۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۸:۲۳
کد خبر: 83305570
T T
۰ نفر

دولت در حال پوشش تقاضا است

۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۸:۲۳
کد خبر: 83305570
دولت در حال پوشش تقاضا است

تهران- ايرنا- دولت به منظور مديريت عرضه و كنترل قيمت در بازار كالا‌ها و اقلام خوراكي همزمان با فرا رسيدن ماه مبارك رمضان اقدامات و برنامه‌هاي متعددي انديشه شده است. با اين وجود اين بازار‌ها تحت تاثير شاخص‌هاي كلان اقتصادي با نوساناتي همراه بوده‌اند.

به طور سنتي به‌ويژه در نيمه نخست ماه رمضان ميزان تقاضا بيشتر مي‌شود و همين فشار كنترل قيمت‌ها كه متاثر از مشكلات اقتصادي مانند نرخ ارز، افزايش قيمت نهاده‌ها، محدوديت در واردات برخي از كالا‌ها و ... بوده است را سخت‌تر مي‌كند. با اين وجود به نظر مي‌رسد دولت توانسته تمام تقاضاي موجود در بازار را پوشش دهد.

**شكر و شيريني
قائم‌مقام مديرعامل شركت بازرگاني دولتي ايران روز گذشته با اشاره به حمل 20 هزار تن شكر به استان‌هاي سراسر كشور مي‌گويد: شكر مزبور با قيمت سه هزار و 400 تومان در اختيار مردم قرار مي‌گيرد و هيچ‌گونه محدوديتي در اين زمينه وجود ندارد. حسن حنان با اشاره به حمل 20 هزار تن شكر به استان‌هاي سراسر كشور اعلام مي‌كند شكر مزبور در نمايشگاه‌هاي عرضه مستقيم كالا، فروشگاه‌هاي زنجيره‌اي، غرف ميادين شهرداري و همين‌طور از طريق برخي صنوف منتخب ستاد تنظيم بازار استاني با قيمت سه هزار و 400 تومان در اختيار مردم قرار مي‌گيرد و هيچ گونه محدوديتي در اين زمينه وجود ندارد. حنان همچنين ضمن اشاره به ورود 150 هزار تن شكر توليد داخل (واحدهاي نيشكري جنوب كشور) به بازار، مي‌گويد: جدا از اين 150 تا 200 هزار تن شكر از محل واردات بخش خصوصي طي هفته آينده وارد بازار مي‌شود.

با اين وجود اين شركت در ارديبهشت ماه جاري 200 هزارتن شكر به بازار تزريق خواهد كرد بنابراين هيچ مشكلي به لحاظ تامين و عرضه شكر در كشور وجود ندارد. حنان مي‌گويد شركت بازرگاني دولتي از ابتداي هفته جاري اعلام كرده كه بدون هيچ گونه محدوديتي در سه بخش صنعت، صنوف و خانوار پيش فاكتور صادر و شكر تحويل مي‌دهد.او همچنين با اشاره به اينكه توزيع شكر تا ايجاد ثبات در بازار ادامه دارد، ادامه مي‌دهد: طبق دستور وزير جهاد كشاورزي شركت بازرگاني دولتي بايد ماهانه 200 هزار تن شكر وارد بازار كند.

**قيمت زولبيا و باميه
سازمان حمايت روز گذشته قيمت هر كيلوگرم زولبيا و باميه براي ماه رمضان امسال بر اساس درجه‌بندي كيفي در شهر تهران را 18 تا 20 هزار تومان تعيين كرد و مقرر شده روغن و شكر مورد نياز قنادان به نرخ مصوب در اختيار آنها قرار گيرد. با اين حال علي بهره‌مند رييس اتحاديه قنادان تهران مي‌گويد قيمت پيشنهادي اتحاديه قنادان براي هر كيلوگرم زولبيا و باميه بر اساس هزينه‌هاي توليد براي ماه رمضان امسال 25 هزار تومان به سازمان حمايت مصرف‌كنندگان و توليد‌كنندگان اعلام شد اما اين سازمان با قيمت 20 هزار توماني موافقت كرد.

او ادامه مي‌دهد: با توجه به اينكه اين قيمت 20 هزار توماني زولبيا و باميه مورد قبول ما نبود، تعيين نرخ نهايي اين محصول تا به امروز به طول كشيد و سازمان حمايت امروز بطور رسمي اين نرخ را ابلاغ كرد و ما نيز اين نرخ را براي اجرا به واحد‌هاي صنفي خود اعلام مي‌كنيم. براي جبران بخشي از افزايش هزينه‌هاي توليد مقرر شد كه روغن و شكر به نرخ مصوب در اختيار قنادي‌ها قرار گيرد به همين منظور حواله اين محصولات به اعضا داده شده است اما به دليل نبود حلب كارخانه‌هاي روغن هنوز نمي‌توانند روغن مورد نياز ما را تحويل دهند.

**توزيع 1300 تن برنج
رييس اتحاديه كشوري فروشگاه‌هاي زنجيره‌اي از توزيع كالاهاي اساسي ويژه ماه رمضان با نرخ مصوب خبر داده است. بر اين اساس تناژ تخصيص‌يافته صرفا براي شهر تهران از سوي ستاد تنظيم بازار براي توزيع در فروشگاه‌هاي زنجيره‌اي شكر به ميزان 1000تن و برنج 1300 تن است. به گزارش روابط عمومي اتحاديه كشوري فروشگاه‌هاي زنجيره‌اي، اميرخسروفخريان در اين خصوص مي‌گويد: بر اساس مصوبه كارگروه ستاد تنظيم بازارقرار است كالاهاي اساسي از جمله شكر، برنج، روغن مصرف خانوار، خرما، گوشت منجمد گوساله، مرغ منجمد و مرغ گرم در اين ايام در فروشگاه‌هاي زنجيره‌اي عضو اين اتحاديه عرضه ‌شود.

