پويان اسماعيلي روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با تاكيد بر اينكه تنها روش پيشگيري از اين بيماري واكسيناسيون است، افزود: حيوان مبتلا به هاري بايد معدوم شود در حالي كه مي توان با واكسيناسيون، اين مشكل را به خوبي حل كرد.
وي با بيان اينكه در پيشگيري بيماري هاري در كشور به عنوان يك اولويت مهم در بين بيماري هاي قابل انتقال بين حيوان و انسان بوده، اضافه كرد: در صورت مشاهده علائم هاري، درمان امكان ندارد و مرگ بيماران قطعي است.
وي با اشاره به اينكه در راستاي كنترل و مبارزه با اين بيماري همه ساله با توجه به دستورالعمل اجرايي مبارزه با بيماريهاي دامي سازمان دامپزشكي كشوراقداماتي صورت مي گيرد ، ادامه داد: سگهاي صاحبدار با همكاري بخش غيردولتي مورد واكسيناسيون و قلاده گذاري قرار مي گيرند.
اسماعيلي اظهار داشت: با توجه به اهمييت واكسيناسيون و پيشگيري و مبارزه با اين بيماري در حين عمليات واكسيناسيون آموزشهاي چهره به چهره در خصوص اهميت بيماري هاري، راههاي انتقال و جلوگيري از ابتلا به اين بيماري براي دامداران و صاحبان آنها ارائه شده است.
به گزارش ايرنا هاري يك بيماري ويروسي است كه تمام حيوانات خون گرم و انسان ها را ميتواند درگير كند و تاثير اصلي آن بر روي دستگاه عصبي بوده و در صورت درگيري 100 درصد كشنده است.
هاري به عنوان يكي از خطرناك ترين بيماري هاي مشترك بين انسان و دام محسوب مي شود.
شهرستان شوط در شمال آذربايجان غربي و در محدوده منطقه آزاد تجاري - صنعتي ماكو قرار دارد و در به فاصله 257 كيلومتر از مركز استان واقع شده است.
7132/ 3020
اروميه - ايرنا - رييس شبكه دامپزشكي شوط گفت: طي سال گذشته 870 قلاده سگ صاحب دار عليه بيماري هاري در اين شهرستان مايه كوبي و ايمن شد.