به گزارش روز پنجشنبه ایرنا به نقل خبرگزاری شینهوا، دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریكا در مورد مداخله احتمالی ارتش این كشور در ونزوئلا، پیام های مختلف و ضد و نقیضی داده است.
به گفته مشاوران فعلی و سابق ترامپ، رئیس جمهوری آمریكا تمایل اندكی برای ورود به مساله ونزوئلا به لحاظ نظامی نشان داده است.
«مایك پمپئو» وزیر امور خارجه آمریكا نیز روز چهارشنبه با اعلام اینكه راهكار مسالمت آمیز در مورد ونزوئلا همچنان راهكاری مورد دلخواه است، از احتمال اقدام نظامی سخن گفت و افزود: چنانچه اقدام نظامی، اقدامی مورد نیاز باشد، آمریكا آن را به كار خواهد بست.
پنتاگون نیز در حالی كه درصدد كم اهمیت جلوه دادن تداركات فعالانه برای دخالت مستقیم در ونزوئلا برآمده، بر برنامه ریزی برای رویدادی پیش بینی نشده، از زمان غوطه ور شدن ونزوئلا در ورطه بحران، مهر تائید گذاشته است.
در همین حال، «جوزف دانفورد» رئیس ستاد مشترك ارتش آمریكا در نشستی در كنگره گفت: تا این لحظه، بخش اعظم اقدامات ما، دیپلماتیك و اقتصادی بوده است.
این در حالی است كه «جان بولتون» مشاور امنیت ملی آمریكا كه رویكردی تهاجمی تر را در مورد ونزوئلا در پیش گرفته، با مواضع خود برخی را در داخل و خارج كاخ سفید خشمگین كرده است.
قبل از كودتای اخیر علیه دولت ونزوئلا، نماینده بولتون با ژنرال «پل سلوا» معاون دانفورد در جلسه ای در مورد بحران ونزوئلا درگیری لفظی پیدا كرد.
آمریكا، «خوان گوایدو» رهبر مخالفان ونزوئلا را به عنوان رئیس جمهوری موقت ونزوئلا به رسمیت شناخته و سیاست تحریم های اقتصادی و انزوای دیپلماتیك را علیه دولت كاراكاس اتخاذ كرده است.
مادورو نیز در واكنش به حمایت واشنگتن از گوایدو اعلام كرده است كه روابط سیاسی و دیپلماتیك ونزوئلا با آمریكا را قطع می كند.
گوایدو كه خود را رئیس جمهوری ونزوئلا خوانده، از طرفدارانش خواسته است با حضور در خیابان ها، ضربه نهایی را به حكومت مادورو وارد كنند.
گزارش ها از درگیری در خیابان های كاراكاس و پرتاب گاز اشك آور از سوی نیروهای امنیتی ونزوئلا به سمت گوایدو و طرفدارانش حكایت دارد.
اروپام**9109**1211
تهران - ایرنا - اعضای دولت ترامپ در مورد متوسل شدن به گزینه نظامی در ونزوئلا برای حمایت از «خوان گوایدو» رهبر مخالفان ونزوئلایی، دچار اختلاف شده و به اجماع دست نیافته اند.