مجيد عليخواه روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: فلسفه شكل گيري شركت هاي دانش بنيان در حوزه صنايع، كمك به توسعه واحدهاي توليدي قديمي و توليد محصولات جديد با بهره گيري از دانش و تجربيات دانشگاهيان است.
وي اظهار داشت: در شرايط سخت تحريم، فشار بيشتري بر واحدهاي قديمي وارد مي شود و اين شرايط بهترين زمان براي حضور موثر فعاليت هاي دانش بنيان براي كمك به رفع مشكلات واحدهاي قديمي و توليد محصولات جديد است.
وي گفت: از سال گذشته تاكنون شركت هاي دانش بنيان، شهركهاي صنعتي 17 استان را در حوزه نيازهاي فناورانه ياري داده اند كه از جمله آنها همكاري براي توليد عسل در آذربايجان شرقي، گز در چهارمحال و بختياري و ماندگاري محصولات صادراتي بويژه سبزيجات و صيفي جات در ديگر مناطق است.
عليخواه افزود: شركتهاي دانش بنيان خراسان رضوي در حوزه صادرات نيز فعال هستند و محصولات خود را به كشورهاي همسايه صادر مي كنند.
وي اظهار داشت: تحريم ها بر فعاليت هاي شركتهاي دانش بنيان اثر گذاشته است اما از آنجا كه اين شركتها زايش و بخش تحقيق و توسعه دارند مي توانند با بهره گيري از دانش خود و ارتباط با دانشگاهها، اقلامي كه به دليل تحريم قادر به تامين آنها نيستيم را خود توليد كنند و اين اتفاق در حال رخ دادن است.
وي گفت: مراحل شكل گيري و توسعه استارت آپها در دو مرحله 'ويكند' و 'دمو' صورت مي گيرد، به صورتي كه استارت آپهاي ويكند در مرحله ارائه طرح هستند و استارت آپهاي دمو در مرحله صنعتي شدن و ملحق شدن به يك واحد صنعتي قرار مي گيرند.
عليخواه افزود: پارسال رويدادهاي مرتبط با استارت آپ دمو در حوزه تجهيزات پزشكي و همچنين اسباب بازي در خراسان رضوي برگزار شد، همچنين در حوزه بسته بندي صنايع بويژه صنايع غذايي استارت آپهايي شكل گرفتند و قراردادهايي را با صنعتگران امضا كردند.
وي ادامه داد: بهمن ماه سال گذشته فستيوال صنعت غذا با حضور استارت آپها از سراسر كشور در مشهد برگزار شد كه در آن 100 طرح ارائه و منجر به انعقاد 39 تفاهمنامه شد.
وي اظهار داشت: در شرايط كنوني استارت آپها و شركت هاي دانش بنيان مي توانند در كنار فعاليت با صنعتگران از وابستگي به كشورهاي ديگر بكاهند و با توليد مواد اوليه يا دستگاه هاي مورد نياز بخش صنعت، مكمل واحد هاي صنعتي در شرايط تحريم باشند.
معاون شركت شهركهاي صنعتي خراسان رضوي گفت: در كل شهرك هاي صنعتي خراسان رضوي 48 شركت دانش بنيان فعاليت دارند كه با همكاري دانشگاهيان بويژه دانشگاه فردوسي، تجهيزات پزشكي، قطعات خودرو، صنايع الكترونيك و صنايع ساختماني توليد مي كنند.
وي افزود: تحريم هاي اقتصادي گرچه بخش صنعت را در تامين مواد اوليه، صادرات محصولات و دستگاه هاي جديد با محدوديت هايي مواجه كرده است اما شركت هاي دانش بنيان و استارت آپها در اين شرايط مي توانند محدوديت ها را از بين ببرند و صنعت را به خودكفايي برسانند.
وي اظهار داشت: در شرايط كنوني و تحريم هاي اقتصادي، تبديل علم به ثروت بسيار دست يافتني تر از گذشته شده و اتصال شهركهاي صنعتي، دانشگاه ها و پارك هاي علم و فناوري عامل توسعه و رهايي اقتصاد كشور از شرايط كنوني هيتند.
40 شهرك و ناحيه صنعتي با دو هزار و 569 واحد توليدي و سرمايه گذاري 40 هزار و 316 ميليارد ريال در خراسان رضوي وجود دارد.
دو هزار و 113 هكتار از كل مساحت اين شهركها و نواحي صنعتي به سرمايه گذاران واگذار شده كه براي 74 هزار و 156 نفر شغل ايجاد كرده است.
7489 / 6053
تحريم ها بهترين زمان براي فعاليت شركتهاي دانش بنيان و استارت آپهاست
۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۲۰:۵۰
کد خبر:
83301430
مشهد- ايرنا- معاون صنايع كوچك شركت شهرك هاي صنعتي خراسان رضوي گفت: تحريم ها بهترين فرصت را براي رونق فعاليت شركتهاي دانش بنيان و استارت آپها بوجود آورده تا مكمل واحدهاي صنعتي و تامين كننده نيازهاي آنها در اين شرايط باشند.