به گزارش روز یكشنبه ایرنا، سی ان ان از 'ران براون اشتاین'(Ron Brownstein) تحلیلگر ارشد سیاسی در این باره پرسید كه روز گذشته منتظر بودیم تا واكنش دولت ترامپ به این آزمایش موشكی كره شمالی را شاهدباشیم اما ترامپ نشان داد كه نمی خواهد این موضوع را شدت بخشد.
اشتاین در تحلیل خود گفت: ترامپ در برقراری رابطه شخصی با رهبر كره شمالی سرمایه گذاری سنگینی انجام داده است . این سیاست را وی ترسیم كرده و بطور وسیعی اعتبار خود را پای آن گذاشته و از افراد زیادی در بدنه دولت خواسته است تا برخورد خود در قبال پیونگ یانگ را تغییر دهند و با وی دراین مسیر همراه و همسو شوند.
سی ان ان دربخش دیگری به لحن توئیت ترامپ دراین باره اشاره كرد وگفت: باعث تعجب است كه ترامپ در توئیت خود در قبال اقدام كره شمالی لحن محتاطانه ای در پیش گرفته و نوشته است كه رهبر كره شمالی می داند كه من با او هستم و تصور نمی كنم كه عهد خود را با من بشكند.
سی ان ان افزود:این موضوع از لحاظ سیاسی برای دونالد ترامپ بسیار مخاطره انگیز است، چرا كه اگر این رابطه برهم بخورد همه مسائل متوجه شخص ترامپ خواهد شد.
تحلیلگر ارشد سیاسی سی ان ان ضمن تصدیق این موضوع افزود: این موضوع اهرم فشار بسیاری را در اختیار پیونگ یانگ قرار می دهد، چرا كه ترامپ ناگزیر است این رابطه را حفظ كند و نمی خواهد تا افكار عمومی به این نتیجه برسند كه ترامپ قادر نبوده تا رابطه جدید ایجاد شده با كره شمالی را حفظ كند.
اشتاین ادامه داد: ترامپ مسیر دیپلماتیكی را در قبال كره شمالی در پیش گرفت كه هیچ یك از روسای جمهوری پیشین آمریكا اتخاذ نكرده بودند و این عده در سیاست های خود در برابر پیونگ یانگ شكست خورده بودند و بی نتیجه بودن این روش جدید برای ترامپ سنگین خواهد بود.
سی ان ان درادامه پرسید:سیاست جدید كاخ سفید رابعد از این توئیت ترامپ در واكنش به آزمایش موشكی تازه كره شمالی چگونه توصیف می كنید.
اشتاین گفت:ما نمی دانیم كه دولت ترامپ در پشت پرده چه چیزهایی به طرف كره شمالی وعده و پیشنهاد داده است، چیزی كه در این دو سال و چند ماه شاهد آن بوده ایم این است كه ترامپ چیزی می گوید و روشی كه تشكیلات و نهادهای دولتی در پیش می گیرند چیز دیگری است .
تحلیلگر ارشد سیاسی سی ان ان افزود: بطور مثال به مساله ونزوئلا نگاه كنید كه وزیرخارجه آمریكا به طرف روسی درمورد مداخله در 'كاراكاس' هشدار می دهد و از طرف دیگری شخص رئیس جمهوری آمریكا در تماس تلفنی اخیر خود با ولادیمیر پوتین و با تكیه به گفته های رئیس جمهوری روسیه می گوید كه مسكو در كاراكاس مداخله ای ندارد.
اشتاین ادامه داد:درنتیجه اكنون دو مساله وجود دارد، استراتژی دولت آمریكا چیست؟ و دیگری استراتژی دونالد ترامپ در سیاست خارجی چیست ،به نظر می رسد كه استراتژی رئیس جمهوری امریكا كاملا سر راست است و می خواهد كه همگی در روابطی كه با كره شمالی برقرار كرده حضور داشته باشند و امید دارد تا نتیجه ای كه وی خواهان آن است بدست آورد.
سی ان ان پرسید:به نظر دو خط مشی سیاسی اكنون در آمریكا وجود دارد یكی خط مشی سیاسی دونالد ترامپ و دیگری خط مشی سیاسی وزارت خارجه، اما مایك پمپئو گفته است كه كاملا روشن است كه تصمیم گیر اصلی برای این وزارتخانه شخص دونالد ترامپ است.
تحلیلگر ارشد سیاسی سی ان ان در پاسخ گفت: ارتباط شخصی ویژه ای كه ترامپ با رهبر كره شمالی برقرار كرده كه تاكنون هیچ فرمانده كل قوای آمریكا به آن نپرداخته باعث شده تا پیونگ یانگ در آخر دریابد كه اكنون از اهرم فشاربسیاری برخوردار است چرا كه رئیس جمهوری آمریكا نمی خواهد به این نتیجه برسد كه كارش اشتباه بوده است.
به گزارش ایرنا، رسانه دولتی كره شمالی تایید كرد كه این كشور روزگذشته(شنبه)در رزمایشی تهاجمی پرتاب كننده چندگانه موشكی و تسلیحات هدایت شونده تاكتیكی را آزمایش كرده است.
این رزمایش تهاجم با نظارت كیم جونگ اون رهبر كره شمالی در دریای شرقی كره انجام شد و خبرگزاری رسمی این كشور هدف این رزمایش را «ارزیابی عملكرد و دقت آتش پرتابگرهای چندگانه كالیبر بالا» اعلام كرد.
این خبر در حالی است كه كرهجنوبی روز گذشته از شلیك چندین موشك كوتاه از پایگاه هودو واقع در شرق كره شمالی خبر داد كه مسافتی حدود 70 تا 200 كیلومتر را پیموده اند.
وزارت دفاع آمریكا بااعلام اینكه نمی تواند صحت وسقم گزارش های منتشر شده در این باره را تایید كند، تاكید كرد كه موضوع را بررسی خواهد كرد.
سخنگوی كاخ سفید نیز گفت كه واشنگتن از اقدامات كره شمالی آگاه است و وقایع را از نزدیك دنبال میكند و به نظارت بر اوضاع برحسب ضرورت ادامه می دهد.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا در واكنش به اخبار اولیه مربوط به این آزمایش، در پیامی توئیتری نوشت: در این دنیای خیلی جذاب هرچیزی ممكن است، اما باور من این است كه كیم جونگ اون ظرفیت بسیار بالای اقتصادی كره شمالی را كاملا درك می كند و هیچ اقدامی برای اخلال یا پایان دادن به آن نمی كند.
رئیس جمهوری آمریكا افزود:او همچنین می داند كه من طرف او هستم و نمی خواهد وعده ای را كه به من داده زیر پا بگذارد. توافق انجام خواهد شد.
ترامپ و كیم تاكنون دو نشست درسنگاپور و ویتنام برگزار كرده اند كه نشست اول به توافقی یك صفحه ای و مبهم ختم و اجلاس دوم نیمه كاره رها شد.
اروپام **1302**1590
تهران – ایرنا – شبكه تلویزیونی سی ان ان آمریكا در پی آزمایش های موشكی اخیر كره شمالی گزارش داد:برخورد محتاطانه و پاسخ ضعیف دونالد ترامپ به این مساله، نشان می دهد كه اكنون ابزار فشار دست پیونگ یانگ است.