۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۹:۰۲
کد خبر: 83305260
T T
۰ نفر

توصیه های پزشكی برای ورزشكاران روزه دار

۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۹:۰۲
کد خبر: 83305260
توصیه های پزشكی برای ورزشكاران روزه دار

همدان- ایرنا- معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی استان همدان با تبیین برنامه غذایی و تمرینی ورزشكاران در ماه رمضان پرداخت و گفت: ورزش در این ماه باعث افزایش گردش خون و نشاط و شادابی فرد روزه‌ دار می شود.

به گزارش روز دوشنبه روابط عمومی علوم پزشكی همدان، دكتر رشید حیدری مقدم بیان كرد: ورزش باعث كاهش خستگی و ضعف عضلانی روزه دار شده و از تجمع چربی‌ها در بدن جلوگیری می‌كند و مانع كاهش میزان متابولیسم بدن می‌شود.
رییس هیات پزشكی ورزشی استان همدان ادامه داد: بهترین زمان ورزش در ماه رمضان، دو ساعت پس از صرف وعده افطار است پس باید در این وعده از خوردن غذاهای سنگین و پرخوری اجتناب كرد.
وی با بیان اینكه برای جلوگیری از پرخوری در وعده افطار می‌توانید با یك لیوان آب ولرم و 2 عدد خرما روزه‌تان را باز و پس از آن مقداری سوپ میل كنید، تأكید كرد: بدترین زمان ورزش قبل از افطار است.
دكتر حیدری‌مقدم بیان كرد: قبل از افطار چون ذخایر بدن خالی است، با انجام ورزش عضلات تحلیل می‌رود و فرد دچار افت قند خون و در نتیجه سردرد و سرگیجه می‌شود.
وی ادامه داد:‌ چون در این زمان بدن نیاز به استراحت دارد و آماده دریافت مواد مغذی برای ادامه بقا است، اگر استرس جدیدی به آن وارد كنیم به لحاظ جسمی و روحی آسیب می بیند.
رییس هیات پزشكی ورزشی استان همدان افزود: ورزشكارانی كه در ماه مبارك رمضان به روزه‌داری می‌پردازند باید نكات مهمی را در رژیم غذایی و تمرینات ورزشی خود اعمال كنند زیرا در این ماه باید از رژیم غذایی سالم و تمرینات ورزشی سبك به همراه خواب كافی بهره برد.
دكتر حیدری مقدم اضافه كرد: ورزشكارانی كه در ماه رمضان مانند روزهای قبل از روزه‌داری، به ورزش می‌پردازند، ممكن است دچار عوارضی مانند كم‌آبی بدن، گرفتگی عضلات، كاهش قدرت، آسیب‌های مفصلی، اُفت قند خون و بالا رفتن ضربان قلب شوند كه برای جلوگیری از این موارد باید از شدت تمرینات تا حد امكان بكاهند.
وی بیان كرد: تمرینات ورزشی ملایم باید 2 ساعت بعد از سحر یا 2 ساعت بعد از افطار انجام شود كه بهترین ورزش برای افراد عادی پیاده روی بین 15 تا 20 دقیقه است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی استان همدان، پرخوری در وعده‌های سحری و افطاری را بسیار مضر دانست و گفت: پرخوری باعث بروز چاقی و دیابت، افزایش سلول‌های چربی، افزایش كلسترول، بالا رفتن فشار خون، كم‌آبی بدن و آسیب به كلیه‌ها و كبد، یبوست و رفلاكس معده می شود.
دكتر حیدری مقدم، خواستار اجتناب از تناول غذاهای سرخ شده، فست‌فود، نوشابه، شیرینی، آبنبات، لبنیات پرچرب، روغن جامد، زولبیا و بامیه، كله‌پاچه و نوشیدن آب یخ شد و ادامه داد: مصرف مایعاتی مانند خاكشیر، تخم شربتی بدون شكر می‌تواند به جبران آب از دست رفته بدن كمك كند.
7526/2090