۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱:۴۹
کد خبر: 83309047
T T
۰ نفر
اقتصاد شب اينجا شكوفا مي شود؛ آران و بيدگل قطب آينده رصد ستارگان

كاشان-ايرنا- دستيار رييس سازمان فضايي در توسعه زيرساخت هاي ترويجي فضايي، شهرستان هاي كاشان و آران و بيدگل را به عنوان مستعدترين نقاط ايران جهت توسعه دانش ستاره شناسي و رصد نجوم در كشور دانست؛ گامي بلند به سمت شكوفايي اقتصاد شب.

به گزارش ايرنا، «سيد محسن قندي» شامگاه پنجشنبه در همايش «طليعه اختران كوير» در «آران و بيدگل» گفت: اين شهرستان ها جزو بهترين نقاط براي چنين فعاليت هايي به شمار مي روند و در اين زمينه اقدام هاي خوبي از جمله ايجاد رصدخانه و رصدگاه در جريان است.
وي به ايجاد رصدخانه ملي در «نياسر» كاشان و رصدگاه «كوير مرنجاب» آران و بيدگل اشاره كرد و افزود: در راستاي توسعه گردشگري فضاپايه در كشور، اين طرح ها در جريان است و با فعاليت و آماده شدن آنها مي توان اين 2 نقطه را به مقصدهاي مهم گردشگري فضاپايه كشور تبديل كرد.
دستيار رييس سازمان فضايي در توسعه زيرساخت هاي ترويجي فضايي بيان كرد: با توسعه گردشگري فضاپايه در مناطق كاشان و آران و بيدگل به توسعه اقتصادي و محروميت زدايي در اين مناطق كمك خواهد شد و در اين راستا حذف آلودگي هاي نوري هم بايد در اولويت قرار بگيرد.
وي اضافه كرد: اين مجموعه با هماهنگي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كشور، پيش بيني جذب 1.5 درصد گردشگر داخلي در حوزه گردشگري فضاپايه در برنامه ريزي بلند مدت را مد نظر قرار داده كه مي تواند به شكوفايي گردشگري فضاپايه منجر شود.
قندي با اشاره به برنامه ريزي ساير كشورها در زمينه توسعه گردشگري فضاپايه اضافه كرد: ايجاد دهكده مريخ در چين، پارك هاي ستاره شناسي در ويتنام و ساخت نمادهاي گوناگون در ديگر كشورها براي شناساندن عظمت جهان هستي بوده و كشور ما هم برنامه ريزي هايي در اين زمينه در دست انجام دارد.

** آران و بيدگل به پايگاه ستاره شناسي كشور تبديل مي شود
فرماندار آران و بيدگل نيز با اشاره به ظرفيت هاي اين شهرستان در حوزه ستاره شناسي گفت: با توجه به وسعت كوير و آسمان زيباي شب آران و بيدگل، اين خطه مي تواند به قطب رصد ستارگان در كشور تبديل شود كه در اين راستا نيز راه اندازي دهكده نجوم در حال بررسي است.
«اسماعيل بايبوردي» افزود: ظرفيت خدادادي كوير و آسمان آران و بيدگل مي تواند علاقه مندان ستاره شناسي در كشور را به سوي اين شهرستان بكشاند كه به نوعي آن را مي توان توسعه اقتصاد شب برشمرد.
وي بيان كرد: اين شهرستان با توجه به برخورداري از كويرهاي مرنجاب، «سنبك» و «سيازگه ابوزيدآباد» مي تواند به قطب گردشگري كويري كشور تبديل شود.
نماينده مردم شهرستان هاي كاشان و آران و بيدگل در مجلس شوراي اسلامي هم در اين همايش، ظرفيت هاي منطقه از جمله اثرهاي تاريخي، كوير، كوهستان و درياچه نمك را برشمرد و گفت: اين ظرفيت ها به منطقه جايگاه ويژه اي در گردشگري كشور داده و مي توانيم با برنامه ريزي، آن را به قطب ستاره شناسي تبديل كنيم.
«سيد جواد ساداتي نژاد» يادآور شد: 35 نقطه در كشور مورد شناسايي و بررسي قرار گرفت كه در نهايت كاشان و آران و بيدگل جهت اجراي برنامه هاي رصد ستاره ها مورد تاييد قرار گرفته اند.
وي اضافه كرد: اجراي برنامه هاي رصد ستارگان مي تواند به جذب گردشگر كمك كند كه در اين بين رصدخانه نياسر و كوير مرنجاب نيز از موقعيت ويژه اي برخوردار و مورد تاييد سازمان فضايي است.
نماينده كاشان و آران و بيدگل در مجلس، كاهش آلودگي هاي نوري منطقه را نيز در اين راستا بسيار مهم ارزيابي و تاكيد كرد: حمايت مديرعامل شركت توانير كشور در اين زمينه مي تواند مشكل را برطرف كند كه براي سال 98 قول هاي مساعدي از جانب وزارت نيرو داده شده است.

