۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۰:۳۶
کد خبر: 83304486
T T
۰ نفر

بنياد بركت، مايه بركت

۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۰:۳۶
کد خبر: 83304486
بنياد بركت، مايه بركت

ياسوج - ايرنا - بنياد بركت با اجراي طرح هاي زودبازده و عمومي در مناطق محروم كشور نقش مهمي در محروميت زدايي از اين مناطق ايفا مي كند و در صورت همكاري منسجم و با برنامه تر مسئولان اين بنياد قادر به ايجاد طرح هاي اشتغالزا و زود بازده در بازه زماني كمتر در اين گونه مناطق خواهد بود.

به گزارش ايرنا، بنياد بركت وابسته به ستاد اجرايي فرمان حضرت امام (ره) بخش محروم چاروسا در شهرستان كهگيلويه از توابع استان كهگيلويه و بويراحمد را براي ايجاد زيرساخت هاي زودبازده در بخش هاي مختلف با هدف كمك به محروميت زدايي از اين منطقه انتخاب كرده است.
در سفر مرداد ماه سال 95 ، مسئولان بنياد بركت وابسته به ستاد اجرايي فرمان حضرت امام (ره) به كهگيلويه و بويراحمد، راه هاي توسعه اقتصادي و محروميت زدايي مناطقي از از اين استان در زمينه ايجاد زيرساخت هاي عمراني از جمله ساخت مدارس، مساجد، راه هاي روستايي، درمانگاه و خانه هاي بهداشت مورد بررسي قرار گرفت.
معاون فني بنياد بركت به همراه هياتي از گروه توسعه اقتصادي تدبير وابسته به ستاد اجرايي فرمان حضرت امام(ره) در سفر خود ، از 2 منطقه محروم چاروسا و ديشموك در استان كهگيلويه و بويراحمد بازديد كردند.
در اين بازديد زمينه هاي مشاركت كارآفرينان بخش خصوصي و حضور در عرصه هاي توليدي، دامداري، كشاورزي، شيلات و معدن توسط بنياد بركت و گروه كشت و صنعت تدبير مورد بررسي قرار گرفت و به دليل وسعت و گستردگي نيازها و تنوع پروژه ها و زمينه هاي مشاركت مقرر شد، استانداري كهگيلويه و بويراحمد، مجموعه عرصه هايي را كه امكان حضور بنياد بركت و گروه كشت و صنعت تدبير در آن ها وجود دارد مشخص كند.
قرار شد پس از بررسي هاي كارشناسي و احراز امكان سنجي اقتصادي به ويژه در مورد پروژه هاي اقتصادي و مشاركتي تفاهم نامه نهايي بين بنياد بركت و استانداري كهگيلويه و بويراحمد منعقد شود تا اقدامات اجرايي در اين استان آغاز شود.
استاندار وقت كهگيلويه و بويراحمد در بازديد از بخش چاروسا در زمستان سال 95 گفت ،160 ميليارد ريال طرح عمراني در زمينه راه، مدرسه، مسجد، آب، كشاورزي و ديگر حوزه ها با همكاري بنياد بركت در بخش محروم چاروسا در اين استان هزينه خواهد شد.
هفته گذشته مجري استاني بنياد در استان در نشستي با مسئولان شهرستان كهگيلويه با بررسي راهكارها و همكاري نهادها در اجراي طرح هاي بنياد بركت در بخش چاروسا ، راهكارهايي براي اجراي بهتر طرح ها ارائه داد.
در اين نشست مسئول بنياد بركت كهگيلويه و بويراحمد با اشاره به اينكه بنياد در راستاي طرح ها اشتغالزايي در مناطق محروم تاكنون طرح هاي خوبي اجرا كرده است ، گفت: براي اشتغالزايي افراد بيكار در بخش چاروسا طرح «سهاب » مصوب شد.
سعيد خداياري اظهار داشت: اين طرح به منظور فقرزدايي و ايجاد معيشت پايدار و محروميت‌زدايي از طريق توانمندسازي جامعه‌ محلي، كارآفريني اجتماعي و ارتقاي سطح درآمد با هدف توسعه‌ اشتغال پايدار، توان‌افزايي مردم در سطح مناطق هدف در ابعاد اقتصادي و اجتماعي، افزايش سطح خوداتكايي و مشاركت و مسئوليت‌پذيري مردم در توسعه‌ محل سكونت، اجرا مي شود.
وي بر همكاري همه نهادها در اجراي هر چه بهتر اين طرح تاكيد كرد.
خداياري تصريح كرد: از ظرفيت همه نهادها براي اجراي اين طرح به نحو احسن استفاده مي شود.
وي روند اجراي طرح سهاب در بخش چاروسا را رضايت بخش دانست اما گفت كه روند اجراي كارها در برخي حوزه ها كند است.
خداياري افزود: در 2 سال گذشته بيش از سه هزار نفر متقاضي طرح هاي اشتغالزايي در بخش چاروسا به بنياد بركت مراجعه كرده اند.
