۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۴:۱۸
کد خبر: 83303615
T T
۰ نفر

ماما، درك نخستين نفس ها، اشك ها و عشق ها

۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۴:۱۸
کد خبر: 83303615
ماما، درك نخستين نفس ها، اشك ها و عشق ها

زاهدان- ايرنا- مامايي حس باشكوهترين لحظه ها از نخستين نفس، نگاه، فرياد، اشك و عشق است فرشته اي كه شادي آفرين ترين لحظه زندگي را هديه مي دهد و ناجي سخت ترين لحظات است.

به گزارش ايرنا ماماها امانت داران صبور نبض حيات و كليد دار سلامت خانواده اند، فرشته اي كه در نخستين لحظات زندگي شاهد رحمت الهي و ناجي طفل نو رسيده‌، آرامش دهنده قلب‌هاي پر اضطراب مادر با نگاهي محبت آميز و دوست داشتني‌ است.
مامايي رشته كهني است كه از آغاز تولد بشر مفهوم پيدا كرد اما امروز به يك حرفه و تلاش و حركتي عالمانه همراه با دانش روز تبديل شده است.
پنجم ماه مي‌مصادف با 15 ارديبهشت روز جهاني ماما نامگذاري شده است، اين روز فرصت مناسبي است براي جلب توجه هر چه بيشتر مردم و مسئولان نسبت به جايگاه و اهميت حرفه مامايي در ارتقاي سلامت خانواده و تامين سلامت جامعه و از آن رهگذر ساختن بستري مطمئن براي ترسيم آينده‌اي روشن.
كار ماما از ماههاي نخست بارداري مادر آغاز مي شود و وظيفه انساني و شرعي آموزش دوران بارداري، آماده كردن والدين براي پذيرش وظايف پدري و مادري، تنظيم خانواده و مراقبت‌هاي كودك و بعضي از موارد بيماري‌هاي زنان را برعهده دارد.
در اذهان عمومي ماما مترادف با كلمه زايمان و مراقبت دوران بارداري است در حالي كه حيطه خدمات مامايي بسيار وسيع‌تر و از ابتداي تولد تا انتهاي عمر است و ابعاد مختلف بهداشتي در زمينه بهداشت باروري، مشاوره، آموزش و آگاهي در دوران بلوغ، ازدواج، بارداري و يائسگي را شامل مي ‌شود.
اين آموزش‌ها ضامن سلامت خانواده است كه با كمي ‌توجه و سرمايه‌ گذاري قابل دستيابي است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني زاهدان با تبريك روز ماما گفت: ارائه مراقبت‌هاي مامايي با كيفيت بالا و تلاش در بهبود مستمر آن عامل مهمي ‌در كاهش مرگ و مير مادران است به نحوي كه مرگ و مير مادران باردار در شهرهاي زير پوشش اين دانشگاه سال گذشته 50 درصد كاهش يافته است.
دكتر قاسم ميري علي آباد افزود: يكي از دلايل مهم اين موفقيت تلاش بي وقفه قشر زحمت كش ماما براي ارائه خدمات بهتر و با كيفيت تر به مادران باردار بوده است.
وي ادامه داد: روز جهاني ماما فرصت مناسبي است تا نگاهي دوباره به جايگاه مامايي در نظام سلامت كشور انداخته شود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني زاهدان بيان كرد: زايمان كه يك تجربه حساس و مهيج براي هر بانويي ‌است و با هيچ فرآيند ديگري قابل قياس نيست در بعضي از خانم‌ها يك جريان طبيعي و آسان و در بعضي‌ها با مشكل انجام مي شود اما در هر دو مورد نياز به مراقبت‌هاي خاصي دارد.
وي افزود: مادر بايد قبل از بارداري، طول دوران بارداري، هنگام زايمان و پس از زايمان زير نظر فردي مطلع و آشنا به علم مامائي باشد.
علي آبادي گفت: پنج ساله شدن اجراي برنامه كامل ترويج زايمان طبيعي در كشور از افتخارات ماست.
وي ادامه داد: همه اين مراقبت‌ها براي تولد نوزادي سالم و طبيعي انجام مي‌ شود و همه تلاش‌ها براي سلامت مادر هنگام زايمان و سلامت نوزاد هنگام تولد است و مسووليت اين دو يعني سلامت مادر و نوزاد به عهده ماماست كه شايد لازم باشد براي كمك به مادر شب ها تا صبح بيدار بماند و چشم بر هم نگذارد تا مادر بطور طبيعي زايمان كند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني زاهدان با بيان اينكه براساس استانداردهاي جهاني يكي از شاخص هاي خدمات درماني و بهداشتي كاهش مرگ و مير مادران باردار است، اظهار داشت: ميزان زايمان طبيعي سال گذشته در محدوده دانشگاه علوم پزشكي زاهدان 31 هزار و 557 مورد بوده كه تنها توسط 216 ماما به سلامت انجام شده است.
وي تاكيد كرد: اين آمار گواه كار سخت ماماها به ويژه ماماهاي شاغل در دانشگاه علوم پزشكي زاهدان با توجه به آمار بالاي مواليد است.
معاون دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني زاهدان بيان كرد: هم اينك 40 تخت LDR ( واحد تك نفره زايمان طبيعي ) و 216 نيروي مامايي شاغل در بيمارستان هاي تحت پوشش فعاليت مي كنند.
وي افزود: امسال سه نفر از ماماهاي اين دانشگاه نمونه استاني و يك نفر ماماي نمونه كشوري شدند.
علي آبادي گفت: با توجه به خروجي ها سال گذشته حدود 10 نفر ماما به مجموعه اين دانشگاه اضافه شدند.
به گزارش ايرنا سيستان و بلوچستان به عنوان پهناورترين استان كشور به سبب گستردگي جغرافيايي و قرار گرفتن در همسايگي 2 كشور افغانستان و پاكستان در حوزه بهداشت و درمان به سه بخش تقسيم شده كه شهرستان هاي شمالي شامل زابل، هيرمند، زهك، هامون و نيمروز زير پوشش دانشگاه علوم پزشكي زابل، شهرستان هاي زاهدان، ميرجاوه، خاش، سراوان و سيب و سوران زير نظر دانشگاه علوم پزشكي زاهدان و شهرستان هاي ايرانشهر، سرباز، نيكشهر، بمپور، مهرستان، چابهار، كنارك، دلگان، فنوج و قصرقند زير پوشش دانشگاه علوم پزشكي ايرانشهر قرار دارد.
7316 **6081