**حذف آلودگي هاي نوري منطقه كاشان از اولويت هاي وزارت نيرو است
معاون وزير نيرو در امور برق و انرژي نيز در ادامه همايش حذف آلودگي هاي نوري در شهرستان هاي كاشان و آران و بيدگل را از اولويت هاي اين وزارتخانه عنوان كرد.
«همايون حائري» گفت: شهرستان هاي كاشان و آران و بيدگل با وجود برخورداري از آسمان زيبا و چشم انداز زيباي ستارگان در شب مي تواند به قطب دانش ستاره شناسي كشور تبديل شود.
وي دانش فيزيك و ستاره شناسي را پايه رشد فناوري در جهان دانست و افزود: حذف آلودگي هاي نوري در منطقه هاي كاشان و آران و بيدگل بايد در اولويت قرار بگيرد كه در اين راستا وزارت نيرو برنامه هايي دارد.
معاون وزير نيرو در امور برق و انرژي بيان كرد: اگر بخواهيم گردشگران داخلي و خارجي را به واسطه ستاره شناسي در اين منطقه كويري جذب كنيم، بايد با فناوري روز، محيطي زيبا و دور از آلوگي هاي نوري فراهم كنيم.
وي به اعمال تعرفه كاهش برق در شهرستان هاي كاشان و آران و بيدگل اشاره كرد و يادآور شد: با پيگيري ها و تلاش نماينده اين شهرستان ها در مجلس شوراي اسلامي، اين مهم كه از خواسته هاي بحق مردم اين منطقه بود، اجرايي شد.
حائري اضافه كرد: مردم ساكن اين شهرستان ها بايد در كنار بهره مندي از كاهش تعرفه برق، همچنان در مصرف صرفه جويي كنند تا با كمبود برق به عنوان يكي از مهمترين منابع ملي و محركه اقتصاد كشور رو به رو نشوند.
آلودگي نوري كه در سال هاي گذشته در جهان و از جمله ايران افزايش يافته، به روشن شدن بيش از حد يك محيط بر اثر نورهاي مصنوعي گفته مي شود و پيامد ناخواسته استفاده از نور مصنوعي در طول شب و نوعي آلودگي هنگام هدررفت نور به دليل روشنايي يا لامپ ها است.
اين پديده به كاهش حد قدر (كم نورترين ستاره اي كه در آسمان محل رصد قابل مشاهده است) و ديده نشدن ستارگان و اجرام آسماني در آسمان منجر مي شود و مانند انواع ديگر آلودگي ها به محيط زيست آسيب رسانده و بر پايه برخي پژوهش ها در زندگي جانوران، آبزيان، انسان و نسل هاي بعدي نيز اختلال ايجاد مي كند.
به گزارش ايرنا، منطقه كويري مرنجاب در شمال شهرستان آران و بيدگل از ديرباز يكي از مهمترين رصدگاه هاي كشور به شمار مي رود كه دوستداران ستاره شناسي و شگفتي هاي آسمان را از نقاط گوناگون به خود جلب مي كند.
رصدخانه دانشگاه كاشان در ارتفاعات نياسر و طرح هاي رصدخانه ملي قله «گرگش» واقع در نزديكي شهر كامو و آغاز عمليات اجرايي طرح پارك گردشگري فضاپايه در نياسر از توابع كاشان در راستاي رصد اجرام آسماني و شبيه سازي سياره هاي منظومه شمسي، تالارهاي علمي ترويجي در حوزه ستاره شناسي و اكتشاف هاي فضايي، مركزهاي خدمات رسان به گردشگران، استفاده از مفاهيم ارزشي و مبتني بر عظمت آسمان در آيه ها و روايت ها و تبديل آنها به فرم از جمله ظرفيت هاي اين منطقه در زمينه ستاره شناسي است.
همايش طليعه اختران كوير به مناسبت گراميداشت هفته جهاني نجوم و در راستاي معرفي ويژگي ها و آسمان پرستاره كوير، ترويج كسب و كارهاي فضاپايه و شناساندن جذابيت ها و ناشناخته هاي دانش ستاره شناسي به ميزباني فرمانداري آران و بيدگل برگزار شد.
آران و بيدگل در فاصله نزديك به 6 كيلومتري كاشان و 215 كيلومتري شمال اصفهان قرار دارد.
شبك**7472**8123**9241
۰ نفر