خدر مازوجي روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: هر سال مبارزه عليه سن مادر در اواخر فروردين و اوايل ارديبهشت ماه با ورود اين آفت به مزارع گندم انجام مي شود.
وي اضافه كرد: سمپاشي مزارع عليه آفت سن مادر نقش مهمي در كاهش پوره سن در مزارع گندم دارد و از طغيان اين آفت در مزارع جلوگيري مي كند.
وي بيان كرد: كشاورزان بايد با گرم شدن هوا در اواخر ارديبهشت ماه در صورت مشاهده پوره سن در مزارع، مبارزه را آغاز كنند.
وي به كشاورزان توصيه كرد كه با مراجعه به مراكز جهاد كشاورزي دهستان ها و دريافت راهنمايي هاي فني لازم نسبت به خريد سموم مورد نياز خود از فروشگاه هاي مجاز اقدام و مزارع خود را عليه اين آفت سمپاشي كنند.
كارشناس حفظ نباتات جهادكشاورزي مهاباد گفت: طي سال زراعي گذشته 11 هزار هكتار از مزارع مهاباد عليه آفت سن سمپاشي شد كه چهار هزار و 500 هكتار آن عليه سن مادر و مابقي نيز عليه پوره سن بود.
به گزارش ايرنا، سن گندم مهمترين آفت گندم و جو در ايران است كه اقدام به تغذيه از مواد درون گندم يا جو مي كند و در نهايت محصولي كه عايد كشاورز مي شود، خوشه خشك و سياه شده گندم و جو است.
سمپاشي مزارع گندم عليه آفت سن زماني ضروري است كه به طور متوسط در هر مترمربع يك عدد «سن گندم» مشاهده شود.
در سال زراعي جاري 49 هزار هكتار از مزارع اين شهرستان به كشت گندم پاييزه اختصاص يافته است كه از اين مقدار، 44 هزار و 500 هكتار به صورت ديم و چهار هزار و 500 هكتار نيز به صورت آبي كشت شده است.
مهاباد در جنوب آذربايجان غربي و 116 كيلومتري مركز استان واقع شده است و داراي بيش از 80 هزار هكتار اراضي مستعد كشاورزي و باغي است.
3020/6185/2093
مهاباد - ايرنا - كارشناس حفظ نباتات جهادكشاورزي مهاباد گفت: امسال بيش از سه هزار هكتار از مزارع گندم اين شهرستان عليه آفت «سن مادر» سمپاشي شد.