نورصالحي در بخش ديگري از سخنانش بيان داشت: براي مديريت و توسعه خدمات درمان ناباروري در زمان حاضر، دو مركز شامل مركز الزهرا و مركز خصوصي مهرپوياي گيل در استان گيلان فعال است.
وي با اشاره به اقدامات دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني استان گيلان براي ترويج زايمان طبيعي خاطر نشان كرد: شاخص زايمان طبيعي از سال 94 تا 97، 10 درصد افزايش يافته و برنامه ها نيز براي ترويج اين روش زايمان ادامه دارد.
وي با تاكيد بر ضرورت توجه به مراكز مشاوره مامايي اظهار داشت: در زمان حاضر، چهار مركز مشاوره شامل سه مركز در رشت و يك مركز در لنگرود فعال است و ماماها بايستي براي فعال شدن اين مراكز مشاوره بيشتر ورود كنند.
در مراسم روز جهاني ماما در استان گيلان، 51 نفر تجليل شدند.
7286 / 2007
رشت - ايرنا - نوزاد اولين نگاه معصومانه اش را به تو هديه مي كند و اولين كسي هستي كه گريه اش را صبوري مي كني؛ مامايي لمس ثانيه هاي باشكوه يك تولد است و چيزي جز عشق نيست.