«جمشید برزگر» روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، پیرامون اینكه سالیانه چه تعداد واحد مسكونی در كشور باید تولید شود، گفت: آمارهای كمبود مسكن با توجه به تعداد خانوار متفاوت است، اكنون علاوه بر سهم سالیانه دولت برای این بخش، لازم است 600 هزار واحد در مكان های مختلف و با توجه به پراكندگی جغرافیایی ساخته شود.
رئیس كانون انبوه سازان اضافه كرد: سال های گذشته با توجه به بی ثباتی قیمت ها، بخش خصوصی نتوانست آنچنان كه باید پس از پایان یافتن مراحل قراردادی، در زمینه اجرا و واگذاری ها موفق شود و این طرح ها، همچنان باقیمانده است.
وی تصریح كرد:اكنون برآورد های مختلف از نظر نیاز كشور برای ساخت واحدهای مسكونی وجود دارد كه ارقام 1.5 تا 2 میلیون واحد مسكونی است و با احتساب 35 درصد مستاجر كشور این رقم به سه تا 3.5 میلیون واحد مسكونی می رسد.
به اعتقاد این فعال صنفی، جمعیتی اكنون در بافت های فرسوده شهری و در حاشیه شهرها سكونت دارند كه در واقع شرایط بد مسكنی دارند. كه اگر مجموع این شرایط را در نظربگیریم، سالیانه باید 6 میلیون واحد مسكونی در كشور تولید شود.
به گزارش ایرنا، محمد اسلامی وزیر راه وشهرسازی چندی پیش اعلام كرد: میزان تراكم خانوار در واحد مسكونی در سال ۹۷ برابر ۱.۰۵۹ گزارش شده كه این شاخص در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی ۱.۲۷ بود، در ابتدای انقلاب به ازای هر ۱۲۷ خانوار ۱۰۰ واحد مسكونی وجود داشت در حالی كه امروز به ازای حدود هر ۱۰۶ خانوار ۱۰۰ واحد مسكونی موجود است.
وزیر راه وشهر سازی گفته است، با توجه به آمار موجود تعداد واحدهای مسكونی در مقایسه با سرشماری سال ۹۵ نسبت به سال ۵۷، ۳۳۰ درصد و سهم مسكن با دوام حدود ۲۴۶ درصد رشد نشان می دهد.
** هزینه ساخت هر متر مربع واحد مسكونی
برزگر پیرامون قیمت ساخت هر متر مربع واحد مسكونی در شهرها و كلانشهرهای مختلف، گفت: بهای ساخت مسكن از نظر استحكام بنا، تزئینات و احداث ساختمان هایی كه برای تكمیل واحدهای آن اجرا می شود، تفاوت دارد و اكنون برای ساخت هر متر مربع واحد مسكونی معمولی، حداقل قیمت از 2 میلیون و 200 هزار تومان تا 2 میلیون و 500 هزار تومان متغیر است.
وی تاكید كرد: هزینه در شهرهای زیر 20 هزار نفر جمعیت حدود 10 درصد كمتر است و در روستاها نیز قیمتها تفاوت دارد.
** موضوع خانه های خالی
رئیس كانون سراسری انبوه سازان، طرح مساله خانه های خالی در كلان شهرهایی مانند تهران را بیراهه رفتن ارزیابی كرد و گفت: موضوع های اینگونه موجب دور شدن از واقعیت است.
به گفته وی، لازم است برای جامعه ای كه 35 درصد جمعیت آن مستاجر هستند و به 1.5 تا سه میلیون واحد مسكونی نوساز نیاز دارند، اندیشید.
برزگر معتقد است: سال های گذشته طرح های مختلفی مانند مسكن مهر، امید، اجتماعی و بافت فرسوده مطرح شده، اما در عمل اقدام مناسبی صورت نگرفته و برنامه ریزی هم در این رابطه انجام نشده است.
وی پیشنهاد داد: افراد به جای آنكه طلا و دلار خریداری كنند در بخش مسكن كه 90 تا 95 درصد مواد اولیه آن داخلی است، سرمایه گذاری كنند كه این امر به تولید رونق می بخشد.
برزگر این راه هم گفت: بررسی الگوی كشورهای پیشرفته در بحث تامین مسكن اقشار آسیب پذیر نشان می دهد كه باید تامین اعتبارات لازم، تامین زمین مناسب انجام شود و بسترهای تشویقی برای تولیدكنندگان ایجاد و موانع تولید پیش روی آنها برداشته شود.
** پرداخت تسهیلات ارزان قیمت برای تعادل عرضه و تقاضا
به گفته رئیس انجمن انبوه سازان، تعادل عرضه و تقاضا زمانی محقق می شود كه حداقل 75 تا 80 درصد قیمت واحدهای مسكونی در قالب تسهیلات ارزان قیمت و بلندمدت، متناسب با درآمد اقشار میانی و كم درآمد پرداخت شود، تا افراد بتوانند خانه دلخواه خود را با توجه به امكانات درآمدی و بازپرداخت اقساط تامین منابع كنند و اجباری در انتخاب مكان نداشته باشند.
وی طرح مسكن مهر را مناسب ارزیابی كرد و گفت: اجبار سازی افراد برای زندگی در حاشیه تهران یكی از معایب این طرح بود.
** طرح مسكن مهر و میانگین سالیانه
این فعال صنفی ضمن انتقاد از اجرای طرح مسكن مهر، گفت: بررسی انجام شده در مدت 12 سال (98- 1386 ) گویای آن است كه یك میلیون و 600 هزار واحد مسكونی مهر در مدت مزبور ساخته شد كه به طور میانگین سالیانه 133 هزار واحد احداث شد.
وی افزود: برای ساخت بقیه این واحدها تا كنون اقدامی نشده است و پیش بینی من این است كه واحدها در زمان تعیین شده تحویل داده نشود.
علی اصغر مهرآبادی قائم مقام وزیر راه وشهر سازی در طرح مسكن مهر ، اسفند ماه پارسال به ایرنا گفته بود : تاكنون حدود 2 میلیون واحد مسكن مهر در كشور به متقاضیان واگذار شده كه بیش از نیمی از این واحدها در دولت تدبیر و امید تكمیل و واگذار شد.
مهرآبادی اضافه كرد : حدود 200 هزار واحد مسكونی مهر در مجموع در برخی از استان های كشور نیمه تمام باقی ماند كه با برنامه ریزی های انجام شده طبق زمان بندی مشخص این واحدها نیز حداكثر تا پایان سال 98 تكمیل و واگذار می شود.
وی گفته بود: تعداد 80 هزار واحد مسكونی مهر هم در سطح كشور بدون مشتری مانده كه بر اساس توافق با كمیته امداد امام (ره) قرار است تا 50 هزار واحد از این خانه های در استان های كشور به این نهاد واگذار شود كه در اختیار مددجویانش قرار دهد و بقیه هم به سایر متقاضیان در استانها واگذار خواهد شد.
اقتصام**9132 **1559
در گفت و گو با ایرنا
رئیس انبوه سازان: سالیانه یك میلیون واحد مسكونی نوساز نیاز داریم
۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۲:۲۶
کد خبر:
83306013
تهران -ایرنا- رئیس كانون سراسری انبوه سازان مسكن و ساختمان معقتد است:سالیانه در سطح كشور نیاز به ساخت حداقل نزدیك به یك میلیون واحد مسكونی نوساز وجود دارد كه از این رقم 400 هزار دستگاه باید توسط دولت مدیریت شود.