ايرج اعتبار روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: كاهش مرگ و عوارض ناشي از بارداري و زايمان در مادران باردار يكي از شاخص هاي مهم بهداشتي درماني است.
وي با بيان اينكه با افزايش مراقبت هاي دوران بارداري و همچنين زمان زايمان مادران باردار دانشكده علوم پزشكي اين شهرستان به اهداف تعيين شده از سوي وزارت بهداشت و درمان در كاهش مرگ و مير مادران باردار دست يافته ، گفت: درصد زنان باردار شناسايي شده نيز به تعداد زنان باردار مورد انتظار و درصد مراقبت بعد از زايمان نيز اين شهرستان رتبه اول در كل كشور را در سال 97 بدست آورده است.
او اظهار داشت: بر اساس آخرين گزارش سازمان جهاني بهداشت كه در سال 2016 منتشر شده ، كشور ايران جزو موفق ترين كشورها در دستيابي به اين هدف توسعه هزاره اعلام شده و جمهوري اسلامي ايران موفق به كاهش 75 درصدي مرگ و مير مادران باردار و زايمان شده است.
اعتبار گفت: هدف گذاري اصلي وزارت بهداشت كاهش مرگ و مير مادران به زير 10 در صد هزار مورد زايمان يا كمتر از يك مورد مرگ و مير در 10 هزار زايمان است.
او افزود: از شاخص هاي مهم حوزه مامايي در حال حاضر كاهش درصد آمار سزارين و ترويج زايمان فيزيولوژي مي باشد كه در خلخال در سال 97 آمار سزارين در اين شهرستان 43 درصد بود كه نسبت به سال 96 چهار درصد كاهش داشته و اين در حالي است كه قبل از اجراي طرح تحول سلامت آمار سزارين خلخال 70 درصد بود.
خلخال در جنوب اردبيل قرار دارد.
7119/6018
اردبيل - ايرنا - معاون دانشكده علوم پزشكي و رييس مركز بهداشت خلخال گفت: با انجام اقدامات پيشگيرانه و افزايش مراقبت هاي دوران بارداري در 2 سال گذشته هيچ گونه واقعه مرگ مادر باردار در اين شهرستان اتفاق نيفتاده است.