یدالله طهماسبی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا آمار دقیقی در این زمینه اعلام نكرد ولی گفت كه از پاییز سال گذشته تاكنون حدود 90 مورد سرقت باطری دكل های مخابراتی گزارش شده است.
وی علت گرایش سارقان به سرقت باطری دكل های مخابراتی را عمدتا به خاطر ارزشمند بودن سرب داخل آن دانست و افزود : البته قیمت هر باطری بین 20 تا 30 میلیون ریال است و ممكن است حتی به صورت كامل هم بتوانند به مالخرها بفروشند.
طهماسبی با اعلام این كه اداره كل فناوری اطلاعات متولی تامین زیر ساخت های لازم ارتباط پایدار و مناسب از طریق نصب دكل های مخابراتی در هر منطقه است ، گفت : در حال حاضر بیشتر از سه هزار و 500 دكل مخابراتی در استان تامین كننده خطوط ارتباطی مناسب از جمله پوشش تلفن های همراه و اینترنت است.
وی افزود : هر یك از این دكل ها دارای باطری ذخیره كننده برق هستند كه به هنگام قطعی برق این باطری ها خودكار روشن می شوند و تا چندین ساعت برقراری ارتباط از این طریق امكان پذیر است .
مدیركل ارتباطات و فناوری اطلاعات مازندران با طرح این احتمال كه سارقان این باطر ها حرفه ای باشند ، توضیح داد : نه تنها بیرون كشیدن این باطر ها از دكل نیازمند اطلاعات حرفه ای است ، بلكه با وجود موانع حفاظتی مختلف باز هم مشاهده می شود كه سارقان با در پیش گرفتن روش های خارق العاده اقدام به سرقت می كنند.
وی افزود : به عنوان مثال ؛ ما دكل های مخابراتی را با فنس كشی اطراف آن مورد حفاظت قرار داده ایم ، ولی مشاهده شده كه سارقان با كندن تونل از خارج فنس ها به داخل آن راه پیدا كردند و یا حتی در برخی مناطق دوردست با بستن طناب های ضخیم به فنس و كشیدن و بگسل كردن به طور كلی فنس را از جا كندند و باطری را سرقت كردند.
طهماسبی با اظهار این كه تلاش ها و تدابیر اندیشیده شده تاكنون برای كاهش سرقت ها موفقیت زیادی نداشته ، گفت : در حال حاضر روزانه گزارش های مختلفی در زمینه سرقت باطری دكل های مخابراتی دریافت می كنیم در حالی كه برای جلوگیری از این مشكل حتی اپراتورهای تلفن همراه هم پا به كار شدند و گشت های شبانه روزی به راه انداختند تا سارقان را شناسایی و دستگیر كنند.
وی افزود : بتازگی نیز نشستی با رئیس كل دادگستری مازندران در این زمینه برگزار و درخواست كردیم تا در روند بررسی و صدور احكام پرونده سارقان باطری دكل های مخابراتی كه دستگیر می شوند همكاری كنند شاید از این طریق مشكل تا حدودی كم شود.
مازندران با حدود سه میلیون و 300 هزار نفر جمعیت ، سالانه میزبان بیش از 50 میلیون نفر شب گردشگر و مسافر است كه ارتباط تلفنی بویژه تلفن همراه و اینترنت برای آنها از مهم ترین نیازمندی ها محسوب می شود.
بر اساس آمارهای رسمی ، در حال حاضر بیش از چهار میلیون شماره سیم كارت تلفن همراه در مازندران فعال است و بیش از یك میلیون و 600 هزار خط تلفن ثابت نیز نیاز ارتباطی شهروندان استان و گردشگران و مسافران را تامین می كند.
2096/1654
ساری - ایرنا - مدیركل ارتباطات و فناوری اطلاعات مازندران گفت كه سارقان با سرقت باطری دكل های مخابراتی این استان تاكنون چندین بار باعث اختلال در شبكه ارتباطی مناطق مختلف شدند.