۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۹:۰۷
کد خبر: 83304025
T T
۰ نفر

مسمومان مشروبات الكلي دست ساز در پلدشت به 45 نفر رسيد

۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۹:۰۷
کد خبر: 83304025
مسمومان مشروبات الكلي دست ساز در پلدشت به 45 نفر رسيد

اروميه - ايرنا - رييس مركز مديريت حوادث و فوريت هاي پزشكي دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني آذربايجان غربي گفت: مسمومان مشروبات الكلي دست ساز در پلدشت به 45 نفر رسيد.

باقر بهرامي روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: بيش از 20 نفر به تعداد مسمومان مشروبات الكلي روز گذشته پلدشت اضافه شده و يك نفرجان نيز در اين خصوص جان باخته است.
وي ادامه داد: اين افراد در شهرك ارس پلدشت بر اثر مصرف مشروبات مسموم و راهي بيمارستان شدند كه 11 نفر در بخش مراقبت هاي ويژه بيمارستان هاي طالقاني اروميه و ماكو بستري هستند.
بهرامي گفت: كبد، كليه و چشم اين افراد بيشترين آسيب را با مصرف مشروبات تقلبي و دست ساز ديده است.
وي ادامه داد: علت مسموميت اين افراد با انجام آزمايش هاي لازم در دست بررسي است.
به گزارش ايرنا ، بر اساس اعلام دادستاني پلدشت تاكنون سه نفر در اين زمينه دستگير و براي آنها پرونده قضايي تشكيل شده است.
مشروبات دست ساز در همه جاي دنياي هر ساله افراد زيادي را با مشكلات جدي سلامت و حتي مرگ روبرو مي كند.
نتايج تحقيقات نشان مي‌دهد عدم دقت در فرايند توليد و به اصطلاح «توليدات زيرزميني» موجب مي‌شود كه محصول نهايي تهديدي براي سلامت مصرف‌كنندگان باشد، تمامي بررسي‌ها در رابطه با اين گروه مشروبات الكلي در نهايت به حضور «متانول» در آن ختم مي‌شود.
البته افزودني‌هاي غير مجاز و بي‌ربطي مانند ديازپام، هيستامين و به‌خصوص آمفتامين‌‌ها كه ريسك بالايي دارند را هم نبايد فراموش كرد و همه اينها براي كاهش هزينه توليد مشروب دست‌ساز است.
متانول به‌ عنوان حلّال در محلول‌هاي چاپ و تكثير، چسب‌ها، رنگ‌ها و جلادهنده‌ها، استفاده مي‌شود، متانول با فرمول شيميايي CH3OH ساده‌ترين الكل است. متانول همچنين به نام‌هاي الكل چوب، نفتاي چوب، كاربينول يا متيل هيدرات نيز شناخته مي‌شود و استفاده از آن يكي از دلايل شايع «مسموميت با الكل» محسوب مي‌شود.
متانول ارتباط نزديكي با اتانول دارد. اتانول نوعي الكل است كه همواره در نوشيدني‌هاي الكلي يافت مي‌شود اما متانول بسيار سمي‌تر از آن است.
متانول از نظر رنگ، بو و مزه شبيه اتانول به نظر مي‌رسد اما مصرف مقدار كمي از آن نيز مي‌تواند موجب آسيب‌‌هاي جدي يا حتي مرگ انسان شود.
پس از 12 تا 24 ساعت، علايم مسموميت مانند سردرد، سرگيجه، ضعف عمومي، تاري ديد يا از دست دادن كامل بينايي، افت عملكرد دستگاه عصبي مركزي، اسيدوز، تشنج و خونريزي مغزي و حتي كما پديدار مي‌شوند.
ناديده گرفتن اين شرايط مي‌تواند به تشخيص اشتباه يا تاخير در تشخيص منجر شود.
8137/2093