۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۹:۵۹
کد خبر: 83307018
T T
۰ نفر

بازار رمضان از تامین تا نظارت

۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۹:۵۹
کد خبر: 83307018
بازار رمضان از تامین تا نظارت

مشهد- ایرنا- رمضان كه می رسد قیمت كالاهای اساسی مانند برنج، روغن، شكر، حبوبات، گوشت، خرما و برخی شیرینی های خاص بیش از سایر اقلام مورد توجه قرار می گیرد و تلاش های متولیان معطوف به تامین و نظارت بر قیمت آنها می شود.

گرانی واقعیت بازار كنونی و منبعث از تغییرات شرایط بین المللی و مشكلات ریشه دار اقتصادی داخل كشور است با این حال تلاش شده تا سفره رمضان مردم كوچكتر از سالهای گذشته نباشد.
برای تامین كالاهای دهك های پایین جامعه، ستاد تنظیم بازار نسبت به تامین و تنظیم قیمت برخی اقلام وارد عمل شده و آنها را با قیمتهای مصوب در شبكه توزیع قرار می دهد از سوی دیگر قیمتهای مصوب ستاد تنظیم بازار برای برخی اقلام پرمصرف در ماه رمضان اعلام شده و صنوف، ملزم به رعایت آنها می شوند.
بین گرانی و گران فروشی فاصله بسیار است شاید قبل از نوسانات نرخ ارز می توانستیم علت گران فروشی را تخلفات صنف بدانیم اما اكنون ریشه بسیاری از گرانی ها در مبدا و ناشی از افزایش هزینه های تولید در بخش های مختلف است.
با این حال بیشتر انرژی سازمان های نظارتی در ایام ماه رمضان معطوف به مبارزه با متخلفانی است كه به هر جهت سعی در كم فروشی، گران فروشی یا اختفای كالا دارند و از این حیث تدابیر ویژه ای در قالب گشت های مشترك، سامانه 124 و استقرار پایگاه برای رسیدگی به شكایات مردم اندیشیده شده است.

* تامین كالا برای ماه رمضان
معاون بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: همزمان با ماه مبارك رمضان، تامین، توزیع سهمیه های كالایی اختصاص یافته به استان در قالب طرح تنظیم بازار و نظارت بر قیمت كالاهای پرمصرف از برنامه های ویژه این سازمان با همكاری سایر دستگاه های نظارتی در ماه مبارك رمضان است.
علی باخرد افزود: رمضان امسال 12 هزار تن شكر طرح تنظیم بازار شامل 10 هزار و 400 تن برای اصناف و بخش صنعت و هزار و 600 تن برای مصرف خانوار در این استان تامین و توزیع شد.
وی اظهار داشت: با توجه به افزایش قیمت گندم و محصولات آردبر مانند ماكارونی به منظور تنظیم بازار ماه رمضان، 350 هزار بسته ماكارونی با قیمت قبل از گران شدن گندم در شبكه توزیع منتخب قرار گرفته است.
وی گفت: 2 هزار و 200 تن برنج هندی به قیمت هر كیلو 74 هزار ریال برای مصرف كننده در اختیار شبكه توزیع منتخب استان قرار گرفته كه قیمت تحویل آن در محل انبار كیلویی 70 هزار ریال است.
باخرد افزود: در ماه رمضان 10 هزار و 200 تن روغن نباتی برای مصرف اصناف و بخش صنعت و 20 هزار تن برای مصرف خانوار با قیمت مصوب كارگروه تنظیم بازار استان در اختیار شبكه توزیع قرار می گیرد.
وی در باره قیمت گوشت مرغ و گوشت قرمز نیز اظهار داشت: هیچ مشكلی در تامین این اقلام وجود ندارد و اكنون قیمت مرغ و گوشت قرمز در این استان متعادل شده است.
وی گفت: قیمت گوشت مرغ طی روزهای اخیر به هر كیلو 105 تا 115 هزار ریال رسیده و قیمت گوشت قرمز نیز افزایش نداشته اسن اما قرار است دولت ارز نیمایی به آن اختصاص دهد.
باخرد افزود: قیمت اقلام پرمصرف مانند زولبیا و بامیه در ماه رمضان از سوی كمیسیون تنظیم بازار استان تصویب و به اتحادیه و همه صنوف مرتبط اعلام شده و قیمت شله و حلیم نیز از سوی اتحادیه تعیین و واحدهای زیر پوشش اتحادیه ملزم به رعایت آن شده اند.
وی ادامه داد: افزایش قیمت گندم تاثیری در نرخ نان برای ماه رمضان ایجاد نكرده است زیرا نانوایی های یارانه ای آرد را به همان قیمت قبل دریافت می كنند و نانوایی های آزادپز نیز قیمت نان را افزایش نداده اند.

