عباس پورميداني روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا، بيان كرد: با توجه به اهميت مساله سلامت غذايي در داشتن جامعه اي سالم و با نشاط، اين موضوع در همه اركان كشاورزي قم با همكاري كشاورزان استان، دنبال خواهد شد.
وي افزود: افزايش جمعيت در سال هاي اخير نياز به استفاده از توليدات بخش كشاورزي را چند برابر كرده است و در چنين وضعيتي مديريت فرايند توليد محصول براي تضمين سلامت غذايي مردم بايد مورد توجه بيشتري قرار گيرد.
وي ادامه داد: توجه به موضوع سلامت در توليد محصولات كشاورزي موجب بالا رفتن سطح امنيت غذايي مردم مي شود و نقش موثري در كاهش وابستگي هاي كشور به استفاده از محصولات خارجي در اين حوزه دارد.
پورميداني گفت: براساس استانداردهاي مطرح در موضوع سلامت غذايي، روند توسعه كيفي محصولات كشاورزي توليد شده در قم ادامه مي يابد و در اين زمينه از همه ظرفيت هاي سازمان جهاد كشاورزي، تشكل ها، اتحاديه هاي صنفي، كارشناسان و كشاورزان به شكل مطلوب استفاده مي شود.
وي افزود: توليد غذاي سالم را به عنوان اقدامي در مسير تحقق موضوع رونق توليد در دستور كار قرار خواهيم داد و ظرفيت توليد بخش كشاورزي استان را در اين راستا سازماندهي مي كنيم.
سال 1398 از سوي رهبر معظم انقلاب به عنوان سال «رونق توليد» نامگذاري شده است.
در بخش كشاورزي كل زمين هاي قابل كشت قم برابر 105 هزار و 730 هكتار است كه اين رقم 46 صدم درصد كل اراضي قابل كشت كشور مي باشد؛ مجموع كشت سبز استان شامل 20 هزار هكتار باغ و 42 هزار هكتار زراعت شامل 17 هزار و 531 هكتار كشت جو، پنج هزار و 675 هكتار كشت گندم آبي، دو هزار و 346 هكتار كشت كلزا و بقيه سطح زير كشت به محصولات يونجه، ذرت، پنبه و صيفي اختصاص يافته است.
ميزان متوسط توليد بخش كشاورزي استان قم در سال برابر 746 هزار تن شامل 425 هزار تن محصولات زراعي و باغي، يك هزار و 208 تن آبزيان و 320 هزار تن محصولات دامي است.
بيشتر بهره برداران بخش كشاورزي قم را روستاييان استان تشكيل مي دهند كه طبق سرشماري عمومي نفوس و مسكن در سال 1395، قم داراي 127 روستا با جمعيت بالاي 20 خانوار است؛ جمعيت ساكن مناطق روستايي اين استان بيش از 55 هزار و 865 تن است كه در قالب 17 هزار و 385 خانوار زندگي مي كنند.
7405/ 1175
رئيس جهاد كشاورزي قم:
سلامت غذايي راهبردي مهم در توسعه كشاورزي قم است
۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۰:۰۱
کد خبر:
83301015
قم - ايرنا - رئيس سازمان جهاد كشاورزي قم گفت: موضوع سلامت غذايي را به عنوان يك راهبرد مهم در توسعه فعاليت هاي كشاورزي استان پيگيري مي كنيم.