۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۳:۳۷
کد خبر: 83304816
T T
۰ نفر

مبارزه با ملخ در خراسان شمالي آغاز شد

۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۳:۳۷
کد خبر: 83304816
مبارزه با ملخ در خراسان شمالي آغاز شد

بجنورد - ايرنا - مدير حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزي خراسان شمالي گفت: 250 هكتار كانون آلودگي ملخ در اين استان شناسايي و مبارزه با آن در چند روز اخير آغاز شده است.

محمد رضايي روز دوشنبه در گفت و گو با ايرنا اظهار داشت: اكنون مبارزه در سطح 100 هكتار از عرصه ها در بخش مانه از توابع شهرستان مانه و سملقان شروع شده است.
وي افزود: كانون هاي ملخ در مراتع استان به دليل شرايط خاص آب و هوايي و بارش هاي مناسب شكل گرفته كه با توجه به وفور تغذيه، اگر مبارزه با آن به صورت جدي انجام نشود، حالت طغياني و تهاجمي به خود خواهد گرفت.
وي گفت: تعلل در مبارزه با ملخ هاي مراتع، مي تواند خسارات اين آفت را متوجه عرصه هاي زراعي و باغي كند.
رضايي، عمده كانون هاي آلوده به ملخ در سال گذشته را مربوط به شهرستان هاي بجنورد، شيروان، فاروج و مانه و سملقان عنوان كرد و افزود: با رصد دايمي، اين كانون ها در زمان مناسب سمپاشي خواهد شد.
مدير حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزي خراسان شمالي اظهار داشت: متاسفانه كانون هاي ملخ در اراضي مانه و سملقان كوچك و پراكنده است كه اين امر مبارزه را بسيار سخت و هزينه بر كرده است.
وي افزود: عمده آلودگي هاي كانوني ملخ استان در سال گذشته در مناطق سخت گذر و ارتفاعات بود كه بعضا در برخي از مناطق مبارزه اي هم با آن انجام نگرفت.
رضايي، ملخ هاي اين منطقه را از نوع بومي و مراكشي دانست و افزود: بارندگي هاي مناسب سال زراعي جاري محركي براي باز شدن كپسول تخم اين آفت شده است.
وي از دامداران و كشاورزان استان خواست تا در صورت مشاهده كانون هاي ملخ، آنرا به كارشناسان جهاد كشاورزي گزارش دهند.
مدير حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزي خراسان شمالي گفت: مبارزه با ملخ، به عنوان يك اقدام حاكميتي، از اولويت هاي كاري اين سازمان است.
وي با اشاره كه كمبود اعتبارات اين بخش گفت: 28 ميليارد ريال اعتبار براي كانون كوبي و مبارزه با آفت ها و بيماري ها در حوزه كشاورزي مورد نياز است.
رضايي گفت: از مجموع اين رقم يك ميليارد و 200 ميليون ريال تنها براي مبارزه با كانون هاي ملخ نياز است.
وي افزود: پارسال در سطح 6 هزار و 900 هكتار از عرصه هاي طبيعي اين استان در بجنورد، شيروان و فاروج با ملخ مبارزه شده بود.
خراسان شمالي 344 هزار هكتار عرصه كشاورزي دارد كه از اين سطح 300 هزار هكتار كشتزاز و مابقي باغ است و بيش از 80 هزار بهره بردار بخش كشاورزي در اين حوزه فعاليت مي كنند.
3007/5132