۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۰:۲۰
کد خبر: 83309134
T T
۰ نفر
هند و سه كشور ديگر در درياي جنوب چين رزمايش آبي برگزار كردند

دهلي نو-ايرنا- هند، آمريكا، ژاپن و فيليپين رزمايش شش روز دريايي را در آب هاي مورد اختلاف درياي جنوب چين آغاز كردند.

نشريه ' تايمز او اينديا'، روز جمعه به نقل از دي كي شرما سخنگوي نيروي دريايي هند گفت:اين رزمايش دريايي با هدف گسترش همكاري ها ميان نيروهاي دريايي كشورهاي شركت كننده انجام مي شود. شركت در اين رزمايش نشان دهنده تعهد هند براي حفظ يك محيط دريايي مناسب و امن مي باشد.
با توجه به اختلافات چين با كشورهاي همسايه خود در درياي جنوب چين، دهلي نو بارها اعلام كرده است كه كشورها بايد به قوانين بين المللي جهاني احترام بگذارند.
سخنگوي نيروي دريايي هند افزود: كشتي هاي جنگي چهار كشور در تمرين هاي مختلف دريايي از جمله آرايش نظامي مشترك و كمك رساني شركت كردند.
با توجه به افزايش حضور چين در اقيانوس هند در سال هاي اخير، دهلي نو سعي كرده است روابط دفاعي و دريايي خود با كشورهايي چون ژاپن، سنگاپور، ميانمار، ويتنام، مالزي و اندونزي را گسترش دهد.
از سوي ديگر، هند، آمريكا و ژاپن در سال هاي اخير براي كنترل نفوذ چين در منطقه اقيانوس هند همكاري هاي خود را در سطوح مختلف گسترش داده اند.
اين همكاري ها از طريق برگزاري رزمايش هاي دريايي مشترك، انتشار بيانيه هاي مشترك و تاكيد بر آزاد بودن كشتي راني در آب هاي درياي جنوب چين نمودار شده اند.
اكنون بزرگترين چالش كشورهاي حوزه درياي جنوبي چين شامل ، مالزي ، فيليپين ، تايوان و ويتنام ادعاي مالكيت حدود 90 درصدي اين پهنه آبي است كه همين امر سبب شده پكن نه تنها بيشترين بهره برداري را از منابع غذايي و نفت اين منطقه داشته باشد بلكه طلايه دار بزرگترين خطوط كشتيراني اين منطقه باشد.
ويتنامي ها درياي جنوبي چين را درياي شرق و فيليپين از آن به نام درياي لوزان ياد مي كنند. اين پهنه آبي بخشي از اقيانوس آرام به وسعت حدود سه و نيم ميليون كيلومتر مربع است كه محدوده مرزهاي آبي سنگاپور تا تنگهٔ تايوان را دربر مي‌گيرد و پس از پنج اقيانوس اين دريا با صدها جزيره بزرگترين ناحيهٔ دريايي جهان محسوب مي شود.
در واقع مناقشه اصلي بر سر محدوده قلمرو و تماميت مرزي مناطقي از اقيانوس و جزاير پاراسل و اسپراتلي به عنوان دو مجمع الجزاير با منابع نفت است كه چند كشور ادعاي مالكيت تمام يا بخشي از آن‌ را دارند.
منطقه بزرگ مورد ادعاي چين از استان جنوبي هينان اين كشور تا صدها كيلومتر در جهت جنوب و شرق ادامه دارد. پكن مي‌گويد حق مالكيت چين بر اين منطقه 2000 سال قدمت دارد و به زماني برمي گردد كه مجمع الجزاير پاراسل و اسپراتلي بخشي جداناشدني از چين بودند.
علاوه براين اين منطقه يكي از پر رفت و آمدترين آب‌راه‌هاي جهان است و هر ساله محموله‌هاي تجاري به ارزش چند هزار ميليارد دلار با كشتي از اين منطقه عبور مي‌كند.
آساق**267**1600