* نرخ اقلام خاص در ماه رمضان
رئیس اتحادیه صنف شیرینی ساز، شیرینی فروش، كافه و قنادی مشهد در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: قیمت مصوب كمیسیون تنظیم بازار استان برای هر كیلو زولبیا و بامیه درجه یك با برخورداری از 20 گرم خلال مغز پسته 210 هزار ریال است.
محمد فرزانی افزود: قیمت مصوب هر كیلو زولبیا و بامیه زعفرانی درجه یك بدون خلال پسته و بادام 180 هزار ریال و هر كیلو زولبیا و بامیه درجه 2 در این شهر 140 هزار ریال است.
رئیس اتحادیه صنف چلوكباب، حلیم پزان، رستوران داران و آشپزخانه مشهد نیز در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: بر اساس نرخنامه این اتحادیه، طی ماه مبارك رمضان قیمت فروش هر كیلو شله درجه یك در این شهر 165 هزار ریال و هر كیلو حلیم درجه یك 145 هزار ریال است.
حسن امیریان افزود: ماه رمضان پارسال قیمت هر كیلو شله در بازار مشهد 145 هزار ریال و قیمت هر كیلو حلیم 125 هزار ریال بود.
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان گوشت دامی مشهد هم گفت: طی یك ماه اخیر قیمت گوشت قرمز كشتار روز در این شهر افزایش نداشته و تقریبا ثابت مانده است.
احمد احدی افزود: اكنون هر كیلو لاشه بره نرینه بدون چربی و كشتار روز كه توسط قصابان بارگیری می شود 870هزار تا 880 هزار ریال است و هر كیلو گوشت آبگوشتی 550 تا 600 هزار ریال و هر كیلو گوشت مخلوط 950 تا یك میلیون ریال در واحدهای صنفی به فروش می رسد.
رئیس اتحادیه صنف بارفروشان مشهد نیز به خبرنگار ایرنا گفت: قیمت برخی اقلام مانند هر كیلو پیاز در میادین مشهد بین 55 هزار تا 85 هزار ریال و قیمت هر كیلو گوجه فرنگی 30 هزار تا 50 هزار ریال می باشد.
حسین مصدق افزود: كمبودی از نظر میوه بهاری، صیفی و سبزیجات در این شهر وجود ندارد اما قیمتها در نتیجه تغییرات اقلیمی در مناطق مختلف كشور قابل پیش بینی نیست و امكان افزایش آن وجود دارد.
وی اظهار داشت: افزایش قیمت نهاده های تولید بر قیمت میوه و سبزیجات اثرگذار بوده و قیمت آنها را نسبت به سال گذشته افزایش داده است.
وی گفت: افزایش میوه سردرختی به خاطر شروع فصل طبیعی است اما این افزایش چندان زیاد نیست.
معاون نظارت و بازرسی سازمان صمت خراسان رضوی در مورد علت افزایش قیمت خرما گفت: قیمت این محصول از مبدا تولید یعنی از استان های جنوبی كشور افزایش یافته و ارتباطی به صنوف این استان ندارد.
باخرد افزود: اگر هر كیلو خرما در مبدا 260 هزار ریال باشد با احتساب هزینه های حمل و نقل و سود صنوف این قیمت در استان به 320 هزار ریال نیز می رسد، این در حالی است كه صنوف از سود قانونی خود عبور نمی كنند.
وی اظهار داشت: ارزش زیاد صادراتی خرما باعث افزایش قیمت آن در مبدا تولید شده است، هرچند بارندگی های اخیر در مناطق جنوبی نیز در افزایش قیمت بی تاثیر نبوده است.

* نظارت بر بازار ماه رمضان
معاون بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: 50 درصد انرژی حوزه بازرسی این سازمان صرف تبیین مفهوم گرانی و گران فروشی می شود و رسانه ها باید بین این 2 مقوله تفكیك قائل شوند.
باخرد افزود: گران فروشی در صورتی اتفاق می افتد كه كالایی احتكار و سپس با قیمت بالاتر در بازار عرضه شود یا فروشندگان درصد قانونی سود خود را رعایت نكنند، اما افزایش قیمت برخی كالاها از قبیل پیاز، گوشت یا خرما به دلیل گران فروشی نیست بلكه هزینه تولید افزایش یافته است.
وی اظهار داشت: برای كنترل بازار استان در ماه رمضان، نظارت بر فروش های فوق العاده اصناف و فروشگاه های بزرگ، پاسخگویی به شكایات مردمی از طریق سامانه 124، انجام گشت های مشترك با سازمان های همتراز و موازی افزایش یافته است.
وی گفت: در این ایام فعالیت پایگاه های نظارتی در مناطق مختلف شهر قبل و بعد از افطار و رسیدگی به پرونده های متخلفان و ارجاع آنها به اداره تعزیرات حكومتی در راس برنامه های معاونت بازرسی و نظارت این سازمان قرار گرفته است.
باخرد افزود: در این طرح تمركز فعالیت های بازرسی بر كالاهای پرمصرف مانند زولبیا و بامیه، حلیم و شله، آرد و نان، مواد لبنی و پروتئینی، قند و شكر، میوه و سبزی، خرما و اقلام شامل طرح تنظیم بازار مانند برنج، روغن نباتی، شكر، گوشت مرغ و گوشت قرمز است.
وی اظهار داشت: 200 نفر از بازرسان سازمان صمت و 150 بازرس افتخاری در طرح نظارت ویژه ماه مبارك رمضان با هماهنگی اتاق های اصناف و اتحادیه ها در خراسان رضوی فعالیت دارند.
وی گفت: امسال نمایشگاه ویژه عرضه مستقیم كالا برای ماه رمضان با عنوان 'ضیافت' برپا نشد و به جای آن صنوف مختلف اقدام به برگزاری جشنواره فروش نمودند تا بخشی از كالاهای خود را با تخفیف عرضه كنند.
174 هزار و 726 واحد صنفی در حوزه های تولیدی، توزیعی، خدماتی و خدمات فنی در خراسان رضوی جواز كسب دارند.
7489/6053
۰ نفر