۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۸:۵۸
کد خبر: 83305628
T T
۰ نفر

كاهش كلسترول با پروتئین سویا

۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۸:۵۸
کد خبر: 83305628
كاهش كلسترول با پروتئین سویا

تهران- ایرنا- مطالعات محققان بیمارستانی در تورنتو نشان می‌دهد، پروتئین سویا می تواند كلسترول بد خون را به میزان موثری كاهش دهد.

به گزارش روز سه شنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری مدیكال اكسپرس، در حالی كه سازمان غذا و داروی آمریكا در نظر داشت سویا را از فهرست موادغذایی مفید برای قلب حذف كند، محققان بیمارستان سنت مایكل در تورنتو با استفاده از یك متا آنالیز متشكل از 46 آزمایش، مواد غذایی موجود در سویا را بررسی كردند.
برخی آزمایش‌ها تاثیر پروتئین بر كلسترول LDL یعنی همان كلسترول بد را مورد ارزیابی قرار دادند. زمانی كه مقدار این كلسترول زیاد می‌شود، در رگ‌های خونی رسوب می‌كند. برخی آزمایش‌ها نیز مقدار كلسترول كلی را ارزیابی كردند.
نتیجه مطالعات نشان می‌دهد پروتئین سویا كلسترول LDL را به میزان 3 تا 4 درصد در بزرگسالان كاهش می دهد، این میزان كوچك ولی بسیار موثر و قابل توجه است.
محققان بر این باورند كه پروتئین سویا باید در فهرست غذاهای سالم برای قلب قرار گیرد، زیرا تاثیر قابل توجهی بر كاهش كلسترول دارد.
كاهش كلسترول یكی از مهمترین روش‌های جلوگیری از سخت شدن رگ های خونی است. از طرفی كاهش كلسترول از تشكیل پلاك‌های خون در رگ ها و انسداد آن جلوگیری می‌كند و در كنار افزایش فشار خون؛ یك روش موثر برای سلامت سیستم قلب و عروق است.
علمی **9259**1485
۰ نفر