مسئول بنياد بركت در استان اضافه كرد: از اين تعداد 334 نفر از آنها در رسته هاي دامداري و خدماتي به بانك معرفي شده كه ،169 نفر موفق به دريافت تسهيلات اشتغالزايي شدند و 14 نفر نيز از دريافت تسهيلات به سبب نبود ضامن و يا اشتغال در جايي ديگر انصرف دادند.
خداياري گفت: تسهيل گران اين بنياد آماده هر گونه مشاوره و همكاري با مردم جهت دريافت اين تسهيلات هستند.
خداياري ادامه داد: نياز است براي پرداخت تسهيلات سازمان جهاد كشاورزي، اتاق اصناف، شركت بيمه محصولات كشاورزي و ساير دستگاه هاي متولي در زمينه صدور مجوز انعطاف بيشتري داشته باشند.
معاون اداره جهاد كشاورزي كهگيلويه نيز در اين نشست رفع محروميت از چاروسا را سبب مهاجرت معكوس دانست و گفت: طي سالهاي اخير روند مهاجرت از اين بخش با پرداخت تسهيلات اشتغالزايي بنياد بركت كاهش چشمگيري داشت.
عليرضا نيكويي بر آمادگي جهادكشاورزي در زمينه سهولت تشكيل پروانه براي متقاضيان دريافت تسهيلات اشتغالزايي تاكيد كرد.
سيد علي اكبر حسيني رئيس اداره دامپزشكي كهگيلويه نيز اظهار داشت: اين اداره براي همكاري با متقاضيان طرح هاي اشتغالزايي در رسته دامداري آمادگي كامل دارد.
رئيس بانك فرض الحسنه مهر كهگيلويه هم گفت: در سال گذشته در بخش چاروسا و طبق تفاهم نامه با بنياد بركت 110 فقره تسهيلات اشتغالزايي پرداخت شد.
علي معصومي افزود: در سال جاري نيز تا كنون 56 فقره پرداخت شده است.
وي تصريح كرد: اعتبار تسهيلات پرداختي طرح هاي معرفي شده بنياد بركت بيش از 470 ميليارد ريال است.
رئيس صندوق كارافريني اميد كهگيويه نيز با بيان اينكه تاكنون در زمينه پرداخت تسهيلات اشتغالزايي بنياد بركت با صندوق مكاتبه اي انجام نشده است ، گفت: در صورت منعقد شدن تفاهم نامه و يا ارسال تفاهم نامه براي متقاضيان چاروسايي تشكيل پرونده داده مي شود.
تيمور عابدي نژاد اظهار كرد: صندوق كارافريني اميد بيش از 40 ميليارد ريال تسهيلات در سال 97 در حوزه كشاورزي ، دامداري و خدماتي به 138 متقاضي پرداخت كرد.
وي گفت: با پرداخت اين تسهيلات براي بيش از 200 نفر شغل ايجاد شد.
فرماندار كهگيلويه نيز با قدرداني از بنياد بركت در زمينه توجه به مناطق محروم كهگيلويه گفت: عمق محروميت در اين شهرستان بيش از ديگر نقاط استان است.
جعفر نيكبخت بي توجهي مسئولين را از عوامل محروميت كهگيلويه عنوان كرد.
وي بيان كرد: رشد جمعيتي اين شهرستان منفي و مهاجرت در ان بسيار زياد است.
نيكبخت پتانسيل كهگيلويه را بخش كشاورزي دانست و بيان كرد: 47 هزار هكتار زمين ديم در كهگيلويه وجود دارد كه در صورت توجه به اين ظرفيت براي بيش از 47 هزار نفر اشتغال مستقيم و جمعيت 137 هزار نفري اين شهرستان اشتغالزايي غيرمستقيم ايجاد مي شود.
وي اظهار داشت: بنياد بركت مايه بركت در كهگيلويه است كه مي طلبد مردم و مسئولان در اين زمينه همكاري كنند.
نيكبخت ادامه داد: بانك ها موظف هستند در زمينه پرداخت تسهيلات با متقاضيان همكاري كنند و هيچگونه كوتاهي از سوي اداره و يا دستگاهي در صدور مجوز مورد نياز قابل قبول نيست.
وي عنوان كرد كه نياز است تسهيل گران بنياد بركت مشكلات را با بخشداران پيگيري و رصد كنند.
خط مشي بنياد بركت اين است كه پس از پايان پروژه و آغاز بهره برداري، ظرف مدت 3 تا 5 سال اقدام به فروش تدريجي سهام خود به سهام داران شريك بر اساس توافق حاصله به شكل نقدي يا اقساطي مي كند.
بنياد بركت وابسته به ستاد اجرايي فرمان حضرت امام (ره) از سال 86 تاكنون در حوزه كارآفريني و راه اندازي طرح هاي اقتصادي در مناطق محروم و كم تر برخوردار كشور، فعاليت گسترده اي داشته است.
بخش چاروسا با بيش از 23 هزار نفر جمعيت در 65 كيلومتري دهدشت مركز شهرستان كهگيلويه قرار دارد.
7531/1662