او با بيان اينكه ما همچون گذشته در اجراي هماهنگ سياست‌هاي دولت در ساماندهي و ايجاد آرامش و ثبات در بازار به خصوص ايام رمضان گام برمي‌داريم، مي‌گويد: تناژ تخصيص يافته صرفا براي شهر تهران از سوي ستاد تنظيم بازار براي توزيع در فروشگاه‌هاي زنجيره‌اي شكر به ميزان 1000تن و برنج 1300 تن است كه تاكنون فرآينده جذب اين دو قلم كالا شروع شده است. رييس اتحاديه كشوري فروشگاه‌هاي زنجيره‌اي در ادامه اظهار داشت: قيمت‌گذاري براساس مصوبه ستاد تنظيم بازار خواهد بود.

فخريان در ادامه با اشاره به اعمال تخفيفات ويژه در كالاهاي اساسي براي تقويت توان خريد و بهبود سبد كالاي مصرف‌كنندگان در ايام ماه رمضان گفت: كالاهاي اساسي با تخفيفاتي بين 5 تا 15 درصد در فروشگاه‌هاي عضو اين اتحاديه در سراسر كشور عرضه مي‌شود ضمن اينكه جشنواره‌هاي متنوع زيادي در اين ايام در نظر گرفته شده است. او همچنين اعلام كرد ساعات كاري فروشگاه‌هاي زنجير‌ه‌اي مطابق با ادوار گذشته است.

**اعلام قيمت عمده فروشي 52 ميوه و صيفي
قيمت عمده فروشي 52 ميوه و صيفي اعلام شد كه در ميان آنها لوبيا‌سبز 13 هزار توماني گران‌ترين سبزي و كاهو و هندوانه ارزان‌ترين محصولي هستند كه در ميدان مركزي ميوه و تربار تهران به فروش مي‌رسد. در ميان ميوه‌ها و صيفي‌جات، هر كيلوگرم هندوانه با هزار و500 تومان ارزان‌ترين و توت‌فرنگي كرج با قيمت 24 هزار تومان گران‌ترين هستند؛ در ميان سبزي نيز انواع كاهو با قيمت هزار تومان ارزان‌ترين و لوبيا‌سبز، كلم قرمز و كلم بروكلي با ترتيب با 12 هزار و 500 تومان، 13 هزار تومان و 12 هزار تومان گران‌ترين هستند.

قيمت هر كيلوگرم پياز نيز در بخش عمده‌فروشي كاهش يافته است و به قيمت 3 هزار و 500 تومان تا 5 هزار تومان به فروش مي‌رسد، قيمت سبزي جور نيز 2 تا 3 هزار و 500 تومان و سبزي خوردن 2 هزار و 500 تا 4هزار تومان است. قيمت عمده‌فروشي گوجه اما 3 هزار و 500تومان تا 6 هزار تومان است، سيب‌زميني كهنه 2 هزار تومان تا 3 هزار و 500 تومان و سيب‌زميني تازه 3 هزار و 500 تومان تا 5 هزار تومان قيمت‌گذاري شده است.

**اطلاع از گرانفروشي
رييس اتاق اصناف تهران با اشاره به اينكه هيچ‌يك از اصناف حق ندارند، اقلام مورد نياز مردم در ماه رمضان را با قيمتي بالاتر از قيمت‌هاي مصوب بفروشند از مردم خواست تا هرگونه شكايت و گرانفروشي را به سامانه 124 اطلاع دهند. قاسم نوده فراهاني درخصوص جلسه اخير با برخي اصناف براي تدارك پاسخ به نيازهاي مردم در ماه مبارك رمضان مي‌گويد: ما با اصنافي كه در ماه مبارك رمضان ارتباط بيشتري با نيازمندي‌هاي مردم همچون بنكداران، سوپرماركت‌ها، خواربارفروش‌ها، فروشندگان مرغ و ماهي و... جلسه‌اي داشتيم تا بتوانيم كالاهاي مورد نياز در اين ماه را بهتر از گذشته در اختيار مردم قرار دهيم. بر اساس گفته‌هاي نوده فراهاني در اين جلسه تصميم بر آن شد تا اصناف مرتبط، اقدام به توزيع اقلام اساسي و كالاهاي مورد نياز مردم در اين ماه در قالب فروش فوق‌العاده كنند و از اصناف و اتحاديه‌ها درخواست شده درصدي از سودشان كم كنند تا اقشار ضعيف‌تر هم بتوانند اقلام مورد نياز خود در ماه مبارك رمضان را تامين كنند.

فراهاني با تاكيد بر ضرورت مبارزه با هرگونه گرانفروشي از سوي اصناف و اتحاديه‌ها، مي‌گويد در كشور يك موضوع، موضوع گراني كالا است و يك موضوع هم گران فروشي؛ در اين ميان وظيفه ما به عنوان اتاق اصناف مقابله با هرگونه گرانفروشي است و قطعا ما با هرگونه گرانفروشي برخورد خواهيم كرد؛ مثلا در فروش مرغ، مردم اين اطمينان را داشته باشند اگر مرغ حتي 500 تومان بيش از قيمت مصوب فروخته شود، ما با خاطيان برخورد مي‌كنيم.

منبع: روزنامه اعتماد؛ 1398.02.17
گروه اطلاع رساني**9370**2002
۰ نفر