۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۷:۰۷
کد خبر: 83303889
T T
۰ نفر

سير صعودي قيمت سوخت در پاكستان ادامه دارد

۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۷:۰۷
کد خبر: 83303889
سير صعودي قيمت سوخت در پاكستان ادامه دارد

اسلام آباد - ايرنا - در آستانه فرا رسيدن ماه مبارك رمضان در پاكستان سطح تورم در اين كشور نه تنھا كاھش پيدا نكرد بلكه دولت با توجه به افزايش قيمت نفت خام در بازارهاي جهاني، قيمت سوخت و فرآورده هاي نفتي را براي چندمين بار طي ماه ھاي اخير افزايش داد.

به گزارش روز يكشنبه رسانه ھاي پاكستاني، دولت اين كشور از بامداد امروز قيمت انواع سوخت را افزايش داد.
قيمت بنزين با 9.14 روپيه افزايش به هر ليتر 108.31 روپيه رسيد. ( هر روپيه پاكستان 1030 ريال ايران است و هر ليتر بنزين به اين ترتيب 111550ريال خواهد شد)
بنا بر اين گزارش، قيمت ديگر حامل هاي انرژي نيز با افزايشي بين سه تا پنج درصدي مواجه شده است.
قيمت انواع سوخت مانند بنزين در پاكستان در حد فاصل فروردين ماه امسال تا امروز دو بار افزايش يافته است به نحوي كه هر بار، حدود 5 تا 8 روپيه نسبت به پيش از آن افزايش يافته است.
بر اساس اخبار منتشر شده همچنين قيمت گازوئيل با افزايش 4.89 روپيه اي از 117.43 روپيه به ازاي هر ليتر به 122.31 روپيه افزايش يافته است.
آبان ماه سال گذشته، دولت مستقر پاكستان با نخست وزير «عمران خان» با توجه به افزايش قيمت نفت در بازارهاي جهاني، قيمت سوخت و فرآورده هاي نفتي را نيز افزايش داده بود.
نرخ هاي جديد سوخت در پاكستان نسبت به نوامبر 2018 تا امروز به بالاترين سطح خود رسيده است و طرح افزايش قيمت فرآورده هاي نفتي از امروز يكشنبه در اين كشور اعمال شد.
به گواه كارشناسان، افزايش قيمت نفت در بازارهاي جهاني قيمت سوخت در پاكستان را نيز افزايش داده است.
منابع خبري پاكستان گفتند: افزايش قيمت دلار و سوخت قيمت تمامي اجناس را در پاكستان افزايش داده و افزايش قيمت كالاها را در اين كشور باعث مي‌شود و اين وضعيت مردم اين كشور را به شدت نگراني كرده است.
به گفته كارشناسان اقتصادي پاكستان دلايل مختلفي را مي‌توان براي افزايش ارزش دلار در پاكستان ذكر كرد و مشكلاتي از قبيل سررسيد بازپرداخت اقساط وام به صندوق بين‌المللي پول و كاهش سرمايه‌گذاري خارجي در پاكستان باعث افزايش قيمت دلار و كاهش ارزش روپيه در اين كشور شده است.
كاهش ذخيره ارزي بانك مركزي پاكستان يكي از مهم ترين دلايل كاهش ارزش روپيه است، زيرا از فوريه سال 2012 كه پاكستان باز پرداخت وام خود به صندوق بين‌المللي پول را آغاز كرده است با كمبود ذخيره ارزي مواجه شد.
در‌آمد پاكستان از صادرات كاهش يافته و با اينكه پاكستاني‌هاي مقيم خارج از اين كشور بخشي از اين كمبود را جبران مي‌كنند، اما هيچ چيز نمي‌تواند جاي صادرات كالاهاي پاكستاني را به آمريكا بگيرد.
آساق*274**1104**