۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۹:۲۴
کد خبر: 83308301
T T
۰ نفر
اسلام آباد حامی ماجراجویی نظامی علیه تھران نخواھد بود

اسلام آباد - ایرنا - شماری از اندیشمندان و سیاستمداران برجسته پاكستان با تاكید بر اهمیت روابط این كشور با جمهوری اسلامی ایران، اعلام كردند: اسلام آباد هرگز حامی هرگونه ماجراجویی نظامی در منطقه به ویژه تحركات نظامی علیه تهران نخواهد بود.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، سمیناری با عنوان «روابط ایران و پاكستان- چالش ها و چشم انداز آینده» از سوی اندیشكده مطالعات اسلام آباد (IPI) و با حضور «مهدی هنردوست» سفیر كشورمان در پاكستان، «سید علی حیدر زیدی» وزیر كشتیرانی پاكستان، سناتور «سید مشاهد حسین» رئیس كمیسیون امور دفاعی مجلس سنای این كشور و جمعی از سیاستمداران برجسته، دیپلمات های سابق، روسای اندیشكده های مختلف و كارشناسان سیاسی در هتل «سرینا» شھر اسلام آباد برگزار شد.
سخنرانان در این سمینار ضمن مخالفت شدید با رویكرد قدرت های غربی در منطقه از جمله سیاست تهاجمی ترامپ در قبال ایران، تاكید كردند كه پاكستانی ها هرگز خواستار جنگ در منطقه به ویژه ماجراجویی نظامی علیه همسایه خود ایران نیستند.
آنان خطاب به دولت پاكستان گفتند كه اسلام آباد باید اقدامات جدی در مسیر تقویت روابط با تهران، رفع مسائل و نگرانی های متقابل و همچنین گسترش همكاری های مشترك تجاری گام بردارد.
«سید علی حیدر زیدی» وزیر كشتیرانی پاكستان كه اخیرا به همراه «عمران خان» نخست وزیر این كشور سفر رسمی به ایران انجام داده بود، به عنوان یكی از مهمانان ویژه این سمینار گفت: ما سفر بسیار عالی و پرباری به ایران داشتیم. سفر عمران خان باعث تقویت ارتباط میان مقام های عالیرتبه دو كشور از طریق گفت وگوهای صریح میان طرفین شد.
وی افزود: در ماه های اخیر بروز برخی حوادث ناگوار در مرزهای مشترك باعث ایجاد سوء تفاهم میان دو كشور شده بود كه با سفر نخست وزیر پاكستان به ایران فضای سوء تفاهم از بین رفت و تقویت هر چه بیشتر روابط میان دو كشور مجددا پایه گذاری شد.
علی زیدی با ارزیابی مثبت از نتایج سفر عمران خان به ایران، تاكید كرد كه پاكستان باید بر احیای روابط با جمهوری اسلامی تمركز كند.
وی اظهار داشت: بسیاری از كشورها به رغم تحریم ها با ایران تجارت می كنند اما هر زمان كه پاكستان بخواهد مناسبات اقتصادی خود را با ایران تقویت كند با نگرش منفی آمریكا مواجه می شود.
وزیر كشتیرانی دولت پاكستان افزود: ما باید به فكر منافع ملی خودمان باشیم و علاوه بر تقویت تجارت با ایران می بایست به دنبال راهكار موثر جهت اجرای طرح خط لوله انتقال گاز ایران باشیم.
وی فقدان كانال های رسمی بانكی میان ایران و پاكستان را یكی از موانع عمده در مسیر توسعه روابط دو كشور دانست و گفت: اكنون مسئولان ایران و پاكستان در حال بررسی مكانیزم تهاتر هستند تا از این طریق بتوان تجارت مشترك را گسترش داد.
سناتور «سید مشاهد حسین» نماینده مجلس سنای پاكستان و رئیس كمیسیون امور دفاعی این كشور مشتركات مذهبی، تاریخی، فرهنگی را ریشه بادوام روابط برادرانه ایران و پاكستان دانست و افزود: علامه اقبال لاهوری میراث مشترك دو كشور است شخصیتی كه همواره مورد تمجید حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب ایران قرار دارد.
این سیاستمدار برجسته پاكستانی تاكید كرد: تهران و اسلام آباد هیچ موضوعی حل نشده ای نداشته و هیچ ناسازگاری در مسئله ای خاصی نیز ندارند. در برخی موارد نگرانی هایی در حوزه امنیت وجود دارد كه البته دو كشور با گفت وگوهای مداوم و پایدار به این مسائل رسیدگی می كنند.
وی با اشاره به سیاست های اخیر دولت ترامپ در قبال ایران و اعزام ناو و بمب افكن به منطقه، تاكید كرد: پاكستان نه حامی هرگونه ماجراجویی نظامی در منطقه به ویژه علیه ایران است نه اجازه می دهد از خاك خود علیه ایران استفاده شود.
سناتور مشاهد حسین سید اظهار داشت كه از بین رفتن توافق هسته ای كه میان ایران و قدرت های جهانی امضا شده، تبعات خطرناكی برای صلح منطقه ای و جهانی خواهد داشت.
وی همچنین از حمایت همه جانبه ایران از پاكستان در مجامع منطقه ای و بین المللی از جمله مواضع رهبر معظم انقلاب اسلامی برای حمایت از مسئله كشمیر قدردانی كرد.
«فرحت الله بابر» سناتور سابق حزب مردم پاكستان طی سخنانی در این سمینار گفت: متاسفانه ما در گذشته به نحو احسن برای تقویت روابط با ایران عمل نكردیم. مسائل موجود در مرزها باید بیشتر با صراحت بررسی و به آن پرداخته شود.
سخنگوی پیشین ریاست جمهوری پاكستان با حمایت از مواضع عمران خان درباره تروریسم كه طی سفر به ایران در گفت وگو با مقام های تهران عنوان شد، اظهار داشت: روابط میان كشورها زمانی بهبود پیدا می كند كه مواضع طرفین به صراحت اعلام شده و رسیدگی به مسائل نیز به صورت شفاف انجام شود.
سناتور «عبدالقیوم خان» از حزب مسلم لیگ نواز و رئیس گروہ دوستی پارلمانی ایران و پاكستان نیز بر ضرورت ایجاد خط مستقیم پرواز میان تهران و اسلام آباد و تقویت تجارت تهاتری مشترك برای دور زدن تحریم ها تاكید كرد.
وی اظهار داشت: پاكستان هرگز از تجاوز به جمهوری اسلامی ایران، انزوای دیپلماتیك این كشور و فشارهای اقتصادی حمایت نخواهد كرد.
خانم «كشور زهرا» نماینده مجلس ملی پاكستان از حزب «جنبش متحده قومی» نیز گفت: ما نیازمند اقدامات فوری برای تعمیق روابط با ایران هستیم.
وی با اشاره به تنش های اخیر میان اسلام آباد و دهلی نو بر ضرورت نقش آفرینی تهران برای كمك به بهبود تنش ها میان این دو كشور در شبه قاره تاكید كرد.
«سید سجاد بخاری» مدیر اجرایی اندیشكده مطالعات اسلام آباد گفت: ایران و پاكستان همواره از روابط برادرانه برخوردار هستند. مرز دو كشور مرز صلح و دوستی است.
وی افزود: ایران و پاكستان نشان دادند كه همواره آمادگی پیگیری و حل مسائل مرزی در بالاترین سطح هستند زیرا بهبود امنیت مرزها، درك بهتر برای حل مسائل مشترك را تقویت می كند.
آساق*272*274**2040